Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

 

czy któs chciałby się podzielić na Święta swoimi wyrobami?

ze względów zdrowotnych dziczyzna jest mi wskazana, a sklepowe wyroby nie są zadowalające

chętnie odkupię nadwyżkę i podziele się tez swoimi wyrobami, piekę chleby, ciasta

preferowany region to Warszawa i północzne powiaty np. legionowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/
Udostępnij na innych stronach

Popieram. Myślałem kiedyś o utworzeniu nowego działu, gdzie wszyscy poszukujący i posiadający nadwyżki, mogliby wymieniać się wyrobami, umawiać się na wspólne wędzenia itp.

Warto ten kierunek rozwijać.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615490
Udostępnij na innych stronach

Też tak myślę, chociaż widzę, że chyba na tego typu forach nie jest to mile widziane bo jak na razie nikt nie chce się podzielić ;)

osobiście wolę wspierać siebie na wzajem i lokalnych pasjonatów masartwa a nie duże chemiczne przetwórstwa.

jak dla mnie chęc podzielenia się z kimś swoimi wyrobami to może nie kwestia zarobku, ale bardziej satysfakcji, ze komus to po prostu smakuje

a ze przy okazji mozna zarobić na dalszy rozwój swojego hobby, to czemu nie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615751
Udostępnij na innych stronach

na dalszy rozwój swojego hobby, to czemu nie

Ok a co byś chciał ? dzisiaj jade do Makro po poledwiczki ( w większości dla przyjaciół ) i szynke - bo takie mam  zamówienie od Małgo . Jakie ilości i co Ci potrzeba ?  zaznaczam ,że robie na własne potrzeby ale nie ma sprawy  pomogę -najchetniej jak byś mi dostarczył własne mięsko zapeklowane - to Ci uwędze nieodpłatnie  - nie ma problemu  i będziesz miał takie jakie chcesz  i co chcesz . Jak chcesz nie przemysłową dziczyzne to polecam sklep z dziczyzna przy dyrekcji Lasów Państwowych  na Grójeckiej- masz dużo - i jest to robione rzemieślniczo 

[Dodano: 06 gru 2018 - 09:57]

I nie masz sie co dziwić po wydarzeniach z żarówką do samochodu w Bartoszycach 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615756
Udostępnij na innych stronach

dzięki za odpowiedź, ja również potrzebuje na własne potrzeby więc poproszę wszystkiego po kawałku, jeśli jest opcja na jakąś kiełbaske to równiez kilo-dwa, jeśli nie to biore co jest :) niestety dojścia do mięsa nie mam i doświadczenia w peklowaniu tez niezbyt więc wole to powierzyć znawcy tematu

a o tym sklepie wiem, pisałem do Nich i mam nawet przykładowy cennik, jeszcze tam nie byłem ale po Twojej rekomendacji chetnie sie wybiore, jednak wydaje mi się, ze nic nie zastąpi smaku przydomowej wędzarni

 

P.S. żarówki mam sprawne więc bez obaw :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615763
Udostępnij na innych stronach

a jakąś kiełbaske to równiez kilo-dwa, jeśli nie to biore co jest

ale nie będe robił wędzonki z dziczyzny - a o to Ci chyba chodziło   i jęśli już to konkretnie . jak zrobie jedna szynke ok 1,5 kg to Ci przeciez jej nie podaruję - musze zrobić 2 ?  to nie sklep :D wędzonki  peklujesz 7- 14 dni - na kiełbasy 2 dni - i nie jest to tak biore kilo lub dwa  co jest . Można zrobić wiele  

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615764
Udostępnij na innych stronach

no własnie mi chodzi tylko o dziczyzne, dlatego napisałem w tym miejscu :)

Jak chodzi o dziczyznę, to w Warszawie mamy sklep. Mają wszystko.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615771
Udostępnij na innych stronach

Dziki trop.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615781
Udostępnij na innych stronach

Ja się chętnie wymienię, a nawet podzielę jasli ktoś ma taką potrzebę. Zapraszam do kontaktu.

 

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615819
Udostępnij na innych stronach

Też tak myślę, chociaż widzę, że chyba na tego typu forach nie jest to mile widziane bo jak na razie nikt nie chce się podzielić ;)

osobiście wolę wspierać siebie na wzajem i lokalnych pasjonatów masartwa a nie duże chemiczne przetwórstwa.

jak dla mnie chęc podzielenia się z kimś swoimi wyrobami to może nie kwestia zarobku, ale bardziej satysfakcji, ze komus to po prostu smakuje

a ze przy okazji mozna zarobić na dalszy rozwój swojego hobby, to czemu nie

To nie jest tak że jest to niemile widziane. Weź pod uwagę że zaznaczyłeś konkretny rejon i że to ma być dziczyzna. Wędzenie dziczyzny jest mniej popularne od innych mięs więc i odzew niewielki.

Ja na święta zamierzam wędzić 15 lub 16.12 tyle że świnki, ale w razie czego chętnie bym się wymienił z kimś na np. swojski chleb, czy ser. 

U mnie np mam problem z miejscem (mieszkanie w bloku) na peklowanie pod  wędzenie "komercyjne" czyli dla innych. Jeżeli to robię to każdy pekluje u siebie.

Myślę że to dobry pomysł, tyle że trzeba dodać że dość nowy na forum.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615828
Udostępnij na innych stronach

Dziki trop.

bylem tam i robiłem zakupy, mięsko super paczkowane jednak kiełbasy nie mają juz tego dymnego posmaku... ale jakościowo bez zarzutu

[Dodano: 07 gru 2018 - 08:44]

Ja się chętnie wymienię, a nawet podzielę jasli ktoś ma taką potrzebę. Zapraszam do kontaktu.

 

 

dzięki, a chodzi o dziczyzne ? i widzę Wrocław a ja z okolic Warszawy jestem...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615899
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasy sam robię ale mięso możesz kupić, zapeklować i dać komuś z nas do wędzenia. Mam zamiar zrobić kiełbasę na Święta ale nie wiem jak z czasem. Jeśli będę robił to dam znać. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615900
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasy sam robię ale mięso możesz kupić, zapeklować i dać komuś z nas do wędzenia. Mam zamiar zrobić kiełbasę na Święta ale nie wiem jak z czasem. Jeśli będę robił to dam znać. :)

no własnie kupić i zapeklować to nie problem, tylko zeby to zrobić dobrze to trzeba by się na szkolenie jakies najpierw umówić :) a kiełbasa z czego będzie ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15664-kto%C5%9B-si%C4%99-podzieli-na-%C5%9Bwi%C4%99ta/#findComment-615907
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.