leksaadam Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) sry za jakość zdjęcia ale tam piździ, a wcześniej przekładałem mięso Zrobiłem dziś sobie jeszcze prymitywny stojaczek do odciekania i suszenia: Muszę tylko zrobić jeszcze nacięcia żeby bardziej rozsunąć Edytowane 21 Maja 2020 przez leksaadam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Maja 2020 10'C to trochę za ciepło. Staraj się utrzymywać temp.peklowania między 4'C-8'C. Idealna jest 6'C.Inna sprawa to ciekawe czy dobrze działa ten termometr, nie znam tego modelu.Spójrz tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15483-termometr-do-w%C4%99dzarni/page-60mój post 1182 jakie potrafią być rozbieżności Jak ten stojaczek jest "prymitywny" to ja o swoich koziołkach już nic nie wspomnę Fajne haki (wizualnie super, ciekawe ile ważą ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Maja 2020 Wiem że te 10oC to za dużo... w zasadzie sam się zdziwiłem, bo piwnica jest w kamienicy która ma 116 lat i temperatura tam powinna być koło 6-8 oC. chyba że wpłynęło na to wietrzenie :P .Jutro popatrzę na posta odnośnie termometrów, aczkolwiek ten który mam w ręku kupiłem w Goczałkowicach Zdroju w firmie produkującej wędzarnie .Jeżeli chodzi o stojak zrobiłem go w 40 minut z tego co zostało po budowie wędzarni i altany,A haki...hmmm ... Od tych haków w ogóle zrodził się cały pomysł.To były haki wykonane przez uczniów "dziadka mojej żony" na kuźni . Mieli je wykonać dla "jatki" w latach 70'siątych....A jak św. pamięci dziadek się pominął to wyciągnąłem to z jego szopki. Jeśli chodzi o wagę ... to jutro sprawdzę, ale na oko to jakieś 1.2 kg raczej więcej nie będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Maja 2020 Więc tak.... Jestem amatorem....Jak koledzy z forum doradzali tak zrezygnowałem z popielnika, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leksaadam Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Maja 2020 Coś mi się system w kompie sypie bo tam dużo miało być dopisane a teraz nawet nie mogę edytować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Maja 2020 Coś mi się system w kompie sypie bo tam dużo miało być dopisane a teraz nawet nie mogę edytować :/Edytować możesz do 30 minut.Jeśli to temperatura wędzenia to za wysoka. Poczytaj trochę. https://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka https://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15945-budowa-w%C4%99dzarni-adama/page/2/#findComment-667725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.