Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Tak mi się zachciałoinnego smaka na kolacjęto sobie zrobiłam????????????Kapustka pak choi, blanszowana na parze, chwilę podsmażona na oleju arachidowym.Skropiona dość obficie sosem.Orzeszki ziemne prażone na patelni z odrobiną oleju, posolone po prażeniu.Plastry boczku posolone i doprawione przyprawą5 smaków, smażone na chrupko.Sos rybny z dodatkiem octu ryżowego i papryczki chili.Do kapustki zabrakło mi prażonego sezamu do posypania. To jest pyszne Edytowane 20 Listopada 2019 przez Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Listopada 2019 innego smaka Brawo - To poznawanie innych smaków nie idzie w las Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Listopada 2019 To poznawanie innych smaków nie idzie w las No nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem,mięciutki boczek w czerwonej przyprawie,dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia.To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozieradka Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Listopada 2019 To poznawanie innych smaków nie idzie w lasNo nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem,mięciutki boczek w czerwonej przyprawie,dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia.To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Jadłem w Chinach. Był tak mięciutki że nie mogłem złapać plasterek pałeczkami. Smak rewelacja parę razy robiłem w swojej kuchni. Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Listopada 2019 Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. No niczym mnie tak nie ugościsz jak plasterkiem takiego boczusia Miej go zawsze Radku w pogotowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Listopada 2019 To poznawanie innych smaków nie idzie w lasNo nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem,mięciutki boczek w czerwonej przyprawie,dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia.To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Jadłem w Chinach. Był tak mięciutki że nie mogłem złapać plasterek pałeczkami. Smak rewelacja parę razy robiłem w swojej kuchni. Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu TapatalkaNie próbowałeś jeszcze mojego.. ???????????? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Listopada 2019 Nie próbowałeś jeszcze mojego Krystian to kiedy to nastąpi? Też chętnie spróbuję, dzieli nas tylko godzinka jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozieradka Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Listopada 2019 Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze.No niczym mnie tak nie ugościsz jak plasterkiem takiego boczusia Miej go zawsze Radku w pogotowiu Oczywiście masz unnie jak w banku Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka[Dodano: 20 lis 2019 - 16:22] To poznawanie innych smaków nie idzie w lasNo nie idzie Jeszcze muszę odtworzyć jakimś cudem,mięciutki boczek w czerwonej przyprawie,dawno temu sprzedawany na Stadionie Dziesięciolecia.To był mój namber one. Smak pamiętam do tej pory Jadłem w Chinach. Był tak mięciutki że nie mogłem złapać plasterek pałeczkami. Smak rewelacja parę razy robiłem w swojej kuchni. Do tej pory najbardziej zblizony wyszedł mi gotowany w wolnowarze. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu TapatalkaNie próbowałeś jeszcze mojego.. Chętnie i ja spróbuje. Może kazdy zrobi i zrobimy wspólną degustacje Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Listopada 2019 Alinka Twoje danie palce lizać A wstawi ktoś przepis na te boczki albo linka gdzie szukać takie delicje? Może osobny temat aby Alince nie zaśmiecać.Bo mi kurcze trochę za daleko aby się wprosić na degustację Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Listopada 2019 Bo mi kurcze trochę za daleko aby się wprosić na degustację Dzięki wróbelku za dobre słowo Zawsze możeny się umówić w połowie drogi Poczytaj sobie tutaj https://pyzamadeinpoland.pl/Autorka bloga wychowywała się razem z dziećmi emigrantów wietnamskich.Włada ich językiem a o kuchni wie bardzo dużo, jak nie najwięcej.Organizuje spotkania z czytelnikami bloga w Wólce Kosowskiej,zwanej inaczej polskim Chinatown.Tam serwują najlepszą kuchnię wietnamską w Polsce.Tam właśnie zabrał nas Muski na wspaniałą zupę Pho (i nie tylko)i od tego wszystko się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zawsze możeny się umówić w połowie drogi Dokładnie. Wok pod pachę i w drogę Poczytaj sobie tutaj https://pyzamadeinpoland.pl/No i otwiera się ocean nowych smaków Dzięki Alinko Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Listopada 2019 No i otwiera się ocean nowych smaków To Wróbelku tylko czubek góry lodowej innych smaków .Niezmiernie się cieszę, że mogłem choć trochę pomóc w poznaniu smaków Azji . Do Krutyni przywiozłem trochę chińszczyzny, Na kilku spotkaniach drogie SiBy zapoznali się z kimchi ananasowym i ostatnio z kimchi arbuzowym. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Listopada 2019 Oj narobiliście mi smaku na ten boczek! W przeszłym roku bylem na Fililipinach na przyjęciu urodzinowym. Było wiele smacznych dan ale danie główne i atrakcja to właśnie taki azjatycki boczek. Uczta odbyla sie to w prywatnym domu ale angażowali na wieczór szefa z jednej z najlepszym restauracji w Makati. Do tego było francuskie Chardonnay z 1996r które rozpływało się jak masełko w ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Listopada 2019 No i otwiera się ocean nowych smaków Tu masz link do tematu w kąciku Muskiego https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/O ile dobrze pamiętam to właśnie tam,znajdziesz przepis na podstawowe danie czyli zupę PhoProponuję od niej zacząć Moja namiastka tej zupy na łacie wołowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Listopada 2019 Oj narobiliście mi smaku na ten boczek! No bo boczuś to jest boczuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Listopada 2019 A u naszego jedynego Azjaty w mieście tylko standart wieprzowina 5 smaków czy kurczak z grzybami mun i parę makaronów A te Wasze dania to już wzrokiem się pożera [Dodano: 20 lis 2019 - 20:14]Gdzie zaopatrujecie się w przyprawy, dodatki itd? Chodzi mi czy w necie jest jakiś godny polecenia sklep. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Listopada 2019 A u naszego jedynego Azjaty w mieście Porozmawiaj z nim - mnie też często robią poza kartą- np. zupa Pho co jadła Alinka na tzw tłustym karczku - jest robiona na zamówienie. Może wystarczy porozmawiać ,pokazać na obrazku jak się nie dogadacie - jest świetny tłumacz na Smartfona - i zapewne się zdziwisz jak się ucieszy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Listopada 2019 Gdzie zaopatrujecie się w przyprawy, dodatki itd? Chodzi mi czy w necie jest jakiś godny polecenia sklep. Ja miałam to szczęście że pod okiem Mistrza,kupiłam co potrzeba w Wólce Kosowskiej.Może ktoś z SiBów poleci jakiś sklep w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Listopada 2019 Porozmawiaj z nim No na pewno przy najbliższej okazji to zrobię. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.