Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pierwsze parówki.

Fifawka, jak dla mnie to git malina !!! Cieniutkie :) Napisz jutro cos więcej jak robiłes itp... :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-200900
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Moje pierwsze parówki.

Wyglądają rewelacyjnie... :thumbsup: jak na pierwszy raz to :clap: :clap:

Czym je potraktowałeś... kuter, blender czy samą maszynką??

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-200901
Udostępnij na innych stronach

No właśnie napisz coś więcej o tych pięknych paróweczkach :)

Zastanawia mnie ta osłonka , czy można w niej wędzić ?

Chodzi mi o przepuszczanie dymu wędzarniczego .

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201042
Udostępnij na innych stronach

http://images41.fotosik.pl/1296/6b15b1aec9cfbb07m.jpg http://images50.fotosik.pl/1360/d897d63bbe974cd7m.jpg http://images50.fotosik.pl/1360/0f9285b2dbcf7c7bm.jpg http://images45.fotosik.pl/1352/829780ea4519c568m.jpg

 

 

Paróweczki wyszły po porstu genialnie. Smak rewelacyjny samo mięsko. Zamiast podgardla (nie dostałem ) zastosowałem boczek łuskany. Kilka zrobiłem parzonych bez wędzenia ale dzieciakom nie bardzo smakowały. Natomiast wędzone to poprostu marzenie. Bajka. Normalnie nie sądziłem ze potrfie to zrobić. przepis oczywiście wg. receptury dziadka.

Dorzucam jeszcz kilka zdjęc z poprzednich wędzień szyneczek baleronów i kiełbasek. Od niedawna sie zaczołem bawic wędlinami i po prostu mam fijołka na punkcie wędzenia. Zaczołem jeść swoje wędliny i od razu schudłem 7 kg za iesiąc heheheeheh niesamowite. Co do osłonek to ku[puje wszystki na www.swojskiwyrob.pl osłonku PE Tomofan nadaja się do wędzenia. Tylko raczej nie radzę ich namaczać chyba ze od razu szybko nabijecie bo jak sa dłużej wilgotne to pękają podczas nabijania. Mi sie tak stało w jednym pęczku po związaniu rozleciało sie wszystki i musiałem jeszcze raz nabijać ale juz w suche. Pozdrowionka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201060
Udostępnij na innych stronach

Super. :clap:

Mam tylko jedną uwagę i to nie do wyrobów. Na drugim zdjęciu córcia paluszkami nagarnia farsz do gardzieli maszynki. Ta akurat jest w miarę bezpieczna, ale na ręcznych już byłby problem. Niech juz za młodu dba o bezpieczeństwo swoich dłoni.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201062
Udostępnij na innych stronach

Paróweczki wyszły po porstu genialnie.

Fifaka teraz się nie dziwię że paróweczki wyszły genialne... przy takiej pomocy inaczej być nie może. :clap:

Co do wędzonek to troszkę za bardzo opieczone , ale rozumiem że to były początki. :wink:

Życzę powodzenia w dalszych wyrobach.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201065
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich,moje wczorajsze wędzenie,jak na warunki pogodowe,wyszło nawet nawet to wędzenie,trochę więcej dębu poszło,ale efekt jak dla mnie jest zadowalający. Zrobiłem kiełbasę w jelitach wieprzowych i wołowych,w osłonce f60 i małą beczułkę w f100,dwie syneczki(peklowanie wg tabeli Dziadka 6 dni) po uwędzeniu od razu parzone i dzisiaj degustacja :thumbsup:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202103
Udostępnij na innych stronach

moje wczorajsze wędzenie

Wyroby apetyczne... nawet kiełbaski flokowane.. :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202120
Udostępnij na innych stronach

Najładniej wygląda szynka,

Szynka jak (dobra) szynka, ale kiełbaska jaki ma przekrój :!:

:clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202128
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Wam bracia i siostry za ocenę wyrobów :grin:

Najładniej wygląda szynka,napewno smakuje znakomicie.

Szynka jest bardzo smaczna :thumbsup:

ale kiełbaska jaki ma przekrój

Wklejam zdjęcie przekroju kiełbasek w jelitach wieprzowych i wołowych :grin:

Teraz idę robić rogaliki wg. przepisu Halusi :grin: :thumbsup:

lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202144
Udostępnij na innych stronach

Witam, chcę pokazać swoje wędzonki i salceson, ale nie wiem czy uda mi się wkleić zdjęcia.Salceson zrobiony na Boże Narodzenie 2011 a wędzonki 9 luty 2012,na dworze -9 i silny wiatr.Osuszanie 45 min w temp 65 stopni,wędzenie 4h temp 53-58 stopni na koniec podpiekanie 25min w temp 85-90 stopni http://images46.fotosik.pl/1322/ef7dd7b51ba053a6m.jpg http://images37.fotosik.pl/1328/db9e36d957a004acm.jpg http://images49.fotosik.pl/1319/2736331b1ba9821bm.jpg http://images41.fotosik.pl/1311/f08536c28f7c5261m.jpg http://images41.fotosik.pl/1311/f57060d165f81813m.jpg http://images45.fotosik.pl/1366/8e9cd47564fa4a6cm.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202269
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam :smile:

Nic nadzwyczajnego nie zrobiłem, białą surową już tu pokazywałem ale...

Dzisiaj przyszedł lejek do mojego marnego zelmerka :grin: (przy okazji garstkę baranich jelitek zakupiłem) i biała w ramach treningu trafiła do baranich. Nie było tak strasznie jak czytałem na forum :lol: choć wiem, że to skala mikro i z większą ilością bardziej bym się namordował :rolleyes: . Dobrze wiedzieć, że jak już wędzarenka stanie to jest szansa na kabanoski :thumbsup: .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-203667
Udostępnij na innych stronach

Po wyglądzie pięknej skórki, to chyba pyszny pasztet. :)

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204661
Udostępnij na innych stronach

Po wyglądzie pięknej skórki, to chyba pyszny pasztet. :)

 

 

zbig3133 zgadł! :clap: :clap:

Był rzeczywiście pyszny. :thumbsup:

 

Ja też miałam problem z podpisem do zdjęcia.

Mnie przypominało ono chleb razowy. A i inne podpowiedzi mogą być uwzględnione.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204818
Udostępnij na innych stronach

zbig3133 zgadł! :clap: :brawo:

Był rzeczywiście pyszny. :thumbsup:

To przy okazji wpraszam się na posmakowanie,,,,,,,,,,, :lol:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204878
Udostępnij na innych stronach

To przy okazji wpraszam się na posmakowanie,,,,,,,,,,,

To zapraszam! Jest jeszcze 10 cm.

 

Wpadnij do Chłapowa!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204891
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za przyjęcie wproszenia się, Jak będę u rodzinki w Oliwie na pewno dam znać, miło będzie poznać sławną Alltid.

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204899
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za przyjęcie wproszenia się, Jak będę u rodzinki w Oliwie na pewno dam znać, miło będzie poznać sławną Alltid.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :blush: :blush: :blush: :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-205096
Udostępnij na innych stronach

Jest jeszcze 10 cm.

Że też nie zauważyłem jak był pełny metraż :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-205113
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.