jac007 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ja rozpuszczałem w wywarze,ale nie polecam bo sie pieni i robia sie grudki trzeba później cedzić wiec zimna woda bedzie chyba lepsza. Jak dobrze wymieszasz to nie będzie grudek,a kaszanka lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-599893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Roztrzepałem mikserem to w kuchni było pełno czerwonych kropek.. może nie chciało się też rozpuścić bo wywar był tłustawy i nie do końca zimny, zresztą wszystkim w domu zasmakowała choć z krwi pewnie była by jeszcze lepsza.. będzie czas to się zrobi, jeszcze za mną chodzi biała bez krwi z dodatkiem pieczarki Edytowane 10 Czerwca 2018 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-599894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Roztrzepałem mikserem to w kuchni było pełno czerwonych kropek.. Zasada stosowania mixera: wez odpowiednio duze naczynie, a nie bedzie chlapac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-599968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Roztrzepałem mikserem to w kuchni było pełno czerwonych kropek.. Zasada stosowania mixera: wez odpowiednio duze naczynie, a nie bedzie chlapac Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-599974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Grehor,żebyś ty wiedzial,jak wiele osób bierze małe naczynia do zrobienia czegokolwiek mikserem recznym, a pozniej jest im niewygodnie i wlasnie wszystko jest obryzgane . A co za tym idzie wiecej sprzatania. Najlepiej juz na starcie wziac duza miske i spokojnie wszystko sie zrobi,bez pozniej tracenia czasu na sprzatanie. Ja po prostu nie lubie sprzatac. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zasada stosowania mixera: wez odpowiednio duze naczynie, a nie bedzie chlapac Są też pojemniki z przykrywką i otworem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Sprzątanie to największy minus tych naszych cudownych wyrobów Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Są też pojemniki z przykrywką i otworem. W domu mozna sie bawic w pokrywki, ale ja uczona bylam troszke inaczej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Było tylko 1L.płynu więc wyrabiałem to w misce o pojemności 2,5L.ja jakoś nie zwyczajny jestem tak małą ilość miksować w dużych michach albo wiadrze, ale taki pojemnik z przykryciem to by sie przydał Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 12 Czerwca 2018 ale taki pojemnik z przykryciem to by sie przydał https://emako.pl/product-pol-244-Miska-z-pokrywka-Wielozadaniowa-do-ubijania-piany-i-miksowania.html?utm_term=%5Bhb_id%3Aa6e46a08-0d4f-4b85-bd6b-0175cdb6b9d5%5D&utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebook Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 12 Czerwca 2018 ale taki pojemnik z przykryciem to by sie przydał &utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebook]https://emako.pl/product-pol-244-Miska-z-pokrywka-Wielozadaniowa-do-ubijania-piany-i-miksowania.html?utm_term=[hb_id%3Aa6e46a08-0d4f-4b85-bd6b-0175cdb6b9d5]&utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebookDziękuję ładna micha i cena rozsądna Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-600053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Września 2018 Pasztet drobiowo-wieprzowy Mięso po parzeniu oraz obgotowaniu: 1kg wątroby wieprzowej (parzona 10min.)1 kg mięso z udek kurzych. (gotowane)1 kg podgardle tłuste. (parzone do miękkości w wywarze)0,400g warzywa z gotowania (por, marchewka, seler)1L. wywaru z gotowanego mięsa. Przyprawy: Sól 18g/kg farszu.1,05g/kg pieprz czarny.1g/kg gałka muszkatowa.1g/kg imbir.120g kaszy manny do całości. Całość zmielona 2x na sicie 2,5mm (makowym)Zdjęcie w słoikach robione jeszcze gorące,a na chlebku po ostygnięciu w lodówce Smacznego Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Września 2018 Spróbuj zrobić pasztet wg mojego przepisu, który wkleiłem na stronę główną w 2005 r. https://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/210-pasztet-z-kurczakaZawsze się udaje i jest delikatniejszy, gdyż zawiera mniej wątroby.Będziesz zadowolony. