Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .  Jestem nowym na forum jak również  totalnie zielony w sprawach dotyczących wędzenia wędlin  ale mam wielki zapał i chęci do nauki od najlepszych :) .  Zaczynając swoją przygodę z wędzeniem postanowiłem  w pierwszej kolejności   zbudować wędzarnię  a przed przystąpieniem do wędzenia poczytać i dowiedzieć się jak najwięcej .


[Dodano: 14 maj 2017 - 19:18]

a to już efekt końcowy .

post-87058-0-91787200-1494781408_thumb.jpg

post-87058-0-42937900-1494781422_thumb.jpg

post-87058-0-12169100-1494781436_thumb.jpg

post-87058-0-84571200-1494782181_thumb.jpg

post-87058-0-78065900-1494782194_thumb.jpg

post-87058-0-71389800-1494782209_thumb.jpg

post-87058-0-88749900-1494782223_thumb.jpg

post-87058-0-37244600-1494782236_thumb.jpg

post-87058-0-31311000-1494782251_thumb.jpg

post-87058-0-27726800-1494782265_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551608
Udostępnij na innych stronach

Serdecznie witamy nowych Kolegow i zaraz male sprostowanie..

Nie jestesmy "zadymiarzami" a jak juz , to Zadymiaczami..????????????

 

Mamy wspanialych ekspertow w/s budowy wedzarni oraz najbogatrza biblioteke receptur..

Prosimy skorzystac.. ☺☺☺

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551611
Udostępnij na innych stronach

Cześć!

 

Cieszę się że istnieje takie forum i że tak chętnie dzielicie się tu informacjami. Jestem w trakcie budowy altany i Wasza wiedza n/t wędzenia  i zadymiania będzie wkrótce bezcenna. 

 

Postaram się też dodać swoje 3 grosze tu i tam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551909
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Nadszedł ten czas gdy zdecydowałem że skoro mój dziadek robił wędzonki, wujek robił, to pewnie mam to w genach i teraz moja kolej  :)

Niestety nie odziedziczyłem żadnych przepisów, tak się złożyło w życiu. A teraz czuję potrzebę spożywania własnych domowych wyrobów, ponieważ te sklepowe jakoś mi nie wchodzą, nawet te niby dobre  ;) Tak na przełomie listopada/grudnia 2016r zacząłem próby w domu. Początkowo musiałem wyroby wozić do wędzarni. Teraz mam już swoją, Borniak UW-70 z paroma drobnymi dodatkami na początek. Na Święta Wielkanocne w tym roku miałem już swoje wędzonki zrobione od początku do końca przeze mnie. Czasem czytam to forum i jestem pod wrażeniem wiedzy tutaj zawartej oraz wymiany doświadczeń. Jako laik mogę jedynie pochwalić się tym, co uda mi się zrobić. Człowiek uczy się całe życie  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552207
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich forumowiczów. Nadszedł czas zagościć na tym zadymionym podwórku. Trochę wędzę, raz lepiej , raz gorzej, coś tam czasami uda mi się napchać w jelito, raz lepiej raz gorzej. Doszedłem do wniosku, że czas najwyższy skończyć tym gorzej i poprzestać na lepiej, co zapewne sie stać może, dzięki Waszym cennym radom. Już dziś sporo przeczytałem, pewnie jeszcze trochę poczytam, ale zapewne nie da się uniknąć również pytań.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552474
Udostępnij na innych stronach

Witam , jestem Wasza fanka, takie ogromne forum , tyle lat , spotkania , wspolne tematy , napawde szacun :)

wędzę okazjonalnie, ale za to bardzo lubie smakowac takich pysznosci , 

obiecuje ze bede czesto odwiedzac to  forum . 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553242
Udostępnij na innych stronach

Jest mi bardzo miło dołączyć do grona forumowiczów. Jestem początkującym wędzarnikiem. Przygodę zacznę w najbliższą niedzielę. Szyneczka się właśnie pekluje. Pozdrawiam:)

 

Edytowane przez eddie_tr
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553481
Udostępnij na innych stronach

Wszystko dobre zdrowie! Zarejestrowałem się na forum. Teraz będę spokojnie studiując swoje materialne, osobiste osiągnięcia i doświadczenia członków forum.

Postscriptum: Nie mieszkam w Polsce, przepraszam z góry za gramatyki. Używam tłumacza.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553688
Udostępnij na innych stronach

Czołem Forumowicze

Bardzo apetyczne forum, bez dwóch zdań. Od jakiegoś czasu usiłuje powrócić smakiem do miejsc, które odwiedziły moje kubki smakowe. I jak to bywa w naszej rzeczywistości owszem są, ale albo drożyzna albo E pogania E. Na pierwszy ogień idą włoskie Salsiccia i hiszpańskie Chistorra. Dzisiaj odebrałem odpowiednie sprzęty i niedługo zabieram się do roboty !!

 

Pozdrawiam

Marcin

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553865
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.