Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W jakim przypadku może popieścić gdy nie ma uziemienia? Tylko chyba jak jest gdzieś przebicie?  Przecież same podłączenie grzałki  jest izolowane od części grzejnej metalowej. Czy czegoś nie wiem

Wędzenie to między innymi woda, wilgoć....wierz mi, nie trzeba wiele żeby cię trzepło. 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Coś chyba musiełem przeoczyć , ale wędzenie , woda , wilgoć ... Muszę koniecznie zweryfikować to czego nauczyłem się przyswajając wiedzę zawartą na forum WB .

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Jeżeli brać pod uwagę koncentrat dymu wędzarniczego w płynie :D 

Coś chyba musiełem przeoczyć , ale wędzenie , woda , wilgoć ... Muszę koniecznie zweryfikować to czego nauczyłem się przyswajając wiedzę zawartą na forum WB

Nie wiem co kolegę dziwi?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Dziwi mnie skąd w wędzarni taka ilość wody i wilgoci , żeby stworzyła zagrożenie porażenia prądem . Przy normalnym użytkowaniu i drewnianej komorze raczej niemożliwe .

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Jutro pierwsze wędzenie :) Jakieś złote rady? 
Na noc zostawione do ocieknięcia, potem do rozgrzanej wędzarni do osuszenia w 40 stopniach a następnie wędzenie z dymem w 55 czy 50? 
Jest tylko możliwość, że wyjdzie trochę za słone bo zalewa była na 2 dni a przez orkan i brak prądu wyszły 3, zobaczymy.

Potem zrobię jakiś oddzielny temat z moją wędzarnią może a na razie niech będzie tutaj :)
6A7cGIk.jpg

2ZxykAS.jpg

rWCmuaY.jpg

YGlupbT.jpg

Trochę kibelkowata mi wyszła, na przyszłość trzeba będzie zmienić design :)

• 8 miesięcy temu...
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc podępne się tutaj mam pytanie odnośnie termostatu do sterowania grzałką, a mianowicie znalazłem taki termostat w1209 czy po zabudowaniu go można by było użyć w wędzarni elektrycznej

• napięcie zasilania 12V
  • regulacja temperatury w zakresie -50°C do 110°C
  • rozdzielczość wskazań 0.1°C (-9.9 do 99.9°C)  1°C (pozostały zakres)
  • obciążenie wyjścia - max 2300W  20A/12VDC  10A/230VAC
  • sonda pomiarowa NTC 10K w wodoszczelnej gilzie
  • wymiary 41x49x18mm

Można , ale trzeba zasilić 12V i styki nie za mocne - powinno dołożyć się  przekaźnik. Łatwiej gotowca , ale jak ktoś lubi dłubać to czemu nie.

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

• 10 miesięcy temu...

Mozesz podesłać zdjęcia jak rozwiązałeś regulacje dolotu powietrza z dołu? Przymierzam sie do podobnej kontrukcji i bardzo mnie to ciekawi. Zblizenie na grzałki i Twoje roziązanie też byłoby mile widziane.

• napięcie zasilania 12V
  • regulacja temperatury w zakresie -50°C do 110°C
  • rozdzielczość wskazań 0.1°C (-9.9 do 99.9°C)  1°C (pozostały zakres)
  • obciążenie wyjścia - max 2300W  20A/12VDC  10A/230VAC
  • sonda pomiarowa NTC 10K w wodoszczelnej gilzie
  • wymiary 41x49x18mm

Można , ale trzeba zasilić 12V i styki nie za mocne - powinno dołożyć się  przekaźnik. Łatwiej gotowca , ale jak ktoś lubi dłubać to czemu nie.

12V? W jakim celu? W opisie jest podana obciążalność prądowa styków zastosowanego przekaźnika, 20A dla obwodów zasilanych napęciem stałym 12V lub 10 A dla obwodów zasilanych napęciem zmiennym 230 V. Czyli zdolność łączeniowa przekaźnika to 2,3 KW PRZY 230 V. POZDRAWIAM

• 5 lat później...

Witajcie.

Jestem w trakcie budowy wędzarni elektrycznej, wymiary komory 100cmx50cmx40cm.

Wędzarnia będzie pracowała z dymogeneratorem. Jaką średnicę kominka wylotowego zastosować? 

• 4 tygodnie później...