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Września 2018 Spróbuj zrobić pasztet wg mojego przepisu, który wkleiłem na stronę główną w 2005 r. https://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/pasztety/210-pasztet-z-kurczakaZawsze się udaje i jest delikatniejszy, gdyż zawiera mniej wątroby.Będziesz zadowolony. Wygląda ładnie twój pasztet, a czy jak wrzucę go w słoiki i zrobię w szybkowarze to dodatek jaj nie bedzie nic powodował? Przyznam sìę że nie robiłem jeszcze z dodatkiem w formie jaj i nie wiem jak to bedzie się trzymać w słoikach.Mój wyszedł dobry w smaku, ale jednak czuć tą ilość wątroby w pasztecie miało iść mniej ale nie chciałem tego zostawiać i mrozić i dodałem całość..następny zrobię z twojego przepisu ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Września 2018 .Mój wyszedł dobry w smaku, ale jednak czuć tą ilość wątroby w pasztecie miało iść mniej ale nie chciałem tego zostawiać Bo Ty zrobiłeś wątrobiankę z warzywami a nie pasztet. Jak będziesz robił pasztet to wątroby daj mniej i obsmaż na smalcu zamiast parzyć.Cebulę też odsmaż.Co do warzyw ja nie dodaję z dwóch powodów.Jak dasz za dużo to będzie pachniał warzywami a nie mięsem a marchewka może spowodować kiśniecie pasztetu.[Dodano: 15 wrz 2018 - 09:00] Spróbuj zrobić pasztet wg mojego przepisu Pasztet bez włoszczyzny i cebuli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Września 2018 .Mój wyszedł dobry w smaku, ale jednak czuć tą ilość wątroby w pasztecie miało iść mniej ale nie chciałem tego zostawiać Bo Ty zrobiłeś wątrobiankę z warzywami a nie pasztet. Jak będziesz robił pasztet to wątroby daj mniej i obsmaż na smalcu zamiast parzyć.Cebulę też odsmaż.Co do warzyw ja nie dodaję z dwóch powodów.Jak dasz za dużo to będzie pachniał warzywami a nie mięsem a marchewka może spowodować kiśniecie pasztetu.[Dodano: 15 wrz 2018 - 09:00]Spróbuj zrobić pasztet wg mojego przepisu Pasztet bez włoszczyzny i cebuli. Dziękuję za cenne porady, nie wiedziałem że do pasztetu można wątrobę też przesmażyć, każda rada czegoś nowego nas uczy Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) U nas w domu do pasztetu dajemy tylko przesmazona , zupelnie inny smak niz parzona , tak samo jak do pasztetu z roznych mies nigdy nie dajemy kurzej a cieleca.Warzyw procz cebuli tez nie dodajemy . i to wtedy jest wedlog mnie pasztet , wszystko inne nazywa sie a'la lub porosolowy Edytowane 15 Września 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Września 2018 U nas w domu do pasztetu dajemy tylko przesmazona , zupelnie inny smak niz parzona , tak samo jak do pasztetu z roznych mies nigdy nie dajemy kurzej a cieleca.Warzyw procz cebuli tez nie dodajemy . i to wtedy jest wedlog mnie pasztet , wszystko inne nazywa sie a'la lub porosolowy Z cielęcej nigdy też nie robiłem, zresztą nie wiem czy gdzieś nawet dostanę u siebie ???? z drobiowej robiłem też jest smaczny ???????????? zobaczę jeszcze jak jest bez warzyw ???? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Warzywa dodaj do gotowania ,ale ich nie mieli razem z mięsem.Zrób sobie z nich dodajac jabłko,ogórek kiszony,surową cebulę,jajko na twardo,majonez,trochę musztardy ,pieprz i sól ew.gotowanego ziemniaka sałatkę warzywną.Pora wyrzuć.Do gotowania mięsa dodaj grzybka suszonego. Edytowane 15 Września 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Września 2018 Zrób dokładnie jak podałem w przepisie, a zobaczysz, że wyjdzie super. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Teraz doczytałem ,że jest włoszczyzna ,ale brak mi cebuli.No i ja wątrobę jak pisałem wolę obsmażoną nie parzoną.Pozostanę jednak przy swoim przepisie bo już jadłem pasztet z parzoną wątrobą i nie bardzo mi smakował bo był w smaku mało wyrazisty, lekko mdły. Edytowane 15 Września 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Września 2018 Akadiuszu nie wiem jak robisz swoj pastet , u nas wszystkie miesa sa najpierw obsmazane a pozniej duszone , procz watroby . Moja mama daje tez do pasztetu serca wieprzowe .daja one troche ciemniejszy kolor i uwazam osobiscie lepszy smak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 15 Września 2018 Mój pasztet to mieszanka mięsa(mniej więcej po równo) wieprzowego głównie łopatka lub IIa wp, II b wp. i wołowiny lub mięsa z kości dzika lub sarny .Mięsa nie obsmażam tylko duszę w krótkim sosie.Obsmażam tylko mocno wątrobę .Podrobów do mięsnego pasztetu nie dodaję. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Września 2018 Każdy ma inne smaki.Mój obecnie standard to dodatek po gdzieś 15% wątroby wieprzowej i żołądków kurzych.Ostatnim odkryciem jest dodatek wywaru z goździków ( 2szt. na kg farszu) zaparzonych w małej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 16 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Września 2018 Akadiuszu nie wiem jak robisz swoj pastet , u nas wszystkie miesa sa najpierw obsmazane a pozniej duszone , procz watroby . Moja mama daje tez do pasztetu serca wieprzowe .daja one troche ciemniejszy kolor i uwazam osobiscie lepszy smakDuszone w małej ilości wywaru coś jak na sos? Czy jak na wywar rosołowy? Ciekawe ???? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15116-wyroby-garma%C5%BCeryjnepodrobowe-oraz-z-praski-i-szynkowaru/page/2/#findComment-606823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.