anulek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 9 Listopada 2008 A te Mazury to gdzie?Te Mazury to dokładnie Olecko.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 12 Listopada 2008 Dziękuje wszystkim za serdeczne życzenia :-) Echh, 32 wiosenka idzie ........, ale ten czas leci. Pozdrawiam POOLS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 13 Listopada 2008 Echh, 32 wiosenka idzieGdyby mnie tak szla to ja na kolanach do Rzymu... :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry74 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 13 Listopada 2008 Bardzo dziekuję za życzenia urodzinowe.Pozdrawiam wszystkich zadymiaczy harry74. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 13 Listopada 2008 EAnno! ja z Tobą na kolanach do Rzymu by cofnąć choć trochę czas! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 13 Listopada 2008 by cofnąć choć trochę czas! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-45699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie . Odkryłem tą wspaniałą stronkę w czerwcu ubiegłego roku i od tego czasu jestem pilnym studentem . Pasją zadymiania zaraziłem się we wspaniałym okresie stanu kartkowego . Nie dorobiłem się wtedy żadnych medali , ale pasja pozostała . Studiując NASZĄ STRONKĘ wiem już jakie błędy popełniałem i staram się je eliminować . Muszę przy okazji nisko się pokłonić gronu profesorskiemu a szczególnie Dziadkowi – to co robicie jest naprawdę wspaniałe . Posiadam również inne wady : robię wino , mam na działce winniczkę na ok. 50L wina , warzę piwo – na działce rośnie chmiel , jest tu również wędzok . W moich stronach wędzarka jest męskiego rodzaju . Aktualnie nie robię sera , gdyż moja znajoma krowa właśnie urodziła dzidziusia , myślę , że na święta zrobię jednak parę oscypków . Ponieważ z Cieszyna do Olomouca jest bliżej niż do Krakowa , podzielę się z Wami przepisem , który wśród moich przyjaciół nazywany jest starterem i od tej potwawy zaczynamy biesiadowanie . Smacznego Zuberek . Sałatka nie tylko z Tvaružkov.Paczkę ok. 125 g Tvaružkov , oczywiście tych prawdziwych z Olomouca kroimy na kostki o boku 0,5 cm . Mieszamy z dwoma łyżkami oliwy starając się posklejane kostki rozdzielić . Średnią cebulę kroimy drobno i wszysto dokładnie mieszamy . 8 do12 sztuk czarnych drylowanych oliwek , 1 łyżkę konserwowanych kaparów , 1 mały kiszony ogórek , bardzo drobno kroimy , roztarty duży ząbek czosnku łączymy z resztą i mieszamy . Dodajemy ugotowane na twardo wystudzone i pokrojone jedno jajko , jedną łyżeczkę dobrej musztardy , jedną łyżeczkę konserwowanego chrzanu , dwie łyżeczki majonezu i dwa drobno pokrojone orzechy włoskie . Całość delikatnie mieszamy . Odstawiamy na dwie godz. do lodówki , jeszcze jedno mieszanie i można zacząć imprezę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 16 Listopada 2008 Witaj zuberek ! Śląsk cieszyński , a tak dokładnie to Cieszyn? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 16 Listopada 2008 Słuchajcie no ! Zuberek! :devil: Wy tu Wicie Rozumicie ślinę wytwarzacie przed monitorami, a nie myślicie o tym, że niektórym zadymiaczom dość daleko do Cieszyna,że o Ołomuńcu nie wspomnę. Trza tak kombinować, czego uczą ojcowie tej stronki, aby umieć zastąpić to co nieco niewygodne co nieco a wynik uzyskać! :tongue: No to co to za serek? Hę?I meldować mi tu raz, dwa. :grin: pzpr tfu! pzdr (pozdrowienia)marcomm Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 16 Listopada 2008 Tak , dokładnie to Cieszyn . Witam Gabi ; już chciałem napisać " krajanko" , ale się wstrzymałem bo nie jestem pewny czy nie jest to nazwa jakiejś wędliny . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 16 Listopada 2008 " krajanko" , ale się wstrzymałem bo nie jestem pewny czy nie jest to nazwa jakiejś wędlinyWitaj , witaj "krajanie" :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 16 Listopada 2008 Witaj , witaj "krajanie" Szybko się zadomowiłaś :wink: :lol: :lol: "córko rybaka z Mazur" Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 16 Listopada 2008 Ale to ślicznie wyszło z tą "krajanką" :grin: :grin: Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 16 Listopada 2008 Szybko się zadomowiłaś "córko rybaka z Mazur"Obywatelka Świata :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 16 Listopada 2008 125 g Tvaružkov , oczywiście tych prawdziwych z OlomoucaCzy to chodzi o kwargle, takie małe, ostre i "pachnące" cudnie? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 16 Listopada 2008 Czy to chodzi o kwargle To teraz to zupełnie nie wiem co to jest .Proszę o jakieś opisowe przybliżenie i ewentualnie porównanie( jeśli da się do czegoś porównac) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 16 Listopada 2008 To są serki w kształcie krążków , wyglądają jak ser z kminkiem , ale swoim zapachem przypominają .........Brak mi poprostu słów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 16 Listopada 2008 A czy to czasem nie są takie co to dzieci mniejsze uciekaja przed nimi z krzykiem na ustach? Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 16 Listopada 2008 Czy one są tak jakby szkliste i po prostu nieźle śmierdzą tzn pachną inaczej :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 16 Listopada 2008 Wiemy rozumiemy i dlatego eksperementujemy . Myślę , że można zastosować zamiennie każdy mocno smakowy ser pokrojony czy rozdrobniony . Warto szukać w dużych sieciach , widziałem tam sery bez granic - narazie jeszcze jesteśmy w Europie . Witam marcomm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 16 Listopada 2008 Macie obydwoje rację :grin:marcomm napewno te serki mozna kupić w naszych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 16 Listopada 2008 Witojcie Zuberek, jesteście widzę chłop na schwał, a wszystkie zuberki to porządne chłopy ...no czy jakoś tak...... :wink: Cytuj marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 16 Listopada 2008 Tak EAnno chodzi o Kwargle . Witam i gratuluję opracowania o masełku , a o słynnej Nalewce Farmaceutów wolę nie wspominać - cągle gdzieś znika . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 16 Listopada 2008 Cześć Zuberek !! Nie będę mówił "krajanie" bo to nie po naszemu. My ludzie stela wiemy o co chodzi. Co do "tworużków" to bardzo dobre są smażone, najlepsze "U Brandysa" za miedzą. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 16 Listopada 2008 chodzi o KwargleSą do dostania we wszystkich prawie marketach na południu Polski. Zrobię niebawem sałatkę według Twojego przepisu. Ma w składzie komponenty, które mi wybitnie pasują. Domyślam się, że to coś wspaniałego. Dziękuję za miłe słowa dot. artykułów. Najlepszą nagrodą jest świadomość, że to ktoś czyta i wykorzystuje. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/34/#findComment-46093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.