Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W wędzarni wytrzyma to i w piekarniku chyba też da radę.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16227-pieczenie-kie%C5%82basy-w-os%C5%82once-bia%C5%82kowej/#findComment-633704
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za odpowiedź. Czas mam a łatwiej mi pilnować temperatury w piekarniku niż wody w garnku. Termostat i sonda w kiełbasie powinny dać radę. Jeszcze raz dziękuję. Przy okazji jedno pytanie. Kiełbasę wiązać czy używać zaciskarki? Popełniłem taki zakup i nie wiem co jest pewniejsze.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16227-pieczenie-kie%C5%82basy-w-os%C5%82once-bia%C5%82kowej/#findComment-633705
Udostępnij na innych stronach

Ja wiążę,ale jak nie masz za dużego doświadczenia to lepiej zaciska bo batony muszą być mocno nabite.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16227-pieczenie-kie%C5%82basy-w-os%C5%82once-bia%C5%82kowej/#findComment-633708
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa upieczona. Nie pękła ???? Rzeczywiście długo trwało pieczenie ale wolę pieczone niż parzone. Dłużej zapewne poleży w lodówce. Dla pewności jeszcze potraktuję kiełbasę zimnym dymem tak z godzinkę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16227-pieczenie-kie%C5%82basy-w-os%C5%82once-bia%C5%82kowej/#findComment-633721
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa upieczona. Nie pękła Rzeczywiście długo trwało pieczenie ale wolę pieczone niż parzone. Dłużej zapewne poleży w lodówce. Dla pewności jeszcze potraktuję kiełbasę zimnym dymem tak z godzinkę.

Dla pewności możesz ja potraktować ciepłym 25-30C dymem ,ale z 8-12 h bo 1 h nic nie da.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16227-pieczenie-kie%C5%82basy-w-os%C5%82once-bia%C5%82kowej/#findComment-633724
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.