Skocz do zawartości

Zdjęcia - wędzonki


jacekw21

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie kiełbaski robię już widzieliście tak samo wyroby w słoikach i konserwach oraz z praski. Pokarzę jeszcze kilka fotek swoich wędzonek, oraz ich przekrojów  żeby nie było że nie robię :). Zdjęcia wędzarni. Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco.

post-72431-0-90274000-1562942295_thumb.jpg

post-72431-0-08836600-1562942303_thumb.jpg

post-72431-0-85873400-1562942308_thumb.jpg

post-72431-0-69774400-1562942315_thumb.jpg

post-72431-0-48442400-1562942325_thumb.jpg

post-72431-0-72740200-1562942333_thumb.jpg

post-72431-0-69914100-1562942339_thumb.jpg

post-72431-0-70002700-1562942349_thumb.jpg

post-72431-0-41691800-1562942365_thumb.jpg

post-72431-0-62827900-1562942372_thumb.jpg

post-72431-0-32010800-1562942383_thumb.jpg

post-72431-0-59250000-1562942393_thumb.jpg

post-72431-0-13510600-1562942407_thumb.jpg

post-72431-0-86435500-1562942415_thumb.jpg

post-72431-0-98370000-1562942420_thumb.jpg

post-72431-0-52900800-1562942432_thumb.jpg

post-72431-0-39020500-1562942438_thumb.jpg

post-72431-0-88238900-1562942452_thumb.jpg

post-72431-0-45583000-1562942460_thumb.jpg

post-72431-0-04243600-1562942473_thumb.jpg

post-72431-0-53589600-1562942499_thumb.jpg

post-72431-0-68777100-1562942504_thumb.jpg

post-72431-0-98437100-1562942510_thumb.jpg

post-72431-0-04325800-1562942518_thumb.jpg

post-72431-0-91432700-1562942524_thumb.jpg

post-72431-0-87560800-1562942536_thumb.jpg

post-72431-0-76179100-1562942552_thumb.jpg

post-72431-0-46487600-1562942578_thumb.jpg

post-72431-0-90464600-1562942584_thumb.jpg

post-72431-0-23238600-1562942590_thumb.jpg

post-72431-0-68724800-1562942598_thumb.jpg

post-72431-0-04368400-1562942608_thumb.jpg

post-72431-0-10973100-1562942614_thumb.jpg

post-72431-0-80371100-1562942627_thumb.jpg

post-72431-0-97435000-1562942640_thumb.jpg

post-72431-0-53493200-1562942647_thumb.jpg

post-72431-0-92235100-1562942654_thumb.jpg

post-72431-0-23315400-1562942660_thumb.jpg

post-72431-0-62158600-1562942665_thumb.jpg

post-72431-0-77077400-1562942671_thumb.jpg

post-72431-0-12948500-1562942676_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

kilka fotek swoich wędzonek, oraz ich przekrojów żeby nie było
:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

A może nie chcą mi przykrości robić i kłamią :D:tongue:

 

 

 Nie bądź taki skromniś  :facepalm::)  .  Ze zdjęć wyroby wyglądają cudnie . :thumbsup::clap:  .    No i wędzarnia super . :thumbsup::clap: 

 

 

Pozdrowienia ślę .......

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Gratuluję wyglądu wyrobów i p otwierdzam słowa Marka z Bielska.

 

 

Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco.

Czy możesz wskazać , które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wyroby konkursowe....prosta wedzarnia i takie cudowności....piękne Pozdrawiam

Dzięki. Wędzarnia to fakt jest prosta i sprawdza się. To wędzarnia kolegi wędzę u niego jak mam więcej kg. do uwędzenia .Sam mam elektryka. Jeszcze tylko w kartonie i tzw.kibelku nie wędziłem. Więc w tym roku przesiadam się na świątynie dymu kibelek. ;) Już prawie skończona.Fotki z budowy i krótki opis oczywiście zapodam. A w kartonie też zapewne kiedyś  coś zadymię tak z własnej ciekawości i żeby co po niektórym udowodnić że można :D


[Dodano: 12 lip 2019 - 21:20]

 

 

Twoje przepisy mam zapisane dla mnie sa klase.  
 

Cieszy mnie to że przepisy się sprawdzają i co najważniejsze wyroby z nich smakują. :thumbsup:


[Dodano: 12 lip 2019 - 21:24]

 

 

które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V?

Pierwsze zdjęcie karkówka  i 22 zdjęcie baleron.


[Dodano: 12 lip 2019 - 21:53]

 

 

Piekne
 

Dzięki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

 Gratuluję wyglądu wyrobów i p otwierdzam słowa Marka z Bielska.

 

 

Wędzonki które tu widzicie są peklowane na sucho oraz mokro są parzone tradycyjnie i metodą Sous Vide są też podpiekane, wędzone na zimno i gorąco.

Czy możesz wskazać , które z prezentowanych wyrobów były parzone S-V?

W jakiej temperaturze i jak długo parzysz wędzonki S-V?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

W jakiej temperaturze i jak długo parzysz wędzonki S-V?

Już dawno nie robiłem tą metodą i zapewne już nie będę problem z cyrkulatorem, a odpowiadając na twoje pytanie powiem to zależy od wielu czynników ile mam czasu jaki to wyrób i jaki efekt chce uzyskać.  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.