Skocz do zawartości

Chcialbym zrobic to co mam na zdjeciu


Rekomendowane odpowiedzi

Jesten nowy, nie bardzi wiem co to jest, ale smakuje wspaniale i jest ze sklepu. Jesli ktos rozpoznaje i moze podac mi nazwe to przeszukam forum w poszukiwaniu przepisu. Wielkie dziekic74f7ffe8709276308778b1a0cc05ee1.jpg

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/
Udostępnij na innych stronach

Wg mnie jest to pieczeń z peklowanego mięsa.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641358
Udostępnij na innych stronach

Tak wygląda, ale może być także szynką z kością.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641362
Udostępnij na innych stronach

podobno to jakis karczek jest, ale nie wydaje sie pieczony, bo pueczony ma charakterystyczna lekko popekana strukture, a ten jest bardzo delikatny....chyba, ze dobrze upieczonej szynki nie widzialem :)

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641363
Udostępnij na innych stronach

 

 

podobno to jakis karczek jest, ale nie wydaje sie pieczony, bo pueczony ma charakterystyczna lekko popekana strukture, a ten jest bardzo delikatny....

Może być karczek peklowany zrobiony metodą sous vide. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641413
Udostępnij na innych stronach

Chyba coś podobnego kiedyś jadłem, ogromne plastry w przekroju, wielkości talerza stołowego, wędlina bardzo miękka, wodnista. Podejrzewam, że składana z kilku kawałków, peklowana, przyprawiona, pakowana vacum i gotowana. Być może nie to samo ale wygląda podobnie.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641429
Udostępnij na innych stronach

 

 

smakuje wspaniale i jest ze sklepu
 

Artur a skąd masz tą wędlinę?.......... :)

Pisałeś, że ze sklepu... to napewno w sklepie znają nazwę tej wędliny i z czego jest wykonana  :)

Myślę, że jest to peklowana szynka lub chudy karczek parzone metodą sous vide.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-641459
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

nie wiem co to a chcialbtm.takie zrobic. Przepraszam jesli nie powinienem

Nie masz za co przepraszać.

Powyżej kilka osób spróbowało zgadnąć, co to może być.

Jeżeli nie masz możliwości doinformowania się u sprzedawcy, co sprzedaje, możesz wypróbować którąś  z wersji "domyślnych".

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-643249
Udostępnij na innych stronach

Moim skromnym zdaniem na zdjęciu widoczne są plastry "pieczonego" karczku.

Karkówka była nastrzyknięta substancjami zwiększającymi wydajność gotowego wyrobu oraz związków zwiększających smakowitość wyrobu gotowego. Później poddana masowaniu, które powoduje utrzymanie dodanych substancji i wody czyniąc wyrób miękkim, soczystym i smacznym.

W warunkach domowych powtórzenie wyrobu nie jest to osiągalne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16451-chcialbym-zrobic-to-co-mam-na-zdjeciu/#findComment-643276
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.