roger Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5126 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Gdyż łatwo je znaleźć w mojej "piwniczce". Witamy kolegę nick mi znajomy z innego forum ale bez cyfereeeeek ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polar Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5127 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam serdecznie padlinożerców. Stronę obserwuję od roku, i pomimo wybitnego talentu kulinarnego przekazywanego z pokolenia na pokolenie zdażyło mi się, delikatnie mówiąc, zepsuć dwa razy konserwę tzw. słoikówkę. Mam nadzieję, że pod wpływem sugestii Szanownych Userów wymażemy wspólnie tę skazę na honorze.Pozdrawiam. P.S.Cześć Bodek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5128 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam serdecznie padlinożerców. witaj..witaj..wśród Wędliniarskiej Braci. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5129 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) grubo pojechałeś na określeniem NAS ,,padlinożercami,, Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklava90 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5130 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJot Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5131 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam wszystkich,Tę stronkę obserwowałem od dłuższego czasu. Zainspirowała mnie ona do budowy grilo-wędzarni. Obiekt jest już gotowy więc czas się zalogować i skorzystać z bogactwa wiedzy kulinarnej i nie tylko zgromadzonej tutaj.PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5132 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam "ziomala" oraz wszystkich "nowozalogowanych" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-344912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taddeo Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5133 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i cieszę się ogromnie, że mogę dołączyć do grona koleżanek i kolegów, z wiedzyktórych pragnę skorzystać, ponieważ jestem początkującym "zadymiaczem".Pozdrawiam,Taddeo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ta_moko Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5134 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Czołem Kolegom.W pierwszym poście, kierowany tradycją, nisko się kłaniam Wszystkim Pasjonatom domowych wyrobów wszelkich.Ze strony czerpię garściami od dawna, teraz przyszedł czas, by pojawić sie także na forum i być moż dac coś od siebie. Domowe wyroby to mój styl życia. Zdrowe i własne. Na forum jest wielu moich kolegów z innych forów. Wędzeniem zajmuję się od jakiegoś czasu, ale zawsze na "dolepkę" do mojego wuja, który w tej dziedzinie jest nie tylko autorytetem, ale i zaopatrzeniowcem wśród całej rodziny. Ja natomiast wreszcie mam własną wędzarnię i w tej dziedzinie nadszedł czas na "usamodzielnienie". Robię własne wina, domowe alkohole, piekę chleb; żywność zdobywam poza marketami. Tego lata stawiam - daj Boże czas i siły - piec chlebowy. Uwielbiam moją rodzinę i maleńkie grono szczerych przyjaciół. To z nimi biesiada pod moją czeresienką, przy tym, co swoje i zdrowe, jest najprzyjemniejszą formą spedzania czasu. Serce mam otwarte dla każdego, ale nie daj Boże, by ktoś chciał zrobic coś złego...Pozdrawiam Wędzarniczą Brać, to zaszczyt być tu z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5135 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ta_moko , witaj i podziel się z nami swoimi doświadczeniami Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5136 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam i ja nowe Koleżanki i Kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walplo Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5137 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Witam witam !! wszystkich z Braci Wędzarniczej .Od 4 lat próbuję swoich sił w wybudowanej wędzarni ale bez pomocy fachowców !! ani rusz.Dobrze że są takie miejsca w sieci gdzie można wymienić się uwagami i usłyszeć dobre słowo oraz porade . Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilikemilk Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5138 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dzień dobry:)cieszę się, że znalazłam tą stronę polecił mi ją Wujek. Na razie domowo wyrabiam tylko pasztety, ale widzę, że mogę się od Was nauczyć wiele o wędzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5139 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dzień dobry:) cieszę się, że znalazłam tą stronę polecił mi ją Wujek Witaj serdecznie w Naszym gronie a Wujkowi trzeba podziękować... zrobiłabym to osobiście tylko proszę napisać jaki ma nick Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-345971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pola53 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5140 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie Choć napisałam już kilka postów, chciałabym przywitać się oficjalnie. Podczytywałam Was już od dawna ucząc się jednocześnie ciekawych rzeczy o wędzeniu, peklowaniu, szynkowarzeniu, itp.Dziś odkryłam jeszcze Dyskusyjny Klub Zdrowia i poczułam się jak w domu. Mam podobne jak Marek MAAD problemy zdrowotne i podobnie się żywię. Generalnie jem tylko to, co sama sobie wyprodukuję (niestety, zwierzaka sama nie wyhoduję). Pierwsze wędzenie spartoliłam, ale mięsiwo już się pekluje, dwie lodówki pełne różnych części świnki, które czekają na przerób. Zakupiłam wędzarnię Thermowind 1303, która stoi na stałe w garażu, nadziewarkę pionową kwasoodporną, szynkowar od Mira, zrębki olchowe, słoiki szersze u góry i wszystkie drobniejsze akcesoria potrzebne do przetwórstwa. Na razie pełną parą wykorzystywany jest szynkowar - robiłam