andym Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6376 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witajcie, jeszcze nie witani. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-512348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6377 Opublikowano 1 Września 2016 Witam Szanowną Wędzarniczą Brać. Jako myśliwy z 40-letnim stażem z niejednej wędzarni wyroby jadłem.Teraz na emeryturze pragnę samemu doskonalić się w sztuce przygotowywania mięsa z dziczyzny.Liczę na Waszą pomoc w tym zakresie!Darz Bór Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-513474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6378 Opublikowano 1 Września 2016 Witaj Satyr. Czuj Dym. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-513560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edmar Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6379 Opublikowano 2 Września 2016 Witam wszystkich, chcę zacząć przygodę z wędzeniem. Nie ma jak zjeść swój wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-513732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ługani Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6380 Opublikowano 4 Września 2016 Witam serdecznie i bardzo się cieszę mogę się spotykać na forum i dowiedzieć wielu interesujących mnie tematów od Wędzarniczej Braci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6381 Opublikowano 4 Września 2016 Czesc kolego!Powodzenia na wedliniarskim szlaku! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Jacekson Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6382 Opublikowano 7 Września 2016 Dzień dobry!Bardzo się ciesze że trafiłem na to forum. Chcę postawić pierwsze kroki w sztuce wędzenia i mam wrażenie że dobrze trafiłem Z kolegą stawiamy obecnie wędzarnię w Warszawie, w dość ciekawej lokalizacji - skansenie/wiosce wikingów.Zajmuję się hobbystycznie rekonstrukcją historyczną czasów Mieszka Pierwszego i Bolesława Chrobrego. Będę wdzięczny za podpowiedzi co do "BardzoBardzo" starych receptur, używanych przypraw jak również "dawnej" technologii budowy wędzarni. Planuję również budowę przenośnej wędzarni, żeby z nią jeździć po zlotach i imprezach historycznych (Wolin, Grunwald etc.) Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6383 Opublikowano 7 Września 2016 Slicznie witamy..Wszystkie informacje dotyczace Twojego przedsiewziecia znajdziesz na naszym forum.Lepiej nie mogles trafic.!Pozdrawiamy Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6384 Opublikowano 7 Września 2016 Witaj Floki dobrze trafiłeś, lokalizacja wędzarni naprawdę fajna. A kolega to zapewne Ragnar Lodbrok Jeszcze raz witamy serdecznie, Heill og sæll ! (Zdrowia i szczęścia!; English: healthy and happy) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarto.GT Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6385 Opublikowano 11 Września 2016 Witam serdecznie! Już nie mogę doczekać się mojej własne wędzarni! Chociaż dopiero się zarejestrowałem na tym forum zaraz biorę się za lekturę i projekty! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-515836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6386 Opublikowano 11 Września 2016 Aaaa... Czytaj i pytaj do woli.. Lecz zdrowym jedzonkiem swoich bliskich..Pozdro... Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-515841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demart7001 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6387 Opublikowano 12 Września 2016 Witam wszystkich. Mam nadzieje że dołączę do waszej społeczności i pozostanę na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-516091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6388 Opublikowano 12 Września 2016 Witaj. Już przecież dołączyłeś. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-516093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6389 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Cześć, i na tyle samo pozostań Edytowane 12 Września 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-516096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6390 Opublikowano 16 Września 2016 Witam wszystkich serdecznieNa wedlinydomowe.pl zaglądałem już dużo wcześniej ale dzisiaj zdecydowałem się zarejestrować. Wędzę od kilkunastu lat. Z racji wielu przeprowadzek, zbudowałem już pięć wędzarni własnego pomysłu a obecnie kopię dół pod wylewkę dla szóstej. Interesują mnie wszelkie, tradycyjne metody przygotowania mięs. Kilka lat temu, w