k_gorawski Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam wędzarniczą brać ! Mam problem z ostatnim wędzeniem, a mianowicie: po parzeniu w 82 stopniach i wyliczonej liczbie minut szynka wewnątrz miała nieuparzony krążek. Czy to problem mięsa? Dodam że zazwyczaj było ok ! Cytuj -----------Czym się zajmuję:https://swv.pl/main/uslugi/instalacja_kuchenki_gazowejhttps://swv.pl/main/uslugi/montaz-tv-na-scianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Pokaż zdjęcie jak to wyglada I pytanie ile czasu peklowałeś te szyneczki i czy był szprycowałeś jaka solanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam wędzarniczą brać ! Mam problem z ostatnim wędzeniem, a mianowicie: po parzeniu w 82 stopniach i wyliczonej liczbie minut szynka wewnątrz miała nieuparzony krążek. Czy to problem mięsa? Dodam że zazwyczaj było ok ! Szynkę się parzy do odpowiedniej temperatury w środku mięśnia A nie na czas... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Czy to problem mięsa? Dodam że zazwyczaj było ok ! A zazwyczaj wszystkie szynki były identyczne i miały identyczną średnicę przekroju bo jak nie to już wiesz co jest powodem .Parz z termometrem do 67 C w środku nie na czas i nie będzie problemu.[Dodano: 06 sie 2019 - 17:47] Pokaż zdjęcie jak to wyglada I pytanie ile czasu peklowałeś te szyneczki i czy był szprycowałeś jaka solanka A co to ma wspólnego z tym problemem ?.Niedopeklowanie nie objawia się surowym mięsem w środku tylko szarą barwą. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 A co to ma wspólnego z tym problemem ?.Niedopeklowanie nie objawia się surowym mięsem w środku tylko szarą barwą. To ja wiem tylko nie wiem czy autor postu o tym wie i dobrze interpretuje problem ,lepiej się zapytać i potwierdzić i wyjaśnić problem na wszystkie możliwe sposoby .Jakby zapodał fotkę byśmy wszystko wiedzieli ,a tak na 100% nic nie wiemy. Skoro parzył na czas to raczej kolega jest nie za bardzo doświadczony i po jego wypowiedzi możemy się wszystkiego spodziewać. Dlatego zadałem takie pytanie. [Dodano: 06 sie 2019 - 19:45] i miały identyczną średnicę przekroju bo jak nie to już wiesz co jest powodem Nie tylko średnica przekroju na to wpływa zapewne wiesz o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin11 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Czy to prawidłowe że szynka przy gotowaniu wypływa na powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.