Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niech nam żyje Barabara.... :blush: ...

......ups... :tongue: Niech nam żyją Barbary !

oraz- wszystkiego najlepszego dla kolegów górników ( dzięki za ciepełko w moim domciu ) :grin:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-24193
Udostępnij na innych stronach

Choć spóźnione ale serdeczne życzenia dla brata Maxella - on przecież też górnik! Maxell przekaż życzenia! wszystkiego dobrego!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-24207
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich serdecznie,jestem tutaj nowym od kilku dni ,choć stronę śledzę od dość dawna. Wiele nauczyłem się dzięki Waszej pomocy za co jestem wdzięczny. W zakresie wędlin i pieczywa jestem samo wystarczalnym.Zyczę Wszystkim zdrowych i wesolych swiąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-24365
Udostępnij na innych stronach

Ryby wedzilem sposobem Mariusza W. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=857

troche kombinowalem z temperaturami , makrela jest tlusta i w temp. 100 stopni to by sie roztopila , do pstraga ta temp. jest ok. ostatnio makrele wedzilem w temp. 60 stopni 0k 40 min. nastepnie temperature obnizylem do 40 stopni i wedzilem 2 godziny wyszla bardzo smaczna i nie stracila duzo tluszczu . co do solanki z przepisu Mariusza to uwazam ze jest dobry i nic nie kombinowalem .

Pozdrawiam z Kalkazu

Gazon

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-24427
Udostępnij na innych stronach

Gienku

Witamy witamy

serdecznie - jesteś automatycznie w grupie śląsko-łódzkiej :grin:

czy ta samowystarczalność to przez stronkę?

pozdrówka :lol:

 

Rawa to kiedyś potężny zakład mięsny.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-24519
Udostępnij na innych stronach

W wędzeniu rybek :wink: doświadczenie mam.A że rybka lubi pływać to czasem pamięć :blush: zawiodła.

Wędlinki to już wyższa szkoła jazdy lecz po "skosztowaniu"wyrobów masarskich zakupionych na święta przez szanowną małżonkę stwierdziłem że czas wziąść się samemu za ich wyrób.Na razie jestem w fazie pochłaniania wiedzy masarskiej,przed wigilią przechodzę do czynów.Połówka świnki zamówiona,efekty pokażę choćby były :sad: niezadawalające.

Kto pyta nie błądzi więc nie wk.......cię(wkurzajcie) się na moje błache pytania.Pozdrawiam

"Więcej być niż więcej mieć"Jan Paweł II
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25103
Udostępnij na innych stronach

stwierdziłem że czas wziąść się samemu za ich wyrób.

Witamy na zadymionym pokładzie :grin:

Zacznij od prostych i czytelnych przepisów korzystając z "Akademii Dziadka" ( tylko trzymaj się dokładnie receptur podanych w przepisie ) :wink:

 

powodzonka ( powędzonka )

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25104
Udostępnij na innych stronach

Witam na forum :lol: :lol: :lol: co sie przejmujesz dasz rade , a forum jest po to by pytać :wink: no jak na początek to ładnie zaczynasz od półtuszy :rolleyes:

Udanych wyrobów życzę

Ps. mógłbyś postawić balonik gdzie mieszkasz?

Pozdrawiam serdecznie Jasiu

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25107
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

Witaj Tracer na stronie głównej po lewej stronie masz cały słupek różnych możliwych wyrobów do wyboru. Są tam różne przepisy i jeżeli bardzo od nich nie odbiegniesz w swoich poczynaniach to powodzenie gwarantowane.

Tylko uważaj jest to straszny wirus, którym jak ktoś się już zarazi to przepadł z kretesem.

A nie tylko rybka lubi pływać. :grin: :grin: :grin:

Na forum zawsze znajdzie się dobra dusza która pomoże w trudnych chwilach. Nie martw się niepowodzeniami i do dzieła. z takiej połówki zrobisz wiele fajnych wyrobów, :devil: :devil: :devil:

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25115
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich ZADYMIACZY,jestem tutaj pierwszy raz,choć forum czytam już dawno,i wiele się ze stronki nauczyłam,choć na swoje potrzeby robię wędzonki już ze cztery lata,to robię to po amatorsku i na wyczucie.Ja jestem od peklowania i doprawiania,a mój połówek od zadymiania i całkiem nieżle nam idzie w tym duecie.Z szynkowarem też jestem już za pan-brat,tylko muszę jeszcze przestudiować na stronce wyrób kiełbasy.

Proszę o przyjęcie mnie do SZACOWNEGO GRONA ZADYMIACZY.

majus

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25807
Udostępnij na innych stronach

Witaj majus !

pierwsza moja ciekawość to gdzie balonik

a balonik jak w wesołym miasteczku tyle ich na śląsku :lol:

grupa trzymajaca władzę :wink:

grupa śląsko -łódzka :grin:

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25814
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie!

Andy dziękuję za wskazówki jak postawić balonik,po wielkich trudach mi się udało,ale nim trafiłam na swoją ulicę to chyba już zdążyłam wprowadzić w błąd Pedra,sorki,ale jeszcze nie bardzo umiem się poruszać po stronce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/20/#findComment-25876
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.