farow Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witam, koledzy i koleżanki, noszę się z zamiarem stworzenia wysokiej jakości wędzarni domowej.Mamy wieloletnie doświadczenie w temacie wędzarni profesjonalnych, przemysłowych i patrząc na wiele problemówz małymi wędzarniami domowymi myślę, że moglibyśmy sobie z nimi poradzić Niestety jak wiadomo, nie da się pewnych rzeczy zrobić za darmo.No i tutaj pojawia się moje pytanie: ile domowy użytkownikbyłby w stanie zapłacić za wysokiej jakości wędzarnie o pojemności około 150 litrów?A ile ewentualnie mały producent za wędzarnie około 300 litrów, gotową do pracy w pomieszczeniu Wszelkie sugestie mile widziane, badam rynek i może uda się coś mądrego uradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Jest kilku producentów oferujących dobre jakościowo urządzenia - sprawdź ich ceny i będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Misiek_ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Grudnia 2017 150 litrów wydaje się dosyć mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farow Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Grudnia 2017 No wlasnie szczerze mowiac to ciezko mi znalezc cos w jeszcze rozsadnej cenie i dobrej jakości. O jakich dobrych producentach mówicie? 150 litrów wziąłem z wędzarni typu Borniak, Bradley czy Thermowind. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Grudnia 2017 150 litrów wziąłem z wędzarni typu Borniak, Bradley czy Thermowind. Co cię powstrzymało przed wzięciem stamtąd również cen - jako punktu odniesienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farow Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nic mnie nie powstrzymało Wzialem ceny a nawet kupiłem jedną sztukę dla siebie Wiem jednak, że mają one, jak wszystko, swoje wady, które mogę wyelminować, jednakże to dodatkowy koszt. Zastanawiam się więc czy znalazłaby się Klientela na takie urządzenie o dużo lepszej sprawności itp. gdyby kosztowało więcej?! Powiedzmy w przedziale 5 - 6 tys zl?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ciężko będzie za taką kasę Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farow Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Rozumiem, no niestety nie da rady dopracować takich wędzarni i zamknąć się w okolicach 3 tys zl No nic, może sprobuje zrobic kilka sztuk i znalezc jakichs Klientów a potem się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) może sprobuje zrobic kilka sztuk i znalezc jakichs Klientów a potem się zobaczyWiesz... kwestia energochłonności - izolacji i wielkości użytkowej - w borniaku np. są za cienkie kabelki do grzałki - niby nic ale..... duży borniaczek jest dla mnie za mały .....np. 40 cm wyższy - sterowanie bardziej precyzyjne i dymogenerator Rogera - i może się okazać ,że cena o której piszesz jest adekwatna do wyrobu I jeszcze ważna kwestia - pomyśleć nad ułatwieniem mycia.... Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jak każdy towar,warty jest tyle ile zapłaci za niego klient. Bierz pod uwagę nie plusy innych wyrobów tylko MINUSY i te eliminuj. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farow Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) No wlasnie o tym mówie My produkujemy wedzarnie od 26 lat. Widzę właśnie mase rzeczy w tych domowych, po poprawie którychbyłyby o wiele bardziej przyjazne użytkownikom. Tyle, że to wszystko kosztuje i zastanawiam się, czy ludzie to docenią i zapłacąwięcej czy raczej wolą kupić tańszy produkt. Chyba będzie trzeba zrobić jakiś prototyp i pokazać A co do wymiarów - z Waszego doświadczenia jakie wymiary powinna mieć taka wędzarnia, żeby spełnić wymaganiadomowego użytkownika? Edytowane 9 Grudnia 2017 przez farow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Marca 2018 Rozumiem, no niestety nie da rady dopracować takich wędzarni i zamknąć się w okolicach 3 tys zl A coz ma miec Twoja wedzarnia ze ma kosztowac 6tys.zl? Moze napisz o tym... Ja szczerze mowac nie widze NAJMNIEJSZEGO sensu wydania na wedzarnienawet 2000zl a co dopiero wiecej... No ale ludzie kupuja kompletnie bezsensowneprodukty placac nieraz jak za zborze wiec kto wie J.[Dodano: 05 mar 2018 - 18:56]... A co do wymiarów - z Waszego doświadczenia jakie wymiary powinna mieć taka wędzarnia, żeby spełnić wymaganiadomowego użytkownika? Zadne. Wedzarni nie uzywa sie w domu J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) No i tutaj pojawia się moje pytanie: ile domowy użytkownik byłby w stanie zapłacić za wysokiej jakości wędzarnie o pojemności około 150 litrów? A ile ewentualnie mały producent za wędzarnie około 300 litrów, gotową do pracy w pomieszczeniu Wszelkie sugestie mile widziane, badam rynek i może uda się coś mądrego uradzić popatrz na tych co już produkują i będziesz wiedział za wysokiej jakości wędzarniea co rozumiesz przez to ? wędzarnia ma wędzić bezproblemowo , jakoś wyglądać i koniec. Sorry ale to trochę tako gadka marketingowa jeszcze dopisz " ze specjalnie wyselekcjonowanych materiałów pochodzących od światowych liderów w swoich branżach ......" Edytowane 5 Marca 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Ze specjalnie wyselekcjonowanych KOSHERNYCH materialow JJ Edytowane 5 Marca 2018 przez Jakub Jewuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) My produkujemy wędzarnie od 26 latJak piszesz, to już po tym czasie musiałbyś mieć praktykę na rynku sprzedaży i wiedzieć czy za oferowaną sumę jaką tu nam proponujesz, sprzedaż?A nie szukać u nas potwierdzenia na Twoje odpowiedzi nie mówiąc nawet ogólnie skąd ta Twoja cena? Pozdrowienia i powodzenia życzę Edytowane 6 Marca 2018 przez EAnna Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Marca 2018 musiałbyś mieć praktykę na rynku My produkujemy wedzarnie od 26 lat. Jaki model - i jak się nazywacie jako producent ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.