osid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 9 Stycznia 2014 A brał ktoś z was mięso z hurtowni Bruno-Tassi na Marywilskiej w Warszawie ?? wczoraj do nich dzwoniłem i mają tylko same elementy ale po odbiór trzeba się zgłoszać od 6-12 w szczególnych przypadkach do 14, albo wieczorem po 20, mięso dostają w nocy, co do cen pani nie udzieliła mi informacji przez tel.,Powiedziała żeby podjechać i pogadać bo zależy ile się bierze i jak często. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-325724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 9 Stycznia 2014 W ubojni w Balinie w której się zaopatruję kilogram półtuszy kosztuje 8,89 a cała tylna szynka z golonką, kością i skórą 11,90(na kiełbasy jak znalazł). Więc chyba troszkę przepłaciłeś za półtuszę biorąc pod uwagę akt. kurs euro 4,17 zł wychodzi 10,38 zł za kilogram... Dzięki za informację Marek. Chodziło mi o porównanie cen z Hamburga i Polski. Innymi słowy, czy opłaca mi się przywozić mięso z kraju? Wychodzi, że róznica nie jest taka znacząca. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-325735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekTechBud Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 14 Stycznia 2014 W ubojni w Balinie w której się zaopatruję kilogram półtuszy kosztuje 8,89 a cała tylna szynka z golonką, kością i skórą 11,90(na kiełbasy jak znalazł). Więc chyba troszkę przepłaciłeś za półtuszę biorąc pod uwagę akt. kurs euro 4,17 zł wychodzi 10,38 zł za kilogram... Dzięki za informację Marek. Chodziło mi o porównanie cen z Hamburga i Polski. Innymi słowy, czy opłaca mi się przywozić mięso z kraju? Wychodzi, że róznica nie jest taka znacząca. No biorąc pod uwagę iż różne przypadki chodzą po samochodach(złapanie gumy itd...) nie jest to różnica za którą opłaci się ryzykowaćzepsucie mięsa w podróży z powodu jakiejś niespodzianki...Pozdrawiam Cytuj www.techbud.jaworzno.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmir Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) EJARTdobrze znam ten sklep jeszcze za czasów jak to była taka niewielka firma-sklep przy małej wyboistej uliczce nieopodal ogródków działkowych zawsze pełno samochodów było i kolejka długa - wręcz jak do atrakcji turystycznej heheteraz już mają chyba kilka placówek a ludzie nadal chwalą i kupują ..nie tylko mięso, wyroby też niektóre bardzo smaczne Pozdrawiam już się popsulijedyna dobra cena to podgardle za 9.9 /prawie same miecho/reszta w normalnych cenacha co do wędlin to też już trzeba uważać i patrzeć się na ręcepisze o rysiej w centrum, nie wiem jak na rembertowie Edytowane 14 Stycznia 2014 przez rmir Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 15 Stycznia 2014 a co do wędlin to też już trzeba uważać i patrzeć się na ręce mir, wędliny i wędzonki to rozumiem robimy sami i jeśli patrzymy na ręce to tylko własne, co by ich przez maszynkę nie przekręcić. Nieprawdaż ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shishowyadi Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 29 Stycznia 2014 A gdzie kupić mięso w Rudzie Śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-330142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destro Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 25 Marca 2015 A czy ktoś wie gdzie dostanę półtuszę w poznaniu lub okolicy ? selgros sprzedaje od jakiegoś czasu tylko pocięte w przodki, środki i tyły, czym zawyżają cene, z makro też średnio, może jakaś ubojnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-415762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Odświeżam ten temat, ponieważ odnoszę wrażenie, że coraz trudniej dostać "czyste", nie nastrzykiwane wodą i kto to tam wie czym jeszcze, mięso. Przypuszczam, że nie tylko dotyczy to sklepów, ale też większości hurtowni. Producenci chcąc sprostać konkurencji, masowo chwytają się różnorodnych sposobów.Moje pytanie: gdzie w Gdańsku lub niedalekiej okolicy można nabyć normalne mięso po normalnej, już nie mówię, przystępnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-437958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja zaopatruję się w Selgrosie.... mają tam swój rozbiór i mili panowie i panie z działu mięsnego rozbierają sami i wykroją zawsze według prośby.... zawsze byłem zadowolony! ale zawsze biorę mięso świeżo rozebrane a nie "z półki"! Wiadomo, że mięso "może być chrzczone"..... ale moim zdaniem jest dobrej jakości, jakiś specjalnych wycieków nie ma i zawsze wyroby wychodzą bardzo dobrej jakości a "wydajność" gotowego produktu mieści się w "normalnych" granicach. Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dzięki. Myślę, że jeżeli nie będzie bojkotu - już nawet nie wyrobów ale nawet surowców fałszowanych - to niedługo dojdziemy do absurdów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kupiłem ostatnio tuszę jagnięcą ,cena według wagi żywej,t.j.9.50 za kilogram.Wyszło po uboju 27 zł.za kg. mięsa z kośćią.Wydaje mi się,że trochę przepłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Nie wiem ile kosztuje jagnięcia, ponieważ bardzo rzadko ją kupuję i jadam - a szkoda. Na północy Polski jest słabo dostępna (może się mylę) i chyba dlatego droga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 "W ostatnich latach ceny jagnięciny pozostawały na jednym poziomie - w zależności od kursu euro Włosi płacili za mięso pierwszej klasy od 8 do 9,40 zł. W tym roku za jagnięcinę pierwszej klasy Włosi płacą 9,65 zł, za drugą klasę 8,55 zł, a za trzecią 7,38 zł. Mięso klasy pierwszej pochodzi ze zwierząt o wadze od 10 do 14 kg; drugiej klasy - ze zwierząt od 15 do 18 kg, zaś trzeciej - od 19 do 25 kg. "- to cyctat z portalu farmer.pl czy przepłaciłeś ? chyba nie Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nie wiem ile kosztuje jagnięcia, ponieważ bardzo rzadko ją kupuję i jadam - a szkoda. Na północy Polski jest słabo dostępna (może się mylę) i chyba dlatego droga.Jest droga bo nasi hodowcy są pazerni. W stałej sprzedaży w Makro, mrożona oczywiście. Natomiast w tym temacie nie jestem patriotą i kupuję tańszą nowozelandzką. Chyba zawsze mnie to będzie zastanawiać, dlaczego taniej jest przywieźć mięso z Australii niż z Zakopanego. Dla przykładu łopatka jagnięca bez kości 40,94 /kg a nasza chyba 56.Odświeżam ten temat, ponieważ odnoszę wrażenie, że coraz trudniej dostać "czyste", nie nastrzykiwane wodą i kto to tam wie czym jeszcze, mięso. Mięsa wieprzowe, wołowe jak i cielęce również kupuję w Makro. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.Taki fakt nie oznaczenia można,a nawet należy zgłosić do PIH-u.Niestety, jako klienci nie reagujemy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.Bardzo cenna uwaga, po prostu trzeba czytać. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Jest droga bo nasi hodowcy są pazerni. Może nie pazerni a przedsiębiorczy - rynek jest kreowany przez popyt i podaż. Wynika z tego że popyt znacznie przewyższa podaż, więc kto może niech hoduje barany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mięsa wieprzowe, wołowe jak i cielęce również kupuję w Makro. Część mięs w Makro jest nastrzykiwanych.W składzie np. szynki wp jest też "białko wp".Trzeba uważnie czytać etykiety na całych elementach. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże. Nic nikt nie pisze na opakowaniach a z mięsa wszędzie leje się woda. Producenci mają konsumentów daleko w tyle...Poproście o mięsa promocyjne będące w sprzedaży w hipermarketach w szczelnie zamkniętych opakowaniach plastikowych i sami się przekonacie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dlatego napisałem, że trzeba czytać czy jest mięso świeże zapakowane próżniowo, czy tańsza "soczysta karkówka" lub " mięso wstępnie przygotowane" firmy Horeca Select dla gastronomii. Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.Nic nikt nie pisze na opakowaniach a z mięsa wszędzie leje się woda. Producenci mają konsumentów daleko w tyle...Poproście o mięsa promocyjne będące w sprzedaży w hipermarketach w szczelnie zamkniętych opakowaniach plastikowych i sami się przekonacie.Dlatego nie kuje się mięsa w supermarketach a zwłaszcza w promocji. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dlatego napisałem, że trzeba czytać czy jest mięso świeże zapakowane próżniowo, Mięso zapakowane próżniowo, a w środku tapla się w wodzie, a opisane jest to może tylko między wierszami na etykiecie - bo ja nie dojrzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nie ma się co szczypać, tylko zgłaszać taki fakt. Nieskromnie napiszę, że sam przy kupnie mięsa poprosiłem kierowniczkę sklepu i zapytałem dlaczego mięso nastrzyknięte jest oznaczone jako świeże.Na drugi dzień mięsa nie było w sklepie i zmieniono dostawcę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ponieważ pamiętam jeszcze dawniejsze sklepy mięsne, do których przywożono całe półtusze i wieszano je na hakach, to mogę stwierdzić, że pod nimi nigdy nie zauważyłem jakiejś kałuży wody biorącej się z obciekających elementów - pewnie to były innej rasy swinie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Mięso zapakowane próżniowo, a w środku tapla się w wodzie, a opisane jest to może tylko między wierszami na etykiecie - bo ja nie dojrzałem.Widzę, że jesteś zorientowany w temacie. poczytaj tu:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/613-jak-sprawdzic-czy-mieso-jest-nastrzykniete/?p=8895 Czytaj na opakowaniach i nie siej plotek. Kupujesz w Makro? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nie ma się co szczypać, tylko zgłaszać taki fakt. Walka z wiatrakami.Po prostu - nie kupować tego badziewia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.