Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na kiszkę pasztetową na stronie głównej

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12

w odróżnieniu od innych wyrobów podrobowych jako składnika używa mięsa surowego (a nie gotowanego).

 

Czy w takim razie sensownym nie byłoby podwędzać taką kiszkę przed parzeniem, a nie po, jak mówi przepis ?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/
Udostępnij na innych stronach

Czy w takim razie sensownym nie byłoby podwędzać taką kiszkę przed parzeniem, a nie po, jak mówi przepis ?

Można i wg Twojej sugestii.

Będziesz zaskoczony smakiem pasztetowej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-32173
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

nie wiem czy mieso wieprzowe ma byc gotowane lub parzone?

Pod adresem http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 , w Akademii Dziadka, znajdziesz dokładną instrukcję obróbki mięs do pasztetowej. Watróbka jest oddzielnie parzona a woda wylewana, mięsa zaś gotowane z częściowym wykorzystaniem wywaru.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-43159
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
Drodzy ,w temacie- inaczej Kochana Braci zadymiarska ,jako bardzo zielony w tym bardzo trudnym temacie masarskim mam pytanie dotyczace co to sa skorki .W bardzo wielu przepisach jest podane ,szczegolnie w wyrobach podrobowych- dodac skorek .Czy skora z calej blondynki jest zjadliwa ? .Osobiscie jadlem skorke z golonki i nozek gotowanych do galaretki.Czy skora z boczku i sloniny po ugotowaniu to tez skorki. pozdrawiam Jorgus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189568
Udostępnij na innych stronach

Tak. :cool:

Trzeba ją ugotować w niewielkiej ilości wody, zmielić x2 na najmniejszym sitku, a potem skutrować, albo potraktować blenderem. Takie"masło"dodajesz do farszu.

Ja robię pasztetową krojona , nie smarowaną z 0,5kg łopatki i 0,5kg podgardla z/s 9ta skórę potem po "obrobieniu" dodaję do całości) i 0,35kg wątroby, dodaję również 70g kaszy mannej i oczywiście przyprawy, całość trafia do jelita cienkiego i ......itd

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189570
Udostępnij na innych stronach

całość trafia do jelita cienkiego i ......itd

No, do cienkiego, ciekawe, też próbowałem, do cienkiego, cienko mi to wyszło. :cool:

Dlatego Pisusu trzeba wkładać do j.prostego, nieprawdaż?

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1486-kiszka-pasztetowa/#findComment-189668
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.