Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

My jesteśmy zadymiaczami i nie mamy nic wspólnego z tymi ,którzy robią dym poza wędzarnią :laugh:

 

Ja troche mam, przekształciłem się z zadymiarza na zadymiacza :D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357473
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Myśliwy z długoletnim stażem i doświadczeniem sztuki kulinarnej. Strona zrobiona profesjonalnie i bardzo przyjaźnie dla użytkowników. Sądzę, że wiedza przekazywana oraz wymieniane poglądy natury kulinarnej na tym profilu, jeszcze bardziej podniosą poziom moich produktów finalnych. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357535
Udostępnij na innych stronach

@Wojtek67, Witaj na stronce :) Czy to Królewo to koło Malborka ?

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-357560
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie forumowiczów :) Przypadkim natknełam się na waszą stronkę i mam nadzieję że tu zagoszczę na dłużej.Bardzo lubię domowe wyroby typu wino,nalewki,wędliny itp.a od niedawna interesuje mnie temat wędzrni.Jak na razie na działce staneła beczka i na pierwszy ogień poszły udka z kurczaka ale jakoś szału nie bylo :) No nic będę próbować.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358198
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich z dalekiej Kolumbii. Na wstepie chcialem pochwalic stronke jak i forum. Bardzo duzo przydatnych informacji. Narazie jestem w trakcie przegladania sekcji dla poczatkujacych. Juz niedlugo bede skladal swoja pierwsza wedzarnie i zobaczymy co z tego wyjdzie  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358339
Udostępnij na innych stronach

@KolumbijskiLacznik,

Witaj na forum, 

czytaj, pytaj i zadymiaj.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358342
Udostępnij na innych stronach

KolumbijskiLacznik .Szkoda, że nie ujawniłeś się wcześniej. W ubiegłym roku byłem w Kolumbii i mogliśmy zorganizować mini zlocik....  :) Witamy w gronie  zadymiaczy.

Edytowane przez JacekC
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-358355
Udostępnij na innych stronach

Hej, Człowiek -Kiełbasa :) wita wszystkich serdecznie!

Witaj Człowieku :) czytaj i zadymiaj, a później się pochwal swoimi dokonaniami :tongue:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359175
Udostępnij na innych stronach

Witam i pozdrawiam wszystkich,
poszukując informacji na temat "godnego jedzonka" trafiłem na to forum i dzięki informacjom znalezionym tutaj zbudowałem grillo-wędzarnię. Dysponuję dość dokładnym opisem wykonania ze zdjęciami z poszczególnych faz budowy, zastosowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi i kosztorysem. Poniżej poglądowe zdjęcie "wyrobu finalnego" :)

post-66230-0-69382400-1404411791_thumb.jpg

Gdyby było zainteresowanie umieszczeniem na forum takiego "przewodnika po budowie" ( mam na myśli coś w rodzaju relacji p. Wojtka Minora z budowy wędzarni ) jestem w stanie w ciągu kilku dni przygotować plik w formacie word-owym z wklejonymi zdjęciami. Taki plik będzie "ważył" pewnie kilkadziesiąt MB i stąd pytanie ( zapewne głównie do administracji forum ), czy brać się za przygotowanie.

 

Piotr

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359991
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

Oczywiście, że tak. :D Tylko nie rób tego w formacie doc (docx) z wklejonymi zdjęciami, gdyż nie wejdzie. Przygotuj tekst (z zaznaczonymi miejscami na numerowane zdjęcia), a zdjęcia ponumeruj i wszystko wyślij mi na pocztę maxell11@wp.pl . 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-359994
Udostępnij na innych stronach

Witam po czterech latach od pierewszej rejestracji (wstyd). Na usprawiedliwienie mam  to, że dopiero obecnie na starość dorosłem. Amerykańskim sposobem pochwale sie takze ,ze dzięki temu forum zbudowałem druga własna wędzarnie. Oczywiscie wg projektu kolegi andyandy'ego

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8606-projekt-budowy-w%C4%99dzarni-opracowany-przez-andyandyego/

I jestem przeszczęsliwy. Pierwsza była beczka i zniechecenie do przedłużania kanału dymnego. Kolega andyandy w swych postach naukowo przekonał mnie do wyższośsi wedzarni z paleniskiem bezposrednim nad kanałowym.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360126
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich serdecznie.

Forum czytuję od dawna, zarejestrowałem się w styczniu 2012, a teraz nadszedł czas, żeby coś napisać :) Forum jest super, jeżeli potrzebuję się dowiedzieć czegokolwiek w temacie domowego wyrobu jedzonka, to wiem, że wystarczy zajrzeć TUTAJ :)

POzdrawiam wszystkich

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360223
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich miłośników wędzenia.

Jestem Andrzej.

Jestem na etapie poszukiwania wędzarki elektrycznej bo moje warunki

tylko na to pozwalają. Zamierzam umieścić ją w gatażu przy bloku.

Nigdy nie widziałem jak się wędzi taką wędzarką, jle jest z tego dymu?

Wystawienie jej z garażu nie wchodzi w grę.Zastanawiam się nad Borniakiem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-360553
Udostępnij na innych stronach

Witam pierwszy raz po rejestracji , chociaż bywałam tu często już od dawna jako gość .Wędzeniem zajmuje się od czasu do czasu ,teraz zainteresowałam się także robieniem serów  .Mieszkam w Warszawie ale wędze na działce koło Koluszek.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361241
Udostępnij na innych stronach

jolapuma , witaj u nas i dziel się z nami swoim doświadczeniem  :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361246
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich, jestem Mariusz i własnie sie zalogowałem. Jestem wędkarzem, a nie wedliniarzem, ale z racji, że zmieniłem swoje życie - mam sporo czasu, to zacząłem wedzić- głównie własnoręcznie pozyskane ryby. Mam też gospodarstwo agroturystyczne. Pozwolę sobie pochwalić się swoim ostatnim produktem, wszyscy znajomi sie zachwycali, ale jeżeli moge coś poprawić to prosze o sugestię ;) ; http://www.orybach.pl/17097.htm#180017

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361500
Udostępnij na innych stronach

 

 

wszyscy znajomi sie zachwycali, ale jeżeli moge coś poprawić to prosze o sugestię ; http://www.orybach.pl/17097.htm#180017
 

 

 

 

@Maniek 72, witamy serdecznie znalazłeś i masz super miejsce na świecie  ... skoro prosisz o sugestie to proszę bardzo ;)

 

"No i się wędzi, zaczynamy od 40stopni, a potem pilnujemy, żeby temperatura nie przekroczyła 60, my naszego sumka wędziliśmy tak 12 godzin; "

 

http://www.orybach.pl/album_mod/upload/81cb585a4b10113518486807aa15c20c.jpg

 

 

Niestety za długo, za wilgotno , za czarno :(  tutaj na forum na takie wędzone mówimy "wczesny Zbój Madej" ;)

Następnym razem porządnie osusz rybę przed wędzeniem najpierw ręcznik papierowy, potem przewiew potem wędzarnia bez dymu ale wygrzana, następnie wędzimy do koloru 45-55st (około 2,5-3h ) a następnie podnosimy temperaturę do 90 na jakieś pół godziny inaczej masz surową rybę :( 

Pamiętaj o przepływie powietrza i dymu w komorze bo z tym też masz problem nie kiś tego i nie dym jak w lokomotywie ...

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/210/#findComment-361578
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.