Skocz do zawartości

Kurs Hybryda wędliny dojrzewające - Serowarstwo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

1. Muski
2. Gwayi

3. Jacek
4. Grzechu1
5. Joe
6.  Sobol
7. Janusz_p
8. Piksiak 

9,10 Milosz+1
11. KarKan
12. ReZie
13. Borsi - wplata na miejscu
14. AdamB
15. Janp
16. Romeciarz

17. Jaco

18. Madlinka

19. Kosownik

20. Harry_64 

21. Rafal G - wplata na miejscu

22.Bogdann

[Dodano: 18 lut 2019 - 21:56]

Chciałbym się jeszcze dopisać
:thumbsup:  Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Osoby zapisane i zainteresowane zajęciami proszę o dokonywanie wpłat do 20.02.2019r.
  Drogie SIBy Dajmy szansę na przygotowanie zakupów  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Przed chwilą dokonałem przelewu, do zobaczenia pozdrawiam Adam.B

Wpłata już na koncie.

Lista uczestników prawie gotowa.

1. Muski
2. Gwayi

3. Jacek
4. Grzechu1
5. Joe
6.  Sobol
7. Janusz_p
8. Piksiak 

9,10 Milosz+1
11. KarKan
12. ReZie
13. Borsi - wplata na miejscu
14. AdamB
15. Janp
16. Romeciarz

17. Jaco

18. Madlinka

19. Kosownik

20. Harry_64 

21. Rafal G - wplata na miejscu

22.Bogdann

Mamy jakiś program?

O której zaczynamy w piątek? 

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Mamy jakiś program? O której zaczynamy w piątek?

Tradycyjnie zaczynamy o godz. 16.

Program https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15613-kurs-hybryda-wędliny-dojrzewające-serowarstwo/?p=622046

Dodatkowo będzie pieczenie chleba z wykorzystaniem serwatki.

Lista uczestników.

1. Muski
2. Gwayi
3. Grzechu1
4. Joe
5.  Sobol
6. Janusz_p
7. Piksiak 
8. ReZie
9.  Borsi - wplata na miejscu
10. AdamB
11. Janp
12. Romeciarz

13. Jaco

14. Madlinka

15. Kosownik

16. Harry_64 

17. Rafal G - wplata na miejscu

18. Bogdann

Korzystając z okazji.

Będę jechał na kurs w piątek z rana wyjeżdzając z Katowic. Może ktoś chce skorzystac z możliwości dojazdu moim samochodem?

Prosze o informację na PW.

Wszyscy uczestniczący w kursie powinni zabrać ze sobą pojemniki, pojemniczki, pudełka zamykane etc na: wyroby z mleka.

Z mleka zdążymy praktycznie wykonać półprodukty, z których może wyciekać serwatka.

Produkty mięsne standardowo  można zapakować w reklamówkę.

Edytowane przez Bagno

Z przykrością muszę zrezygnować z długo wyczekiwanego szkolenia. Niestety sprawy rodzinne zmusiły mnie do podjęcia tej decyzji. Miłego spędzenia czasu i udanych wyrobów

wszystkiego smacznego

Z przykrością muszę zrezygnować z długo wyczekiwanego szkolenia

Cóż, są sprawy ważne i ważniejsze. Dokonałem zwrotu opłaty.

Tylko aby się upewnić. Adres kursu to Łazy 7, Krasnosielc?

Łazy 7 06-212 Krasnosielc

Zakończył sie kurs HYBRYDOWY  - wg mojego odczucia naprawdę unikatowy - ale oprócz mnie było liczne Szacowne Grono uczestników - mam nadzieję ,że pomimo nawału pracy Wiedzy był ja zawsze ogrom.

Chciałbym serdecznie podziekować jak zawsze PRZEMIŁYM gospodarzom Łaziowianki  Regina - smaki dań jak zawsze najwyższa półka - Dzięki.

Prowadzącym alfabetycznie - Bagno, RafałG, Ziezielony - SZACUN WIELKI :thumbsup:  :clap:  .

