StefanS Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Września 2019 Meat ScienceVolume 150, April 2019, Pages 131-140 Fatty acid composition, cholesterol content and lipid oxidation indices of intramuscular fat from skeletal muscles of beaver (Castor fiber L.)Author links open overlay panelPiotrDomaradzkiaMariuszFlorekaPiotrSkałeckiaAnnaLitwińczukaMonikaKędzierska-MatysekaAnnaWolanciukaKatarzynaTajchmanb Wyglada na to ze slowa Ministra Rolnictwa sa juz przekuwane w czyny. Chyba musimy zaczac opracowywac przepisy potraw z miesa bobrow. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Września 2019 Takowe przepisy mamy już na forum. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny255 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Września 2019 Witam jeśli można to gdzie te przepisy jestem zainteresowany siedzę 2 godziny czytam i nie widzę proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) To może pomogę: KiełbasaPieczony ogonOgólnie o wyrobach Edytowane 13 Września 2019 przez Twonk Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Września 2019 1. Mieso z bobra - konieczne jest badanie jak dzika.2. dużo ścięgien - trzeba pracowicie oddzielić !3. zdjąć tłuszcz i odrzucić - specyficzny zapach i smak.( niekoniecznie akceptowalny konsumpcyjnie)4. zamrozic by skruszało5. po rozmrożeniu odmoczyc jak śledzia6. dość intensywnie przyprawic dalej możesz obrabiac podobnie - do baraniny Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny255 Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Września 2019 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monet24 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Października 2019 Mięsa z bobra jeszcze nie jadłem . Poleca ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Października 2019 Mięsa z bobra jeszcze nie jadłem . Poleca ktoś ? znam smaczniejsze - czwórki nie urywa Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Października 2019 Anna z "dzikiego" kraju na dole ziemi, jadłaś coś z kangura? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.