Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=3454475012 warto cos takiego kupic. Bo na zdjeciach widze sporo osprzetu to chyba by wystarczylo do domowej produkcji? A jeżeli warto to do jakiej kwoty?
Bardzo dobra i solidna maszyna !!!! I jeszcze z takimi extrasami ......

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Wszedłem w licytację, gdyż taki komplecik przyda się do SDM. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Jak nie upolujesz na Alledrogo to poszukaj na ebayu, akurat ten model często się tam pojawia w bardzo rozsądnych pieniążkach.

Tatuś Muminka

Panowie jak juz tu jestescie. Ja mam ochote na ta maszynke, bo moja malenka to troche steka, a ta na solidna wyglada i wiem ze macie takie tez. Pytanie mpoje, czy dobry wybor?

http://www.ebay.com.au/itm/350850627689?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

A po ile teraz te Wasze kangurze dinary stoją?? Bo ja też chcę taką !!!! :grin: :grin:

Bardzo fajna machina. Popytaj tylko sprzedającego jak z dostępnością sitek, noży itp.

Tatuś Muminka

Myśle, że będzie dobra. Producenta sprawdź u siebie w necie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

DZiekuje, no to sobie kupie.

tusiaczek, 1 Polish Zloty equals 0.35 Australian Dollar jak na dzisiaj .

O sitka to do nich musze najpierw napisac. A jaknie to z Polski je sobie kupie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Nie wiem, kto z naszych licytuje, ale powinien sie ujawnić, gdyż wtedy nie będziemy się bzdurnie przebijali.

A ja uważam że już przepłaciłeś ......

Tatuś Muminka

To o czym pisałem. :D Sami sie przebijamy, zamiast uzgodnić strategię.

czasem dla dwóch kilo mięsa większych maszynek nie warto brudzić. :cool:

o to własnie chodzi :cool:

[ Dodano: Czw 08 Sie, 2013 14:34 ]

no i chyba Pisu poszalał :grin: :grin: :grin: Ja odpadam

Paweł 603957797

• 4 tygodnie później...
Używałem elektrycznej "Breville" polecanej przez zawodowych mistrzów kuchni ,ale przy większej produkcji się nie sprawdza więc nie polecam.Ostatnio na allegro kupiłem ręczną 22 z kołem pasowym na silnik z kompletem sitek.Jeszcze jej nie używałem ,ale jak wypróbuję to dam posta
Ręczną 22 jakiej firmy bo jak takie coś jak Haselhof to będziesz nią rzucał aż miło :grin: :grin:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Drodzy forumowicze, mam pytanie dotyczące maszynki do mielenia. Znalazłem maszynkę alfa 22 z napędem elektrycznym i motoreduktorem, który daje max. 25 obr./min. Czy taka maszynka nie będzie zbyt wolna? Dopiero kompletuję sprzęt, chcę przerabiać od 7 do 15 kg mięsa.

edisded, optymalne obroty to ok 100/min

- czy w Twojej alfie napęd jest przenoszony kołami pasowymi?

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

nie- silnik, motoreduktor, wałek, sprzęgiełko kłowe, maszynka. A maszynka nie jest moja bo jeszcze zastanawiam się nad kupnem i dlatego pytam się o te obroty.

zobacz , czy nie można przezbroić przekładni w reduktorze i zobacz czy nie można przepiąć uzwojeń silnika(fachowiec)

no i jaka cena - czy warto się z tym bawić

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

• 2 tygodnie później...

Drodzy forumowicze, mam pytanie dotyczące maszynki do mielenia. Znalazłem maszynkę alfa 22 z napędem elektrycznym i motoreduktorem, który daje max. 25 obr./min. Czy taka maszynka nie będzie zbyt wolna? Dopiero kompletuję sprzęt, chcę przerabiać od 7 do 15 kg mięsa.

Do takiego przerobu wystarczy zelmerek.