już roladę z boczku, mielonkę z łopatki (mniam), karkóweczkę i udziec z indyka. Jestem zachwycona tą produkcją, rodzina zresztą także. Będę Wam czasem zawracać głowę jak czegoś nie będę wiedziała, ale, mam nadzieję, nie będziecie mi tego mieli za złe, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petersan Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5141 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witajcie,jestem zawodowym kucharzem, od paru ladnych lat. Zaczalem poszukiwac strony zwiazane z wyrobami wedliniarskimi, a to z tego powodu, ze zaczalem szukac potrzebnych surowcow do wyrobu wedlin i kielbas.Obecnie mieszkam od 2005 roku w Japonii, no i z racji tego, ostatnio podniesli tak wysoko ceny na surowce, ze pomyslalem, zeby sciagac to z Polski. Generalnie, to ja staram sie robic w miare mozliwosci wszystkie mozliwe produkty. Czyli poczawszy od pieczywa, dzemy, sosy, salsy, w sloikach sterylkach, oczywiscie szynki, kielbasy, pasztety i wiele, wiele produktow.Mam nadzieje ze znajde tu porzadnych dostawcow?Pozdrawiam serdecznie, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5142 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witajcie,jestem zawodowym kucharzem, od paru ladnych lat. Zaczalem poszukiwac strony zwiazane z wyrobami wedliniarskimi, a to z tego powodu, ze zaczalem szukac potrzebnych surowcow do wyrobu wedlin i kielbas.Obecnie mieszkam od 2005 roku w Japonii, no i z racji tego, ostatnio podniesli tak wysoko ceny na surowce, ze pomyslalem, zeby sciagac to z Polski. Generalnie, to ja staram sie robic w miare mozliwosci wszystkie mozliwe produkty. Czyli poczawszy od pieczywa, dzemy, sosy, salsy, w sloikach sterylkach, oczywiscie szynki, kielbasy, pasztety i wiele, wiele produktow.Mam nadzieje ze znajde tu porzadnych dostawcow?Pozdrawiam serdecznie, PiotrWitaj kolego w gronie Wędzarniczej Braci:)Co do pytania o dostawców - Ty szukasz dostaw wędlin czy surowca (mięsa) do ich wyrobu. Orientowałeś się jak długo trwa transport tego co chcesz z Polski do Japonii - postać surowca chyba musiałaby być mrożona, schłodzona - jakieś specjalne chłodnie do transportu? Wielce mnie to ciekawi, stąd te pytania. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5143 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Będę Wam czasem zawracać głowę jak czegoś nie będę wiedziała, ale, mam nadzieję, nie będziecie mi tego mieli za złe, prawda? Nie, nie będziemy Tylko wstawiaj fajne zdjęcia swoich wyrobów. Jakby były problemy, to w Klubie Miłośników Fotografii znajdziesz pomoc Powodzenia ! Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pola53 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5144 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Będę Wam czasem zawracać głowę jak czegoś nie będę wiedziała, ale, mam nadzieję, nie będziecie mi tego mieli za złe, prawda? Nie, nie będziemy Tylko wstawiaj fajne zdjęcia swoich wyrobów. Jakby były problemy, to w Klubie Miłośników Fotografii znajdziesz pomoc Powodzenia ! Postaram się, i pewnie przy wstawianiu będę potrzebować pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIU Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5145 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam Wszystkich razem i każdego z osobna.U mnie już zapeklowane święta, w poniedziałek urlopik i wędzenie PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5146 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie Witajcie, Witam Wszystkich razem i każdego z osobna Witam nowych Kolegów i Koleżankę wśród Nas Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5147 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Serdeczne witanko wszystkim nowo przybyłym Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petersan Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5148 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Co do pytania o dostawców - Ty szukasz dostaw wędlin czy surowca (mięsa) do ich wyrobu. Orientowałeś się jak długo trwa transport tego co chcesz z Polski do Japonii - postać surowca chyba musiałaby być mrożona, schłodzona - jakieś specjalne chłodnie do transportu? Wielce mnie to ciekawi, stąd te pytania. Witam, moze zle sie wyrazilem. Dokladnie, to poszukuje jelit roznych wielkosci, oslonki i itp. Z miesem, to nie taka prosta sprawa. Zeby brac z Polski mieso, to musialbym zamowic, minimum kontener mrozniczy, a to jest ok. 30 ton. Tyle, to by mi starczylo na 10 lat . Chyba ze jest jakas firma, ktora chce eksportowac miesa i wedliny, a nie maja nikogo w Japonii, to mozna pomyslec o tym. Pytania prosze na priva. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5149 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dokladnie, to poszukuje jelit roznych wielkosci, oslonki i itp. Petersan to jest forum hobbystów robiących wędliny na swoje potrzeby. Każdy z nas kupuje jelita w różnych sklepach handlujących produktami i sprzętami niezbędnymi do wykonania naszych wyrobów. Możesz przestudiować np ten wątek z adresami niektórych sklepów- hurtowni tego typu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/578-wazne-baza-sklepow-i-bazarow-z-art-masarskimi-w-polsce/ . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARKOSKI Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5150 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam wszystkich serdecznie! Te wspaniałą stronę i forum śledziłem już od dłuższego czasu zbierając siły do zmierzenia się z prawdziwym zadymianiem. Liczę na wszelką pomoc w przypadku pojawiających się z mojej strony pytań i wątpliwości w tej dziedzinie gdyż moje doświadczenie jest tylko teoretyczne ale mam nadzieję , że już niedługo. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/206/#findComment-346444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.