Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A brał ktoś z was mięso z hurtowni Bruno-Tassi na Marywilskiej w Warszawie ?? wczoraj do nich dzwoniłem i mają tylko same elementy ale po odbiór trzeba się zgłoszać od 6-12 w szczególnych przypadkach do 14, albo wieczorem po 20, mięso dostają w nocy, co do cen pani nie udzieliła mi informacji przez tel.,

Powiedziała żeby podjechać i pogadać bo zależy ile się bierze i jak często.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-325724
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

W ubojni w Balinie w której się zaopatruję kilogram półtuszy kosztuje 8,89 a cała tylna szynka z golonką, kością i skórą 11,90(na kiełbasy jak znalazł). Więc chyba troszkę przepłaciłeś za półtuszę biorąc pod uwagę akt. kurs euro  4,17 zł wychodzi 10,38 zł za kilogram...

 

 

Dzięki za informację Marek. Chodziło mi o porównanie cen z Hamburga i Polski. Innymi słowy, czy opłaca mi się przywozić mięso z kraju? Wychodzi, że róznica nie jest taka znacząca.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-325735
Udostępnij na innych stronach

 

W ubojni w Balinie w której się zaopatruję kilogram półtuszy kosztuje 8,89 a cała tylna szynka z golonką, kością i skórą 11,90(na kiełbasy jak znalazł). Więc chyba troszkę przepłaciłeś za półtuszę biorąc pod uwagę akt. kurs euro  4,17 zł wychodzi 10,38 zł za kilogram...

 

 

Dzięki za informację Marek. Chodziło mi o porównanie cen z Hamburga i Polski. Innymi słowy, czy opłaca mi się przywozić mięso z kraju? Wychodzi, że róznica nie jest taka znacząca.

 

No biorąc pod uwagę iż różne przypadki chodzą po samochodach(złapanie gumy itd...) nie jest to różnica za którą opłaci się ryzykowaćzepsucie mięsa w podróży z powodu jakiejś niespodzianki...

Pozdrawiam

www.techbud.jaworzno.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326761
Udostępnij na innych stronach

 

EJART

dobrze znam ten sklep :) jeszcze za czasów jak to była taka niewielka firma-sklep przy małej wyboistej uliczce nieopodal ogródków działkowych :)

zawsze pełno samochodów było i kolejka długa - wręcz jak do atrakcji turystycznej hehe

teraz już mają chyba kilka placówek a ludzie nadal chwalą i kupują :) ..nie tylko mięso, wyroby też niektóre bardzo smaczne :thumbsup: Pozdrawiam

 

 

 

 

 

już się popsuli

jedyna dobra cena to podgardle za 9.9 /prawie same miecho/

reszta w normalnych cenach

a co do wędlin to też już trzeba uważać i patrzeć się na ręce

pisze o rysiej w centrum, nie wiem jak na rembertowie

Edytowane przez rmir
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326816
Udostępnij na innych stronach

 

a co do wędlin to też już trzeba uważać i patrzeć się na ręce

 

 

 

 

 

 

mir, wędliny i wędzonki to rozumiem robimy sami i jeśli patrzymy na ręce to tylko własne, co by ich przez maszynkę nie przekręcić. Nieprawdaż ???

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-326836
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

A czy ktoś wie gdzie dostanę półtuszę w poznaniu lub okolicy ? selgros sprzedaje od jakiegoś czasu tylko pocięte w przodki, środki i tyły, czym zawyżają cene, z makro też średnio, może jakaś ubojnia ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-415762
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Odświeżam ten temat, ponieważ odnoszę wrażenie, że coraz trudniej dostać "czyste", nie nastrzykiwane wodą i kto to tam wie czym jeszcze, mięso. Przypuszczam, że nie tylko dotyczy to sklepów, ale też większości hurtowni. Producenci chcąc sprostać konkurencji, masowo chwytają się różnorodnych sposobów.

Moje pytanie: gdzie w Gdańsku lub niedalekiej okolicy można nabyć normalne mięso po normalnej, już nie mówię, przystępnej cenie?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-437958
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Ja zaopatruję się w Selgrosie.... mają tam swój rozbiór i mili panowie i panie z działu mięsnego rozbierają sami i wykroją zawsze według prośby.... zawsze byłem zadowolony! ale zawsze biorę mięso świeżo rozebrane a nie "z półki"!

 Wiadomo, że mięso "może być chrzczone"..... ale moim zdaniem jest dobrej jakości, jakiś specjalnych wycieków nie ma i zawsze wyroby wychodzą bardzo dobrej jakości a "wydajność" gotowego produktu mieści się w "normalnych" granicach.

