Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 30 Maja 2017 Grrrr... ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 30 Maja 2017 Tak napisałeś Grześ...Wiem że Ty wiesz, ale przyjdzie taki co nie wie i wrzuci z woreczkiem na grilla. Jeśli mogę coś od siebie, to schab z kością gruby tak na 2-3 cm lekko rozbij tłuczkiem...ale lekko.Zrób marynatę na bazie oleju z przyprawami które lubisz.Mięsko do marynaty i ze 2-3 godzinki niech sobie poleży w lodówce.Przed grillowaniem wyciąg z lodówki niech ocieknie z nadmiaru oleju i na gorący grill.Piecz przewracając.Żeby sprawdzić czy już doszedł tak jak chcesz, natnij lekko nożykiem w środki o zerknij. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 30 Maja 2017 Tak gruby kawalek miesa zmierze termometrem bagnetowym podczas grillowania.Wlasnie czytam Mirku, ze ludziska dodaja drobno pokrojony owoc kiwi do czasu marynowania. Ze to podobno tak skrusza mieso ze trzeba uwazac by sie nie rozpadlo. Pewno chodzi o papaine, ale czy kiwi ma ten Enzym.?Ziola te tak jak piszecie ale ciekawi mnie jeszcze, jak Maxell pisal, dodatek musztardy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 30 Maja 2017 Musztarda z ketchupem, mix taki i trochę rumu...ale do marynaty.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Kotlecik bez panady.. Specjalnie z myślą o Tobie Grześ. Typowy kotlet z panierką....i wersja grill. Smak ....super i wcale nie suchy.Miejsca gdzie panierka się przypiekła...miodzio.I powiem Ci tak....Następnym razem zrobię w panierce, ale grubszego tak na dwa palce...bo jest naprawdę rewelacyjny. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Mirus.. Dalem plame..Mialem leciec do ogrodka na grillka z kotletem, a TU moja Kobita mowi: "Pamietaj o naszej 28 rocznicy slubu"..No i teraz qurna pizza.. Zaraz SE otwore browara i choc musze siedziec grzecznie w domu, z dusza jestem kolo Twojej rodzinki i Ciebie przy degustacji.. Najmilej jak moge pozdrawiam..???????????????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Żona ważniejsza...rocznica jeszcze bardziej ważna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Czerwca 2017 . Pewno chodzi o papaine, ale czy kiwi ma ten Enzym. Kiwi zawiera enzym o nazwie aktynidyna. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Andrzeju, a jak ten Enzym dziala/wplywa na marynowanie miesa..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Czerwca 2017 a jak ten Enzym dziala/wplywa na marynowanie miesa..? Właśnie działa podobnie jak papaina bo to też jest enzym proteolityczny . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Smak ....super i wcale nie suchy.Miejsca gdzie panierka się przypiekła...miodzio.I powiem Ci tak....Następnym razem zrobię w panierce, ale grubszego tak na dwa palce...bo jest naprawdę rewelacyjny. Miro, jakiego mięsa użyłeś? Tak w ogóle to jak udało Ci się położyć tego kotleta na ruszcie tak żeby panierka nie odpadła? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zwykły schab wieprzowy....Żeby panierka nie odpadła, poleżał w niej chyba ze dwie godziny, w lodówce. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zwykły schab wieprzowy przeglądam ten temat - i co by nie było .... grillować można prawie wszystko - z tzw odgrzewanego kotleta schabowego wyszły 4 strony rozpraw Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zwykły schab wieprzowy.... Ciekawe czy z kością... Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ciekawe czy z kością... przecie nie napisał polędwica to zapewne z kością - ( z kością smaczniejszy - szczególnie to obgryzanie ) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dzisiejszy wymysł, czyli gulasz z karczku przypiekany na grillu. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ciekawe czy z kością... przecie nie napisał polędwica to zapewne z kością - ( z kością smaczniejszy - szczególnie to obgryzanie ) Jak masz czym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ciekawe czy z kością... Dylemat miałem...napisać polędwica, czy schab?No bo jakby nie było kawałek z polędwicy przekrojony, to kurna zawsze był schabowy....i nie ważne czy z kością czy bez. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.