Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
Gonzo, wcale nie takie głupie oglądałem ten program w TV cena tej blokady i piły (bo komplet ulega zniszczeniu) to bodajże 60 USD - to chyba niewiele jak za całe i wszystkie palce :grin:

Paweł 603957797

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-71280
Udostępnij na innych stronach

Najostrzejsza papryczka chilli - Naga Jolokia

Odmian Red Savina Habanero i Scotch Bonnet...miałem okazję spróbować...ale Joloki "chyba" bym się nie odważył :blush: :devil: :devil:

Podaję link ze skalą ostrości papryk...

http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/54/44/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-71365
Udostępnij na innych stronach

http://www.youtube.com/watch?v=i-OSif717k4

trzeba mieć dobrze na rąbane w tym głupi łbie

Bardzo bolesne ale prawdziwe przy nauce jazdy na desce. :grin:

Musi boleć.

 

Blondynka za kółkiem. :grin: :grin: :grin:

 

Asia była fajno dzioułcha. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-71778
Udostępnij na innych stronach

Asia była fajno dzioułcha. :grin:

Nikt na Śląsku nie miał "spotkania" z Asią :grin: :grin: :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

P.S. I o mały włos Alojza by wykończyła :sad: .I dokąd Bercik na piwko by skakał :rolleyes: :grin: :grin:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-72044
Udostępnij na innych stronach

Co sprawia, że sól jest tak ważna dla organizmu?

Dlaczego ludzie mają tendencję do tycia?

Czy szokujące połączenie kawioru i czekolady może być smaczne dla naszego podniebienia?

 

Zachęcam do obejrzenia serii pt. "Kuchenna chemia", a poznacie nieznane powszechnie tajniki gotowania!

Kuchenna chemia to fascynująca seria poświęcona najnowszym osiągnięciom nauki w dziedzinie kuchni i gotowania.

Nauka stosowana w kuchni wpływa na to, jak postrzegamy smak i aromat.

Oprócz czterech bardzo dobrze nam znanych smaków, jakie rozróżnia nasz język

(słodki, kwaśny, słony i gorzki), mamy również piąty – zwany umami.

Program prowadzi znany na całym świecie kucharz Heston Blumenthal.

 

http://img91.imageshack.us/img91/8675/hestonblumenthal.jpg

 

 

Odcinek 1 – Owoce i warzywa

Heston Blumenthal eksperymentuje ze smakami, zapachami i konsystencją różnych owoców i warzyw.

Bada budowę cząsteczek i przygląda się reakcjom, jakie zachodzą podczas gotowania.

 

Odcinek 2 – Mięso

Wszystko o właściwościach chemicznych białego i czerwonego mięsa. Heston Blumenthal rozwiewa mit, że przyrumienione mięso zachowuje smak.

 

 

Odcinek 3 – Lody

Mistrz sztuki kulinarnej Heston Blumenthal postanawia powrócić na chwilę do czasów dzieciństwa i odwiedza lodziarnię Fouberts.

 

Odcinek 4 – Galaretki

Odcinek poświęcony… psychologii smaków. Heston Blumenthal kusi zmysły nowymi pomysłami kulinarnymi o różnych walorach smakowych.

Odkrywa, że wiele znanych nam produktów to substancje galaretowate.

 

Odcinek 5 - Czekolada

Prowadzący analizuje skład chemiczny czekolady aby sprawdzić, kiedy można ją zginać!

Odkrywa, dlaczego czekolada i kawior tworzą tak niezwykłą kombinację smakową.

 

Odcinek 6 – Sól

Heston Blumenthal analizuje różnorodne sposoby zastosowania soli w potrawach.

Odkrywa, dlaczego sól jest niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

 

Odcinek 1 - Owoce i warzywa (part 1) /384 x 288/

Odcinek 1 - Owoce i warzywa (part 2) /384 x 288/

Odcinek 1 - Owoce i warzywa (part 3) /384 x 288/

 

Odcinek 2 - Mięso (part 1) /768 x 576/

Odcinek 2 - Mięso (part 2) /768 x 576/

Odcinek 2 - Mięso (part 3) /768 x 576/

Odcinek 2 - Mięso (part 4) /768 x 576/

Odcinek 2 - Mięso (part 5) /768 x 576/

 

http://rapidshare.com/files/353712707/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Lody.part1.rar - Odcinek 3 - Lody (part 1) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/353738732/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Lody.part2.rar - Odcinek 3 - Lody (part 2) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/353751012/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Lody.part3.rar - Odcinek 3 - Lody (part 3) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/353798557/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Lody.part4.rar - Odcinek 3 - Lody (part 4) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/353803462/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Lody.part5.rar - Odcinek 3 - Lody (part 5) /768 x 576/

 

http://rapidshare.com/files/353933538/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Galaretki.part1.rar - Odcinek 4 - Galaretki (part 1) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/353944909/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Galaretki.part2.rar - Odcinek 4 - Galaretki (part 2) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354006978/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Galaretki.part3.rar - Odcinek 4 - Galaretki (part 3) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354234297/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Galaretki.part4.rar - Odcinek 4 - Galaretki (part 4) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354237996/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Galaretki.part5.rar - Odcinek 4 - Galaretki (part 5) /768 x 576/

 

http://rapidshare.com/files/354244002/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Czekolada.part1.rar - Odcinek 5 - Czekolada (part 1) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354252174/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Czekolada.part2.rar - Odcinek 5 - Czekolada (part 2) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354257926/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Czekolada.part3.rar - Odcinek 5 - Czekolada (part 3) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354267922/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Czekolada.part4.rar - Odcinek 5 - Czekolada (part 4) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354267928/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Czekolada.part5.rar - Odcinek 5 - Czekolada (part 5) /768 x 576/

 

http://rapidshare.com/files/354284478/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Sol.part1.rar - Odcinek 6 - Sól (part 1) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/354284484/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Sol.part2.rar - Odcinek 6 - Sól (part 2) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/355213212/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Sol.part3.rar - Odcinek 6 - Sól (part 3) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/355222137/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Sol.part4.rar - Odcinek 6 - Sól (part 4) /768 x 576/

http://rapidshare.com/files/355222139/Heston_Blumenthal_-_Kuchenna_chemia_-_Sol.part5.rar - Odcinek 6 - Sól (part 5) /768 x 576/

 

 

Dodam, iż odcinek 2 pt. "Mięso" był komentowany na forum w temacie:

Film - "KUCHENNA CHEMIA - MIĘSO" z lektorem

Powyżej wszystkie części niezwykłej serii autorstwa Hestona Blumenthala, której obejrzenie gorąco polecam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-72479
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-77566
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

[ Dodano: Czw Wrz 03, 2009 23:13 ]

Moze to bylo

:question: teraz juz wiem dlaczego niewolno pic Coli :grin: co oni do tego dawaja.?

TAK POWAZNIE CZY KTOS TO TESTOWAL? :rolleyes:

a

a wiadomo z czego to sie wzielo

:grin: :devil: :mad: :mellow: :sad: :question:

dobra reklama miesa dlatych ktorzy go niemoga jesc

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1658-znalezione-w-sieci/page/4/#findComment-78862
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.