Skocz do zawartości

Dobra, wysokiej jakości mała wędzarnia domowa. Ile warta?


farow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

koledzy i koleżanki, noszę się z zamiarem stworzenia wysokiej jakości wędzarni domowej.

Mamy wieloletnie doświadczenie w temacie wędzarni profesjonalnych, przemysłowych i patrząc na wiele problemów

z małymi wędzarniami domowymi myślę, że moglibyśmy sobie z nimi poradzić ;)

Niestety jak wiadomo, nie da się pewnych rzeczy zrobić za darmo.

No i tutaj pojawia się moje pytanie: ile domowy użytkownik

byłby w stanie zapłacić za wysokiej jakości wędzarnie o pojemności około 150 litrów?

A ile ewentualnie mały producent za wędzarnie około 300 litrów, gotową do pracy w pomieszczeniu :)

Wszelkie sugestie mile widziane, badam rynek i może uda się coś mądrego uradzić ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nic mnie nie powstrzymało :) Wzialem ceny a nawet kupiłem jedną sztukę dla siebie :) Wiem jednak, że mają one, jak wszystko, swoje wady, które mogę 

wyelminować, jednakże to dodatkowy koszt. Zastanawiam się więc czy znalazłaby się Klientela na takie urządzenie o dużo lepszej sprawności itp. gdyby kosztowało więcej?! Powiedzmy w przedziale 5 - 6 tys zl?!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

może sprobuje zrobic kilka sztuk i znalezc jakichs Klientów a potem się zobaczy

Wiesz... kwestia energochłonności - izolacji i wielkości użytkowej - w borniaku np. są za cienkie kabelki do grzałki  - niby nic ale..... duży borniaczek jest dla mnie za mały .....np. 40 cm wyższy - sterowanie bardziej precyzyjne i dymogenerator Rogera :thumbsup: ​- i może się okazać ,że cena o której piszesz jest adekwatna do wyrobu :yes: I jeszcze ważna kwestia - pomyśleć nad ułatwieniem mycia....

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No wlasnie o tym mówie :) My produkujemy wedzarnie od 26 lat. Widzę właśnie mase rzeczy w tych domowych, po poprawie których

byłyby o wiele bardziej przyjazne użytkownikom. Tyle, że to wszystko kosztuje i zastanawiam się, czy ludzie to docenią i zapłacą

więcej czy raczej wolą kupić tańszy produkt. Chyba będzie trzeba zrobić jakiś prototyp i pokazać :)

 

A co do wymiarów - z Waszego doświadczenia jakie wymiary powinna mieć taka wędzarnia, żeby spełnić wymagania

domowego użytkownika?

Edytowane przez farow
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Rozumiem, no niestety nie da rady dopracować takich wędzarni i zamknąć się w okolicach 3 tys zl :)

 

A coz ma miec Twoja wedzarnia ze ma kosztowac 6tys.zl? Moze napisz o tym...

 

Ja szczerze mowac nie widze NAJMNIEJSZEGO sensu wydania na wedzarnie

nawet 2000zl a co dopiero wiecej... No ale ludzie kupuja kompletnie bezsensowne

produkty placac nieraz jak za zborze wiec kto wie ;)

 

J.

[Dodano: 05 mar 2018 - 18:56]

...

 

A co do wymiarów - z Waszego doświadczenia jakie wymiary powinna mieć taka wędzarnia, żeby spełnić wymagania

domowego użytkownika?

 

Zadne. Wedzarni nie uzywa sie w domu :)

 

J.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i tutaj pojawia się moje pytanie: ile domowy użytkownik byłby w stanie zapłacić za wysokiej jakości wędzarnie o pojemności około 150 litrów? A ile ewentualnie mały producent za wędzarnie około 300 litrów, gotową do pracy w pomieszczeniu :) Wszelkie sugestie mile widziane, badam rynek i może uda się coś mądrego uradzić ;)

:D popatrz na tych co już produkują i będziesz wiedział  :thumbsup:

 

 

za wysokiej jakości wędzarnie

a co rozumiesz przez to ? wędzarnia ma wędzić bezproblemowo ,  jakoś wyglądać  i koniec. Sorry ale to trochę tako gadka marketingowa jeszcze dopisz " ze specjalnie wyselekcjonowanych materiałów pochodzących od światowych liderów w swoich branżach ......" :)

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

My produkujemy wędzarnie od 26 lat

Jak piszesz, to już po tym czasie musiałbyś mieć praktykę na rynku sprzedaży i wiedzieć czy za oferowaną sumę jaką tu  nam proponujesz, sprzedaż?

A nie szukać u nas potwierdzenia na Twoje odpowiedzi nie mówiąc nawet ogólnie skąd ta Twoja cena? :facepalm:

Pozdrowienia i powodzenia życzę

Edytowane przez EAnna

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

musiałbyś mieć praktykę na rynku

 

My produkujemy wedzarnie od 26 lat.
Jaki model - i jak się nazywacie jako producent ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.