pokemon15 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 4 Lutego 2012 Moje pierwsze parówki.Fifawka, jak dla mnie to git malina !!! Cieniutkie Napisz jutro cos więcej jak robiłes itp... :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-200900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 4 Lutego 2012 Moje pierwsze parówki. Wyglądają rewelacyjnie... :thumbsup: jak na pierwszy raz to :clap: :clap: Czym je potraktowałeś... kuter, blender czy samą maszynką?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-200901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 5 Lutego 2012 No właśnie napisz coś więcej o tych pięknych paróweczkach Zastanawia mnie ta osłonka , czy można w niej wędzić ?Chodzi mi o przepuszczanie dymu wędzarniczego . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifawka Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 5 Lutego 2012 http://images41.fotosik.pl/1296/6b15b1aec9cfbb07m.jpg http://images50.fotosik.pl/1360/d897d63bbe974cd7m.jpg http://images50.fotosik.pl/1360/0f9285b2dbcf7c7bm.jpg http://images45.fotosik.pl/1352/829780ea4519c568m.jpg Paróweczki wyszły po porstu genialnie. Smak rewelacyjny samo mięsko. Zamiast podgardla (nie dostałem ) zastosowałem boczek łuskany. Kilka zrobiłem parzonych bez wędzenia ale dzieciakom nie bardzo smakowały. Natomiast wędzone to poprostu marzenie. Bajka. Normalnie nie sądziłem ze potrfie to zrobić. przepis oczywiście wg. receptury dziadka. Dorzucam jeszcz kilka zdjęc z poprzednich wędzień szyneczek baleronów i kiełbasek. Od niedawna sie zaczołem bawic wędlinami i po prostu mam fijołka na punkcie wędzenia. Zaczołem jeść swoje wędliny i od razu schudłem 7 kg za iesiąc heheheeheh niesamowite. Co do osłonek to ku[puje wszystki na www.swojskiwyrob.pl osłonku PE Tomofan nadaja się do wędzenia. Tylko raczej nie radzę ich namaczać chyba ze od razu szybko nabijecie bo jak sa dłużej wilgotne to pękają podczas nabijania. Mi sie tak stało w jednym pęczku po związaniu rozleciało sie wszystki i musiałem jeszcze raz nabijać ale juz w suche. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 5 Lutego 2012 Super. :clap: Mam tylko jedną uwagę i to nie do wyrobów. Na drugim zdjęciu córcia paluszkami nagarnia farsz do gardzieli maszynki. Ta akurat jest w miarę bezpieczna, ale na ręcznych już byłby problem. Niech juz za młodu dba o bezpieczeństwo swoich dłoni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 5 Lutego 2012 Paróweczki wyszły po porstu genialnie. Fifaka teraz się nie dziwię że paróweczki wyszły genialne... przy takiej pomocy inaczej być nie może. :clap: Co do wędzonek to troszkę za bardzo opieczone , ale rozumiem że to były początki. :wink: Życzę powodzenia w dalszych wyrobach.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro71 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 5 Lutego 2012 No święte słowa mówisz maxel o dbaniu o bhp przy pracach z maszynką do mięsa. Musimy pamiętać że PALCE u rąk dwa razy nie rosną!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-201085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam wszystkich,moje wczorajsze wędzenie,jak na warunki pogodowe,wyszło nawet nawet to wędzenie,trochę więcej dębu poszło,ale efekt jak dla mnie jest zadowalający. Zrobiłem kiełbasę w jelitach wieprzowych i wołowych,w osłonce f60 i małą beczułkę w f100,dwie syneczki(peklowanie wg tabeli Dziadka 6 dni) po uwędzeniu od razu parzone i dzisiaj degustacja :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 12 Lutego 2012 To dopiero śniedanie .... :thumbsup: Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 12 Lutego 2012 Najładniej wygląda szynka,napewno smakuje znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 12 Lutego 2012 moje wczorajsze wędzenie Wyroby apetyczne... nawet kiełbaski flokowane.. :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 12 Lutego 2012 Najładniej wygląda szynka,Szynka jak (dobra) szynka, ale kiełbaska jaki ma przekrój :!: :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzięki Wam bracia i siostry za ocenę wyrobów :grin: Najładniej wygląda szynka,napewno smakuje znakomicie. Szynka jest bardzo smaczna :thumbsup: ale kiełbaska jaki ma przekrój Wklejam zdjęcie przekroju kiełbasek w jelitach wieprzowych i wołowych :grin: Teraz idę robić rogaliki wg. przepisu Halusi :grin: :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam, chcę pokazać swoje wędzonki i salceson, ale nie wiem czy uda mi się wkleić zdjęcia.Salceson zrobiony na Boże Narodzenie 2011 a wędzonki 9 luty 2012,na dworze -9 i silny wiatr.Osuszanie 45 min w temp 65 stopni,wędzenie 4h temp 53-58 stopni na koniec podpiekanie 25min w temp 85-90 stopni http://images46.fotosik.pl/1322/ef7dd7b51ba053a6m.jpg http://images37.fotosik.pl/1328/db9e36d957a004acm.jpg http://images49.fotosik.pl/1319/2736331b1ba9821bm.jpg http://images41.fotosik.pl/1311/f08536c28f7c5261m.jpg http://images41.fotosik.pl/1311/f57060d165f81813m.jpg http://images45.fotosik.pl/1366/8e9cd47564fa4a6cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-202269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam :smile: Nic nadzwyczajnego nie zrobiłem, białą surową już tu pokazywałem ale... Dzisiaj przyszedł lejek do mojego marnego zelmerka :grin: (przy okazji garstkę baranich jelitek zakupiłem) i biała w ramach treningu trafiła do baranich. Nie było tak strasznie jak czytałem na forum :lol: choć wiem, że to skala mikro i z większą ilością bardziej bym się namordował :rolleyes: . Dobrze wiedzieć, że jak już wędzarenka stanie to jest szansa na kabanoski :thumbsup: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-203667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 22 Lutego 2012 ja też wędziłem w tym tygodniu. narazie próbowałem cienką i polędwice. szynki wiszą na strychu Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-203673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgadnijcie co upiekłam? Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 28 Lutego 2012 Po wyglądzie pięknej skórki, to chyba pyszny pasztet. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 28 Lutego 2012 kugel albo jak kto woli baba ziemniaczana :tongue: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 29 Lutego 2012 Po wyglądzie pięknej skórki, to chyba pyszny pasztet. zbig3133 zgadł! :clap: :clap: Był rzeczywiście pyszny. :thumbsup: Ja też miałam problem z podpisem do zdjęcia. Mnie przypominało ono chleb razowy. A i inne podpowiedzi mogą być uwzględnione. Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 29 Lutego 2012 zbig3133 zgadł! :clap: :brawo: Był rzeczywiście pyszny. :thumbsup:To przy okazji wpraszam się na posmakowanie,,,,,,,,,,, :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 29 Lutego 2012 To przy okazji wpraszam się na posmakowanie,,,,,,,,,,,To zapraszam! Jest jeszcze 10 cm. Wpadnij do Chłapowa! Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 29 Lutego 2012 Dzięki za przyjęcie wproszenia się, Jak będę u rodzinki w Oliwie na pewno dam znać, miło będzie poznać sławną Alltid. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-204899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 1 Marca 2012 Dzięki za przyjęcie wproszenia się, Jak będę u rodzinki w Oliwie na pewno dam znać, miło będzie poznać sławną Alltid. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :blush: :blush: :blush: :blush: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-205096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 1 Marca 2012 Jest jeszcze 10 cm. Że też nie zauważyłem jak był pełny metraż :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/29/#findComment-205113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.