Bossky Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) Pozostały farsz w nadziewarce pasteryzuję parzę zawsze w sloiku lub woreczku próżniowym i zjadam na ciepło. To jest dopiero petarda Tak więc farsz wg tego przepisu odnajduje się w wielu formach Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Września 2022 przez Bossky Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-786151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 6 Września 2022 znanej firmy "B....." Jeśli się domyślam, to zarówno jelita jak i termometry maja do d... Jelita miałem nieskalibrowane, podziurawione, poszarpane niczym odpady a termometry pokazują co chcą (ale dobrze się sprawdzają jako zatyczki po DT34 )Jak nie masz gdzie kupić u siebie w mieście to kupuj w sklepach z pierwszej strony forum. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-786159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 7 Września 2022 Mam jeszcze pytanie, czy można ten farsz zapakować w jelita 24-26 i zrobic grubszą kiełbaskę ? Bardzo odpowiada mi dobór Twoich przypraw. Oczywiście, że można [Dodano: 07 Sep 2022 - 06:57] a może znasz kogoś kto taki wykona ? Musiał bym popytać czy zrobi [Dodano: 07 Sep 2022 - 07:02] Moim zdaniem obie smaczne, żonie bardziej smakowała ta z nadzieniem kabanosowym. Pierwsze zdjęcie po uwędzeniu, drugie po parzeniu przełamana. Możemy ją nazwać a’la Jacka lub jak tam komu pasuje. Dziękuje Jacek przyprawy idealne w mój smak Cieszę się, że przepis przypadł do gustu. Kiełbaska pięknie się prezentuje [Dodano: 07 Sep 2022 - 07:03] Tak więc farsz wg tego przepisu odnajduje się w wielu formach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-786192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Listopada 2022 Nie znam się, ale wypowiem się ... ... dla wszystkich którzy chcą robić prawdziwe kabanosy: WODY DO MIĘSA NA KABANOSY NIE DODAWAJCIE a to dlatego ,że kabanos to kiełbasa krucha a woda spowoduje w połączeniu z takim mieszaniem jak w przepisie, puszczenie kleju przez mięso i kabanos nie będzie kruchy tylko elastyczny ...Czy nadziewanie takiego "suchego" farszu nie spowoduje uszkodzenia nadziewarki?Ja akurat mam 3.5kg nadziewarkę Biowin i właśnie obawiałbym się jej uszkodzenia (pęknięcie tłoka, wygięcie mocowania). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-796942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) Czy nadziewanie takiego "suchego" farszu nie spowoduje uszkodzenia nadziewarki?Jeśli nadziewarka jest dostosowana do kabanosów i ma dostarczony fabrycznie lejek dn 10 czyli po zewnątrz 12mm nie powinno być problemu jeśli ma lejek 16 mm to nie jest przystosowana do kabanosów . Wszystkie budżetowe nadziewarki mają trochę kłopotu z kabanosami . Ale są również takie,że radzą sobie bez problemu. Wszystkie ,które mają szeroki tłok ,są niższe i szersze mają problemy , Im mniejsza średnica nadziewarki tym siły nacisku są korzystniejsze do wyrobu kabanosów. Edytowane 13 Listopada 2022 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-796945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 13 Listopada 2022 A to mnie uspokoiłeś - lejek fi12 był/jest w zestawie.Średnica tłoka (mierzona suwmiarką) - 112mm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15666-kabanosy-wgjacka/page/3/#findComment-796951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.