Skocz do zawartości

Moje pierwsze wędzonki


quadro555

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jest na forum chorizo Andaluz. Po trzech latach moja własna modyfikacja. 

Wszystko na odwrót. 3/4 średnio tłustego boczku i reszta jedynka z szynki.

Przyprawy modyfikowane pod mój gust. Zamiast pieprzu czarnego w ilości 1g/kg dałem 3g pieprzu ziołowego. Mniej papryki ostrej i mniej peklosoli. 

Czosnek dawałem świeży ze sklepu nie z działki. 

No i najważniejsze obniżyłem peklosol z 25 na 23 .

Wiem że to na krawędzi ale to dla mnie. Nie polecam ale i nie zabraniam.  Ze względu na dużą zawartość tłuszczu chorizo jest miękkie. 

Teraz poleży zapakowane próżniowo do Wielkanocy. Chyba że ktoś z dobrą butelką przyjdzie.🤣🤣🤣

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.