BonAir Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Marca 2008 Przepis na kiszkę pasztetową na stronie głównej http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 w odróżnieniu od innych wyrobów podrobowych jako składnika używa mięsa surowego (a nie gotowanego). Czy w takim razie sensownym nie byłoby podwędzać taką kiszkę przed parzeniem, a nie po, jak mówi przepis ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Marca 2008 Czy w takim razie sensownym nie byłoby podwędzać taką kiszkę przed parzeniem, a nie po, jak mówi przepis ?Można i wg Twojej sugestii. Będziesz zaskoczony smakiem pasztetowej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-32173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur6107 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Października 2008 Czesc.Mam szybkie pytanie.Mam zamiar zrobic pasztetowa ale dokladnie nie wiem czy mieso wieprzowe ma byc gotowane lub parzone? Artur Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-43157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Października 2008 nie wiem czy mieso wieprzowe ma byc gotowane lub parzone?Pod adresem http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 , w Akademii Dziadka, znajdziesz dokładną instrukcję obróbki mięs do pasztetowej. Watróbka jest oddzielnie parzona a woda wylewana, mięsa zaś gotowane z częściowym wykorzystaniem wywaru. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-43159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Drodzy ,w temacie- inaczej Kochana Braci zadymiarska ,jako bardzo zielony w tym bardzo trudnym temacie masarskim mam pytanie dotyczace co to sa skorki .W bardzo wielu przepisach jest podane ,szczegolnie w wyrobach podrobowych- dodac skorek .Czy skora z calej blondynki jest zjadliwa ? .Osobiscie jadlem skorke z golonki i nozek gotowanych do galaretki.Czy skora z boczku i sloniny po ugotowaniu to tez skorki. pozdrawiam Jorgus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tak. Trzeba ją ugotować w niewielkiej ilości wody, zmielić x2 na najmniejszym sitku, a potem skutrować, albo potraktować blenderem. Takie"masło"dodajesz do farszu.Ja robię pasztetową krojona , nie smarowaną z 0,5kg łopatki i 0,5kg podgardla z/s 9ta skórę potem po "obrobieniu" dodaję do całości) i 0,35kg wątroby, dodaję również 70g kaszy mannej i oczywiście przyprawy, całość trafia do jelita cienkiego i ......itd Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgus Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dzieki Biotit za blyskawiczna reakcje przy okazji podales przepis na pasztetowa krojona pozdrawiamJorgus.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Grudnia 2011 całość trafia do jelita cienkiego i ......itd No, do cienkiego, ciekawe, też próbowałem, do cienkiego, cienko mi to wyszło. Dlatego Pisusu trzeba wkładać do j.prostego, nieprawdaż? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.