 

Z Dymnym pozdrowieniem.... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438003
Udostępnij na innych stronach

Dzięki. Myślę, że jeżeli nie będzie bojkotu - już nawet nie wyrobów ale nawet surowców fałszowanych - to niedługo dojdziemy do absurdów.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438010
Udostępnij na innych stronach

Kupiłem ostatnio tuszę jagnięcą ,cena według wagi żywej,t.j.9.50 za kilogram.Wyszło po uboju 27 zł.za kg. mięsa z kośćią.Wydaje mi się,że trochę przepłaciłem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438097
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem ile kosztuje jagnięcia, ponieważ bardzo rzadko ją kupuję i jadam - a szkoda. Na północy Polski jest słabo dostępna (może się mylę) i chyba dlatego droga.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438099
Udostępnij na innych stronach

"W ostatnich latach ceny jagnięciny pozostawały na jednym poziomie - w zależności od kursu euro Włosi płacili za mięso pierwszej klasy od 8 do 9,40 zł. W tym roku za jagnięcinę pierwszej klasy Włosi płacą 9,65 zł, za drugą klasę 8,55 zł, a za trzecią 7,38 zł. Mięso klasy pierwszej pochodzi ze zwierząt o wadze od 10 do 14 kg; drugiej klasy - ze zwierząt od 15 do 18 kg, zaś trzeciej - od 19 do 25 kg. "- to cyctat z portalu farmer.pl  czy przepłaciłeś  ? chyba nie 

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438118
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem ile kosztuje jagnięcia, ponieważ bardzo rzadko ją kupuję i jadam - a szkoda. Na północy Polski jest słabo dostępna (może się mylę) i chyba dlatego droga.

Jest droga bo nasi hodowcy są pazerni. W stałej sprzedaży w Makro, mrożona oczywiście. Natomiast w tym temacie nie jestem patriotą i kupuję tańszą nowozelandzką. Chyba zawsze mnie to będzie zastanawiać, dlaczego taniej jest przywieźć mięso z Australii niż z Zakopanego.  :facepalm:

Dla przykładu łopatka jagnięca bez kości 40,94 /kg a nasza chyba 56.

Odświeżam ten temat, ponieważ odnoszę wrażenie, że coraz trudniej dostać "czyste", nie nastrzykiwane wodą i kto to tam wie czym jeszcze, mięso. 

Mięsa wieprzowe, wołowe jak i cielęce również kupuję w Makro.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438131
Udostępnij na innych stronach

Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.

Taki fakt nie oznaczenia można,a nawet należy zgłosić do PIH-u.

Niestety, jako klienci nie reagujemy.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438141
Udostępnij na innych stronach

Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.

Bardzo cenna uwaga, po prostu trzeba czytać. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438143
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jest droga bo nasi hodowcy są pazerni.

Może nie pazerni a przedsiębiorczy - rynek jest kreowany przez popyt i podaż. Wynika z tego że popyt znacznie przewyższa podaż, więc kto może niech hoduje barany.  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438144
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięsa wieprzowe, wołowe jak i cielęce również kupuję w Makro. 

Część mięs w Makro jest nastrzykiwanych.

W składzie np. szynki wp jest też "białko wp".

Trzeba uważnie czytać etykiety na całych elementach.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438147
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.

Nic nikt nie pisze na opakowaniach a z mięsa wszędzie leje się woda. Producenci mają konsumentów daleko w tyle...

Poproście o mięsa promocyjne będące w sprzedaży w hipermarketach w szczelnie zamkniętych opakowaniach plastikowych i sami się przekonacie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438148
Udostępnij na innych stronach

Dlatego napisałem, że trzeba czytać czy jest mięso świeże zapakowane próżniowo, czy tańsza "soczysta karkówka" lub " mięso wstępnie przygotowane" firmy Horeca Select dla gastronomii.

 

 

 

Nastrzyknięte mięso powinno być oznaczone jako przetworzone, a nie świeże.

Nic nikt nie pisze na opakowaniach a z mięsa wszędzie leje się woda. Producenci mają konsumentów daleko w tyle...

Poproście o mięsa promocyjne będące w sprzedaży w hipermarketach w szczelnie zamkniętych opakowaniach plastikowych i sami się przekonacie.

Dlatego nie kuje się mięsa w supermarketach a zwłaszcza w promocji.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438149
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dlatego napisałem, że trzeba czytać czy jest mięso świeże zapakowane próżniowo,

Mięso zapakowane próżniowo, a w środku tapla się w wodzie, a opisane jest to może tylko między wierszami na etykiecie - bo ja nie dojrzałem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438150
Udostępnij na innych stronach

Nie ma się co szczypać, tylko zgłaszać taki fakt.

 

Nieskromnie napiszę, że sam przy kupnie mięsa poprosiłem kierowniczkę sklepu i zapytałem dlaczego mięso nastrzyknięte jest oznaczone jako świeże.

Na drugi dzień mięsa nie było w sklepie i zmieniono dostawcę.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438153
Udostępnij na innych stronach

Ponieważ pamiętam jeszcze dawniejsze sklepy mięsne, do których przywożono całe półtusze i wieszano je na hakach, to mogę stwierdzić, że pod nimi nigdy nie zauważyłem jakiejś kałuży wody biorącej się z obciekających elementów - pewnie to były innej rasy swinie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438156
Udostępnij na innych stronach

Mięso zapakowane próżniowo, a w środku tapla się w wodzie, a opisane jest to może tylko między wierszami na etykiecie - bo ja nie dojrzałem.

Widzę, że jesteś zorientowany w temacie.   :thumbsup:

 

poczytaj tu:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/613-jak-sprawdzic-czy-mieso-jest-nastrzykniete/?p=8895

 

Czytaj na opakowaniach i nie siej plotek.

 

Kupujesz w Makro?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/8/#findComment-438157
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.