m. Luboradza (na Pomorzu Zachodnim) zbudowałem tradycyjny, ogrodowy piec chlebowy. Służy on tam, wbrew nazwie, do pieczenia w całości prosiaków i dzików. Na wesele syna przygotowałem prawdziwy kindziuk (spożycie nastąpiło po 8 miesiącach od rozpoczęcia produkcji) wg przepisu babci mojej pracownicy. W najbliższych dniach zamieszczę kilka przepisów oraz załączę zdjęcia moich poprzednich konstrukcji ogrodowych (jak je znajdę w komputerze) a dzisiaj tylko jedno zdjęcie.Cieszę się, że znalazłem się w gronie zacnych ludzi podtrzymujących narodowe tradycje kulinarne.Jeszcze raz witam serdecznie i do następnego razuWojtekp.s. Na zdjęciu nie jestem ja tylko pracownik ośrodka w Luboradzy- kucharzSorry. Coś nie tak mi poszło ze zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6391 Opublikowano 17 Września 2016 Witamy Wojtku na naszym Forum!Mamy nadzieję że podzielisz się z nami swoim doświadczeniem oraz przepisami Czytaj, pytaj i zaglądaj do nas jak najczęściej! Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwkw Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6392 Opublikowano 18 Września 2016 Witam i kłaniam się nisko całej Braci . Do tej pory tylko biernie uczestniczyłem i namiętnie czytałem. Ale teraz pragnę się podzielić z Wami mało eksploatowanym tematem - wędzeniem owoców. Na początek kilka zdjęć mojej dymiącej firemki, wraz z wkładem i efektami dwudniowych zmagań. Temperatura wędzenia podana na jednym ze zdjęć. Nie sprawdziłem jeszcze, jak smakuje kompot. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho40 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6393 Opublikowano 19 Września 2016 Witam wszystkich serdecznie, jestem tu od wczoraj. Jestem miłośnikiem żywego ognia. Od tygodnia stoi u mnie na działce kaflowy piec kuchenny. Mieszkam w Szczecinie.Pozdrawiam wszystkich ogniście! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6394 Opublikowano 19 Września 2016 O... hohohohoooo... Witaj Krzycho To jeszcze będziesz miłośnikiem porządnej ''zadymy'' Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6395 Opublikowano 19 Września 2016 Witam "krajana" . Źyczę udanych wyrobów. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.lecter Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6396 Opublikowano 22 Września 2016 Witam, Jako, że obecnie urzęduję w Holandii (choć już nie długo) to brak polskich wyrobów (zwłaszcza mięsnych) boli. Oczywiście radzimy sobie jak możemy. Ostatnio trafiłem na kilka przepisów na mięsa i wyroby, które to przepisy krążą w naszych rodzinach i postanowiłem poeksperymentować trochę w holenderskich pieleszach. Szukając rzetelnego źródła informacji trafiłem na forum. Witam raz jeszcze i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-518079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Więckowiak51 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6397 Opublikowano 24 Września 2016 Witam.Jestem z Zachodniopomorskiego. Wędzę od jakiegoś czasu na oko. Podobno smakują moje wyroby rodzinie bo wciąż dopominają się moje wyroby.Wędzarnie mam na działce z beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-518480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6398 Opublikowano 24 Września 2016 Witaj Kolego. Tutaj na pewno rozwiniesz skrzydła. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-518494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6399 Opublikowano 24 Września 2016 Witam serdecznie, zwłaszcza nowych kolegów z zachodniopomorskiego. Zachęcam Was do obejrzenia mojego dorobku w m. Luboradza gm. Szczecinek, w ośrodku Dwór Pomorski. Ja już tam wprawdzie nie pracuję i nie mieszkam (teraz na drugim końcu Polski - Iwonicz Zdrój) ale zostawiłem w parku wędzarnię oraz wielki piec chlebowy. Z tego co wiem, sprzęty są intensywnie eksploatowane przez p. Adama i z nim warto porozmawiać o wędzeniu. Ma praktykę zawodową - trzydzieści parę lat w zawodzie masarza.W nowym miejscu jeszcze się nie dorobiłem źródła dymu ale już nad tym pracuję (dziś przywieźli żwir pod wylewkę) . Myślę, że dopiero na wiosnę będę mógł się pochwalić efektem końcowym.Jeszcze raz serdecznie wszystkich pozdrawiam i do następnego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-518495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6400 Opublikowano 24 Września 2016 Witaj Wojtku.Powodzenia w nowym miejscu! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-518530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.