Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niewitanych :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-544964
Udostępnij na innych stronach

Gawlor, Jurandp, bmood -  witajcie w zadymionym świecie :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-545016
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich Nowo przybyłych :):thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-545044
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich.

Nowy i "zielony" na Forum.

Póki co będę tylko czytał i się uczył.

Jak się trochę "podwędzę" , to kto wie, może odważę się włączyć do jakiejś dyskusji.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-545188
Udostępnij na innych stronach

Witaj Yoyoda.

Nie wędź się zbyt długo.. :cool::laugh: ..  Czytaj i rozmawiaj z nami .

...a tak w ogóle witaj wśród Wędzarniczej Braci :)

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-545190
Udostępnij na innych stronach

Dobry wieczór wszystkim - stawiam pierwsze kroki w temacie dymienia, tak więc czeka mnie dużo czytania a potem stawianiwe własnej wędzarki ( na razie debiut u kolegi na jego sprzecie). Niech dym będzie z Nami.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-545688
Udostępnij na innych stronach

Lukasz witaj , na pewno znajdziesz cos tutaj. Czytaj i ucz sie, a jak zaczniesz juz robic wedliny to sie pochwal :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-546076
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry.

 

Miło mi stać się jednym z Was. Wędliny robię od kilku lat. Zdecydowałem się na to, gdy na etykiecie "polędwicy sopockiej" zobaczyłem jej skład: mięso - 65%....

 

Mam pytanie. Polędwica wędzona i parzona po 7 dniach przebywania w lodówce jest oślizła na powierzchni. Gdzie popełniam błąd bo wydaje mi się, iż powinna wytrzymać dłużej.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-546086
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

jak człowiek szuka to znajdzie :). Co projekt wędzarni w sieci to kieruje tutaj - widać grupa fachowców się zebrała :), a że z tatą zaczynam przygodę pt. budowa wędzarni na pewno warto skorzystać z Waszych rad :)

 

pozdrowionka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-546185
Udostępnij na innych stronach

Cześć,witam wszystkich forumowiczów,pozdrawiam administratorów i sympatyków "wędzarniczej braci" z wykształcenia jestem technikiem- technologiem spec.przetwórstwo mięsa,od ukończenia szkoły (z przerwą na wojsko)pracowałem w branży mięsnej,na różnych stanowiskach.W chwili obecnej jestem hobbystą tej branży,preferuję technologie tradycyjne,lecz często "podpieram" się nowinkami jakie daje życie.Wielokrotnie będąc za granicą wstępowałem do tamtejszych sklepów mięsnych(skrzywienie zawodowe) ,żeby obejrzeć ich produkty i tak rozsmakowałem się w wędlinach dojrzewających,Mam już pewne osiągnięcia w tej materii zrobiłem: Breasola(wołowina)Capiciola(karkówka wp) Horizo.Ostatnio zafascynowany jestem modną medialnie obróbką  termiczną- Sous Vide tzw.wolnym gotowaniem-jestem w fazie prób. Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy.

                                                                                                                                                                       Kzrysiek-buz od buzowania.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-546212
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za miłe przyjęcie do Braci ,przepraszam za błąd w pisowni kiełbasy- powinno być Chorizo. Z uwagi na moją datę urodzenia i brak biegłości w sprawach posługiwania się komputerem, moja obecność zarejestrowana jest od niedawna lecz na stronę Wędliny Domowe  WCHODZIŁEM  od dawien dawna-a jakże- korzystałem całymi garściami z porad ,wskazówek,wymiany informacji i wróżę tej stronie wielkie powodzenie ponieważ Branża Mięsna -upadła(pomimo małych przebłysków powrotu do tradycji- a to chyba za sprawą m.inn.Naszej strony)zachłyśnięcie się rodzimych decydentów technologią wysokowydajną poczyniły takie spustoszenie i szkodliwość w branży jak nigdy dotąd,a co mamy każdy widzi i ten trend zmierza w niedobrym kierunku.Przysłodzę, ale słusznie-  działanie Wędzarniczej Braci daje konkretną alternatywę,dodatkowo przybliża ludzi do siebie-prawie jak MISJA.Pozdrowionka 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/264/#findComment-546343
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.