Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Na razie nic więcej nie napisze bo idę ślinę wycierać po tym jak się naoglądałem zdjęć z Waszymi wyrobami!!!!!!!!!!!!! :clap:

Pozdrawiam Wojtek

Wojtek, wita!

Rozstrzygnął przybić się do tego brzegu? Aprobuję, tu dobrze. Dawaj, dziw nas... :grin:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-233612
Udostępnij na innych stronach

witam wszytkich braci

Witaj Karashell

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-233941
Udostępnij na innych stronach

witam wszystkich braci :) jestem mlodym wedzownikiem wedze od 4 miesiacy :) jestem ze slaska

Witaj Bracie "Na Pokładzie". :clap: :grin:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-233951
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich miłosników wędzenia!

W związku z tym, że mam już dość sklepowych paraproduktów wędlinarskich postanowiełem spróbować sam coś "ukopcić" :)

Mam nadzieję, że przy Waszej pomocy będę w stanie wprowadzić na swój rodzinny stół zdrowie i smaczne przetwory.

Jeszcze nic w swoim życiu nie uwędziełem, ale jestem w posiadaniu Wędzarni Domowej

WD-S/TERMO produkowanej przez GASTROSILESIA.

Planuję przystosować ją do któregoś z popularnych dymogeneratorów i ZACZĄĆ WĘDZIĆ!

 

 

Raz jeszcz DZIEŃ DOBRY i zabieram się do lektury forum.

 

pozdrawiam

conda

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-233984
Udostępnij na innych stronach

Witamy Cię serdecznie kolego.

 

 

 

mam już dość sklepowych paraproduktów

 

No, bardzo dobrze.

 

 

Powodzenia w dalszej pracy.

Najlepsze forum muzyczne w Polsce:

www.n-stars.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-233998
Udostępnij na innych stronach

Conda, zacznij od polędwic, to jest najłatwiejszy wyrób. Tu masz przepis: http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/poledwice/1548-poledwice-wiosenne-wariacje-wojtka-minora

Dziękuję za powitania i przepis.

Zpewnością skorzystam

 

pozdrawiam

conda

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234039
Udostępnij na innych stronach

Zpewnością skorzystam

 

Można też zrobić sery białe wędzone. Bardzo łatwe do zrobienia.

Posypujesz pieprzem i solą i do wędzarni. I bardzo dobre w smaku.

 

Pozdrawiam. :grin:

Najlepsze forum muzyczne w Polsce:

www.n-stars.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234040
Udostępnij na innych stronach

sery białe wędzone

MakaPaka,

Czy masz na myśli wędzenie sera twarogowego?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234056
Udostępnij na innych stronach

Witam szanowne koleżanki i kolegów - "zadymiaczy" :grin:

Jestem Mirek i takk naprawdę dopiero zaczynam swoją przygodę w świecie wędzarniczym. Na tą stronkę trafiłem całkiem przypadkowo, a samą pasją do wędzenia "zaraził" mnie mój "brat z wyboru", z którym znamy się od dziecka. Choś jestem dopiero na etapie wdrażania się w to wszystko to muszę się pochwalić, że udało mi się zrobić całkiem niezłą, prowizoryczną wędzarkę z szafy pancernej (Jak to wygląda? Chętnym mogę podesłać fotki). Odbyło się już wędzenie generalne, a nawet kilka następnych. Wszystkim, którzy degustowali moje wyroby - samkowało :thumbsup: a nawet żadne z nich sie nie "pochorowało" :tongue: (no chyba, że z przejedzenia) co tylko (muszę przyznać) zachęciło mnie do dalszych poczynań w tym kierunku. Dlatego też w przyszłym roku chciałbym pobudować profesjonalną wędzarnię. Zastanawiam sie tylko z jakiego materiału?? Mam trzy typy: kamień, cegła, drewno... Tu do was drodzy koledzy kieruję prośbę - z czego byłaby ona najlepsza?? (za wszekie rady w tym temacie, z góry dziękuję). Pozdrawiam. Mirek.

Mirek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234274
Udostępnij na innych stronach

Witaj Mirek :)

zastanów sie dobrze bo chyba tak oryginalnej (i bezpiecznej) wędzarni to chyba nikt nie ma... ;)

mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234279
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie. Na razie nic więcej nie napisze bo idę ślinę wycierać po tym jak się naoglądałem zdjęć z Waszymi wyrobami!!!!!!!!!!!!! :clap:

Pozdrawiam Wojtek

Wojtek, wita!

Rozstrzygnął przybić się do tego brzegu? Aprobuję, tu dobrze. Dawaj, dziw nas... :grin:

Aleksander druhu przegapiłem Twój wpis, jeszcze nie ogarniam wszystkiego choć się staram Wędzenie mam we krwi z dziada pradziada ojciec wędził, dziadek też:) Kwestią czasu było kiedy to wylezie i u mnie na na wierzch ;)

 

Co do wędlin to patrząc na Twoje i tutejszych Twoich Kompanów dokonania to aż wstyd swoje pokazywać :D

 

Najpierw poćwiczę i jak już będą tak ładne jak smaczne to i ja pokażę :)

 

Pozdrawiam Cie serdecznie i dziękuje za miłe przyjęcie.Wojtek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234280
Udostępnij na innych stronach

Witajcie w zadymionym świecie :lol:

mirek2109 Na temat budowy wędzarni i użytych do niej materiałów jest wiele informacji w dziale Sprzę Poczytaj trochę :lol: Na wiele pytań znajdziesz odpowiedzi. A jak nie to z pewnością nikt nie odmówi pomocy. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234430
Udostępnij na innych stronach

Witam Pięknie.

Z zawodu jestem ratownikiem medycznym, ale do moich pasji należy między innymi gotowanie.

Domowy chlebek już w domu występuje, wędliny ze słoika już od 12 miesięcy, czas coś uwędzić. Jutro jadę po klinkier (jest promocja w JOPKU 1,33/szt/Igat).

Chcę postawić grillowędzarnię wg projektu Bogdana.

Na pewno będzie fotorelacja z budowy :-)

 

Pozdrawiam wszystkich

No risk, no fun :-)

Honda Cb 500

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234457
Udostępnij na innych stronach

Witam Cię Mirku 2109 w gronie pasjonatów tak pięknego ZJAWISKA jakim jest wędzenie.Pytasz się jaki rodzaj materiału użyć do budowy wędzarni? Moim skromnym zdaniem ( mówię o tzw. elewacji ) to kwestia gustu . Ja osobiście mam wymurowaną z naturalnego kamienia a to dlatego że dom stoi na na takiej podmurówce,szałas,ścieżki... I uznałem że dla "oka" będzie najlepiej jak wędzarnia będzie w tym samym klimacie ( wnętrze z pełnej cegły ) a na marginesie - to mam trochę "fioła" na punkcie naturalnego,niepowtarzalnego kamienia !!! .
J.W.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234459
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich :)

Razem z mężem od niedawna próbujemy własnych sił w domowych wyrobach , bo już mielismy zdecydowanie dosc wedlinopodobnych wyrobow sklepowych psujacych sie po 2 dniach ;) Ale, że nie chcialam byc anonimowym pasożytem forumowym, więc witam się uprzejmie i pozdrawiam! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/160/#findComment-234467
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.