Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Również mam podobnego chinola tylko poziomego. Dokładnie ten model: https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-3-kg-kielbas-maszynka-szpryca-14-7142275121

Zrobiłem w nim malą przeróbkę, a mianowicie zamiast korby zastosowalem grzechotkę od kluczy nasadowych. Teraz tłok idzie jak w przysłowiowe masło.

Edytowane przez krzysio59

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

@sverige2, w tych terazniejszych juz nawet nie potrzeba robic odpowietrznika bo jest juz zrobiony. 

Tak Electro, ale główną wadą tego sprzętu nie był brak odpowietrzenia, a ta wyskakująca uszczelka, gdy się robi np. zbyt często kabanosy :D . To jednak prosty zabieg pozbycie się tej uszczelki i wklejenie tuby na silikon, lub klej do szyb samochodowych, i spokój na "wieki". Pisałem kiedyś o tym tuningu, i nawet zamieszczałem fotki. Gdzieś to jest na pewno, choć sam nie wiem gdzie :D . Tak czy inaczej za takie "psie pieniądze", sprzęt jest na pewno wart poświęcenia mu tych paru chwili. U mnie wciąż działa bezawaryjnie i nie mam zamiaru zmieniać na inny, a trochę latek i "kiełbasek", już ma na karku :D .

@sverige2, wiem widzialam u Ciebie , ja jeszcze nie robilam kabanosow ale jak cos to wywale uszczelke i zamienie na taki silikon do szyb akwariowych .

To ja dziękuję. Co prawda przez tą uszczelkę zaopatrzyłem się już w inną nadziewarkę, jednak okazało się że tamtej jeszcze nie zezłomowałem. Pobawię się w sobotę w mały tuning hehe.

Lubię sobie wędzić 😁

Tak Twonk, o to właśnie chodziło, dzięki za pomoc  :thumbsup: .

Powinieneś Jarku wrzucić to do osobnego tematu, dla potomnych.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia.