Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich, którzy postanowili do nas dołączyć. :D

 

 

Zapraszam wszystkich do kontaktu,zawsze znajdę czas aby podzielić się doswiadczeniem Pozdrawiam całą Brać Kontakt priva: leszek.basiak@gmail.com 

My tutaj "gramy w otwarte karty" ;) , czyli dzielimy się swymi wiadomościami i dokonaniami na forum, co służy całej Wędzarniczej Braci. :D  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343234
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie całą Brać Wędzarniczą . Jestem z Gorzowa Wlkp i od jakiegoś czasu zaglądałem na forum i próbowałem jak najwięcej dowiedzieć się na temat samodzielnego wędzenia. Akurat tak się złożyło że w momencie rejestracji przystępowałem do swojego pierwszego wędzenia w zbudowanej prze zemnie przenośnej wędzarni na zrębki  . Dzisiaj był ten dzień i jestem zachwycony efektem , biała kiełbaska zakupiona w Kauflandzie zrobiła się pyszną wędzoną kiełbaską . Do Świąt Wielkanocnych zamierzam jeszcze spróbować wędzenia szyneczki  . Gorąco pozdrawiam Mariusz.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343361
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do Świąt Wielkanocnych zamierzam jeszcze spróbować wędzenia szyneczki
Witamy a kiełbasę zacznij robić sam,to nie jest trudne :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343363
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witam serdecznie całą Brać Wędzarniczą . Jestem z Gorzowa Wlkp i

 Witaj rodaku :D (ja tez oryginalnie   Gorzowa jestem ) , a kielbase zrob biala na poczatek i na Swieta bedzie 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343368
Udostępnij na innych stronach

Witamy serdecznie ,to znaczy Wiola i Bartek ,jesteśmy z Bielska-Białej i można powiedzieć że dopiero raczkujemy w tematyce wędzenia

Naszą przygodę chcielibyśmy zacząć od budowy samej wędzarni lub grillo-wędzarni ,coś prostego,murowanego.Bardzo chętnie poznalibyśmy kogoś z okolic Bielska ,kogoś doświadczonego ,z kim można by było porozmawiać na temat:jak zacząć budowę ,na co zwrócić uwagę ,z jakich materiałów budować itd

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343608
Udostępnij na innych stronach

Witamy serdecznie ,to znaczy Wiola i Bartek ,jesteśmy z Bielska-Białej i można powiedzieć że dopiero raczkujemy w tematyce wędzenia

Naszą przygodę chcielibyśmy zacząć od budowy samej wędzarni lub grillo-wędzarni ,coś prostego,murowanego.Bardzo chętnie poznalibyśmy kogoś z okolic Bielska ,kogoś doświadczonego ,z kim można by było porozmawiać na temat:jak zacząć budowę ,na co zwrócić uwagę ,z jakich materiałów budować itd

Witajcie, znam jednego takiego z Bielska. To:  https://wedlinydomowe.pl/forum/user/39755-miro/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343615
Udostępnij na innych stronach

Następna wielce zasłużona osoba z Bielska :D

https://wedlinydomowe.pl/forum/user/40148-marek-z-bielska/

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343639
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie, jestem totalnym nowicjuszem i nie mam zielonego pojęcia o kuchni, ponieważ za parę dni kończę 60 lat, żona zmobilizowała mnie do zbudowania wędzarni i zajęcia się nowym tematem jakim jest zdrowe jedzenie. Szukam porad jak zbudować wędzarnię + gril, aby zbytnio się nie narobić, ale uzyskać dobry efekt?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-343855
Udostępnij na innych stronach

Miło mi wejść do tak zacnego grona. Nie wiele mam do zaoferowania w dziedzinie masarskiej czy wędzarniczej, ale to się zmieni. Dajcie mi trochę czasu. Jestem cierpliwy i ciekawy wszystkiego. Chłonę wiedzę jak gąbka.

Na zdrowie wszystkim dwuletnią Smorodiną.

O innych odpowiednich trunkach na dobre trawienie nie wspomnę. Gdyż łatwo je znaleźć w mojej "piwniczce".

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344102
Udostępnij na innych stronach

 

 

. Gdyż łatwo je znaleźć w mojej "piwniczce".

Zapraszamy wraz z zawartością piwniczki do Tlenia /masz niedaleko :D /na zakończenie III spływu WB.A tak w ogóle to witamy i życzymy samej radości i sukcesów w zadymianiu :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344107
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zapraszamy wraz z zawartością piwniczki do Tlenia /masz niedaleko :D /na zakończenie III spływu WB

O, jak to nasz Kaziu potrafi ładnie planować spływy :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:


Serdeczne witanko wszystkim nowo przybyłym :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344118
Udostępnij na innych stronach

 

 

O, jak to nasz Kaziu potrafi ładnie planować spływy

Nie tylko planować ale i realizować :tongue::hmm:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344125
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jestem początkującym adeptem i niebawem będę budował wędzarnię, żeby sobie przypomnieć smaki z dzieciństwa.

Odwiedzałęm ten portal od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłem się przyłączyć.

Pozdrawiam

Tomek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344245
Udostępnij na innych stronach

Witam. 

 

Waszą stronę znam już od dłuższego czasu lecz dopiero od dziś jestem na forum. Postanowiłem się zalogować ponieważ niedawno rozszerzyłem swoją "działalność" o szynkowarzenie a do tej pory zajmowałem się tylko amatorskim wędzeniem oraz wyrobem kiełbas. Postaram sie w niedługim czasie pochwalić swoimi wyrobami zarówno wędzonymi jak i tymi parzonymi. Pozdrawiam wszystkich Darco76

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344251
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie Wędzarniczą Brać i cieszę się,że znalazłam bardzo ciekawe strony internetowe,które być może zainspirują mnie do "produkcji wędliniarskiej".Pozdrawiam wszystkich. Teresa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344277
Udostępnij na innych stronach

Witam Was,

ciesze sie ze znalazlem ta strone poniewaz wedze od czasu do czasu cos na swieta i mam nadzieje sie troche, ze tak powiem doedukowac a moze z czasem i pochwalic:)

 

Pozdrawiam Jasiu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/205/#findComment-344320
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.