jacekw21 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Lipca 2019 Jakie kiełbaski robię już widzieliście tak samo wyroby w słoikach i konserwach oraz z praski. Pokarzę jeszcze kilka fotek swoich wędzonek, oraz ich przekrojów żeby nie było że nie robię . Zdjęcia wędzarni. Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Lipca 2019 kilka fotek swoich wędzonek, oraz ich przekrojów żeby nie było Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeżeli tak samo smakują jak wyglądają to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeżeli tak samo smakują jak wyglądają to Dzięki Znajomi i rodzina mówią że smaczne. A może nie chcą mi przykrości robić i kłamią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Lipca 2019 A może nie chcą mi przykrości robić i kłamią Nie bądź taki skromniś . Ze zdjęć wyroby wyglądają cudnie . . No i wędzarnia super . Pozdrowienia ślę ....... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Lipca 2019 Wyroby konkursowe....prosta wedzarnia i takie cudowności....pięknePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Lipca 2019 jacekw21w, zrobilem wedzonke krotoszynska z Twojego przepisu,jest bardzo smaczna.Twoje przepisy mam zapisane dla mnie sa klase. Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Lipca 2019 Nie bądź taki skromniś . Ze zdjęć wyroby wyglądają cudnie . . No i wędzarnia super . Dziękuje za miłe słowa.Chyba się zaczerwieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Lipca 2019 Piekne :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Lipca 2019 Gratuluję wyglądu wyrobów i p otwierdzam słowa Marka z Bielska. Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco. Czy możesz wskazać , które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Lipca 2019 Wyroby konkursowe....prosta wedzarnia i takie cudowności....piękne Pozdrawiam Dzięki. Wędzarnia to fakt jest prosta i sprawdza się. To wędzarnia kolegi wędzę u niego jak mam więcej kg. do uwędzenia .Sam mam elektryka. Jeszcze tylko w kartonie i tzw.kibelku nie wędziłem. Więc w tym roku przesiadam się na świątynie dymu kibelek. Już prawie skończona.Fotki z budowy i krótki opis oczywiście zapodam. A w kartonie też zapewne kiedyś coś zadymię tak z własnej ciekawości i żeby co po niektórym udowodnić że można [Dodano: 12 lip 2019 - 21:20] Twoje przepisy mam zapisane dla mnie sa klase. Cieszy mnie to że przepisy się sprawdzają i co najważniejsze wyroby z nich smakują. [Dodano: 12 lip 2019 - 21:24] które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V? Pierwsze zdjęcie karkówka i 22 zdjęcie baleron.[Dodano: 12 lip 2019 - 21:53] Piekne Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Lipca 2019 .prosta wedzarnia W dodatku kanałowa !!! :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikaz Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Lutego 2023 Gratuluję wyglądu wyrobów i p otwierdzam słowa Marka z Bielska. Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco.Czy możesz wskazać , które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V?W jakiej temperaturze i jak długo parzysz wędzonki S-V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 26 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Lutego 2023 W jakiej temperaturze i jak długo parzysz wędzonki S-V? Już dawno nie robiłem tą metodą i zapewne już nie będę problem z cyrkulatorem, a odpowiadając na twoje pytanie powiem to zależy od wielu czynników ile mam czasu jaki to wyrób i jaki efekt chce uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.