Wiedza Andrzeja i sposób przekazu jak zawsze przyjazny i zrozumiały  :D  :thumbsup:

Rafał - Jesteś Wielki - DZIĘKI - Normalnie jesteś TYTANEM  pracy - i ta wieczorna chęć zrobienia nam placków ziemniaczanych na chrupko - całkiem mnie powaliła.

Ziezielony - KAROLU  -Systematyka z jaką przekazywałeś nam swoją wiedzę i PASJĘ  - Nawet nie wiem jak to docenić - bezcenne..... :thumbsup:  :clap: iiiiii BAGAŻNIK    :thumbsup:  :clap:

Drodzy współkursanci i droga kursantko - Spotkanie z wami jak zawsze przyjemność :thumbsup:  :clap: Dzięki 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Byłem pierwszy raz na kursie. Wielkie dzięki za wszystko, za profesjonalne wykłady, za akceptację, za ogrom wiedzy prezentowanej przez uczestników, za poczucie humoru i jeszcze za wiele za..., za..., za.... Spotkanie i poznanie Was było ogromną przyjemnością. Przyszłe kursy i spotkania na stałe wpisuję do swojego kalendarza. :):clap:

janp   Janusz P

za..., za..., za.... Spotkanie i poznanie Was było ogromną przyjemnością
Janusz byłeś gwiazdą  :D rozmowa z Tobą o stekach to słuchanie poezji  :thumbsup:  :clap:  No takie to towarzystwo Wędzarników  :thumbsup: Do spotkania na zlotach a może na jakimś szkoleniu  :thumbsup:  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

:) Serde(l)czne podziękowania dla Organizatorów owego konwersatorium- Łazowianka rządzi :clap:

Było wszystko...żywe kultury bakterii...żywe mleko, drożdże, humor a w szczególności Żywa Wiedza  :D  :thumbsup:

Kilka wolnych chwil wygospodarowaliśmy sprytnie - Wspólnotowo :yes:

Wszystkim razem i każdemu z osobna, dziękuję za kapitalnie spędzony czas...

Oczy się mnie aż zaczęli pocić na wspominki... :laugh:

Dzięki SiBaski..... da wstreczku :thumbsup:

Edytowane przez ziezielony

Wielkie dzięki, dla gospodarzy i uczestników, jak zwykle było warto tam jechać :thumbsup:

Dwa nowe triki kuchenne zapamiętane na szkoleniu, kolejna cegiełka do wiedzy, której nie ma w internecie.

Przede mną kimchi, metka i ''ciepła herbata'' :tongue:  :tongue:  :tongue:

Bagno, Muski, i nowo poznany, ale już polubiany Zielony, SZACUN :clap:

P. S. Piekę właśnie chleb na zakwasie z żurku, drożdżach i mące graham, jeszcze 20 minut zapraszam na degustację do Gdańska :D , to może być temat do następnej hybrydy :cool:

Pozdrawiam i do kolejnego dzielenia się wiedzą.

Dziękuję bardzo prowadzącym Rafał G i Ziezielony za prowadzenie i przekazanie praktycznej wiedzy z zakresu produkcji wybranych serów.

Dziękuję  uczestnikom za miłą i sympatyczną atmosferę w czasie szkolenia.

Dziękuje za możliwość uczestnictwa w super spotkaniu dla Andrzeja Bagno,Mistrzów sera Rafała i Karola {wielki dobry chłopak ;-)}.

Nie wiedziałem że przy wykonaniu serów jest tyle knifów,które zostały maksymalnie omówione.Organizacja szkolenia na wysokim poziome w świetnie wyposażonym warsztacie szkoleniowym.Duże podziękowania dla Madlinki i Jaco za wspólną podróż,oraz 

Koledze Sobol wielkie dzięki  (wiesz za co :-) całusy od żony.No i oczywiście podziękowania dla majstra Grzegorza,który czuwał

nad wszystkim i karmił nas dobrym dowcipem ;)

Bagno, Muski, i nowo poznany, ale już polubiany Zielony,

No Zielony już tak ma :D 

jeszcze go nie znasz a już go lubisz

a im bardziej poznajesz, tym bardziej lubisz :D