Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wólka Kosowska - kojarzona z lumpeks handlem i bałaganem ...ale kuchnia lokalna pyszota - jedyny problem trzeba poprosić o dania poza kartą.......dla tych co chcą smacznie.....Przystawka.... mieska chrupiąca skórka boczusia ....zapiekane jajka .. niestety widać mocno przegotowane przed pieczeniem....makrela zapiekana....orzeszki pieczone..... Zupa ślimakowa na zamówienie wcześniejsze córki......i galaretka 3D - dzieło sztuki - ręczna robota tez na zamówienie....... pączki wietnamskie przywiezione przez starszą wietnamkę na hulajnodze.......... Kawa wietnamska ........ robiona przez specjalistkę - też nie do dostania w barku - z dużą ilością lodu...cd..... nastąpi.......... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 I dziewczyny też fajne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ach te dziewczyny [Dodano: 23 kwi 2017 - 13:17]To jest nas dwóch Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam z tego wszystkiego wybrałbym tylko dziewczyny Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam z tego wszystkiego wybrałbym tylko dziewczyny A ja galaretkę 3D... wygląda wyśmienicie.Pozostałe dania wyglądają smacznie , ale nie dla mnie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Halusia .........wyglada rewelacyjnie w smaku tylko słodka........tak sie złożyło, że jeden z naszych Braci tez miał okazję oglądać i spróbować Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) tak sie złożyło, że jeden z naszych Braci tez miał okazję oglądać i spróbować Tak, to byłem ja. Nawet udało się podejrzeć w małym procencie jak wykonuje się piękne dzieła kulinarne. Na You Tube jest sporo filmików jak takie dzieła wykonać. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Muski a gdzie pieczeń z psa? Przecież to prawdziwa specjalność kuchni wietnamskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 a gdzie pieczeń z psa? No cóż - zapewne też wiesz, że niewiele ras psów nadaje się do jedzenia - " przygotowanie psa" jest okrutne - polega na obiciu zwierzecia pałką aż spuchnie - w Polsce nikt z wietnamczyków tego nie robi ( być może gdzieś sie zdarzyć) poza tym jedzenie psów wynikało pierwotnie z Wielkiego Głodu - teraz nie ma takiej potrzeby - wiedzą doskonale co to jest prawo i mentalność a także nastawienie europejczyków do takiej potrawy . Musisz też wiedzieć , że chńczycy - jak sami mi mówili u nich się je to co rośnie i to co sie rusza . Wszystko jest kwestią przyzwyczajeń , tradycji i smaku. (Nie wrzucajmy obiegowych opinii do jednego kosza bo wyjdzie ,że Polacy to pijaki, kretacze i złodzieje - Co jak wiesz jest nieprawdą .) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 dziewczyny też fajne tylko dziewczyny Ach te dziewczyny To Wam tylko baby w głowie . Jak się cenzury dowiedzą to macie . Jakby co to się nie znamy Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 :tongue: :) Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Wiosna w pełni, maj się zbliża, a wiadomo że "w maju my" . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 I w czerwcu i lipcu.... a nawet i w SierpCu... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-549287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Lipca 2017 Kwiat bananowca..... na sałatkę z tych małych były by banany Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-557689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Lipca 2017 A co zrobiles z zewnetrzymi liscmi? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-557737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Właśnie te liście wykorzystuje się do sałatkikroi się drobniutkoOkazało się ,że nóż wykonany przez syna naszej wspólnej siostry jest świetny nie tylko do filetowania - jest używany na okrągło [Dodano: 08 lip 2017 - 14:55]troche innych dodatkówboczuś drobniutko pokrojonyi... trochę innych......a to wersja finalna Edytowane 8 Lipca 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-557805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Lipca 2017 Och pomarzyc! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-557811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Na dodatek deserek Edytowane 8 Lipca 2017 przez chudziak Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-557819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Azja, to poezja smaku i stan umysłu. Super smakują jajka gotowane w moczu. Jajko gotuje się w moczu chłopców do lat 10 Na początku w skorupie, potem obiera i drugi raz gotuje. Przechowuje sie też w moczu. Im więcej nasiąknie, tym smaczniejsze. W Chinach można kupić na ulicy prosto z kociołka. Może warto wypróbować? Edytowane 11 Lipca 2017 przez Andyandy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-558408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Lipca 2017 Azja, to poezja smaku i stan umysłu Osobiście nie próbowłem i nie znam , ale jak twierdzisz ,że są super to zapewne Ci smakowały - Co kraj to obyczaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-558462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Zupa PhoRosołek na ogonach pyrkolony 5 godzin Pieczony kurczak z kapustką Pak Choi z dodatkiem pieczonego batata o t ak co by nie wyjść z wprawy Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-562403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Golonka po wietnamskuwyjęta kośćugotowana z przyprawami i zamarynowana 3 dni i tak wygląda do testów zrobiłem :2 golonki tylne, (każda osobno) wyjęta kość jak na foto- popieprzona pieprzem grubo mielonymzawinięta i ciasno zasznurowanado gotowania na 4 litry wody (tyle mi przykryło w garnku)dałem 150 ml ciemnego sosu sojowego,80 gram cukru trzcinowego,150 ml -octu ryżowego ,3 gwiazdki anyżu,1 długa (ok 17cm) kora cynamonu,2 łyżeczki pieprzu seczuańskiego ( nie ważyłem -1 czubata i 1 płaska),1 czubata łyżeczka pieprzu czarnego zwykłego1 czubata łyżeczka ziaren kolendry ,1 duża główka czosnku (przekroiłem w poprzek z łupinami),2 spore cebule (też przekroiłem na pół) nie wiem czemu obrałem.1 kawałek imbiru ok 7-8 cm rozkroiłem na 4 części i do gara.1 miarka soli 17 grgotowałem rosołowo 99 min i leżały jeszcze w gorącej wodzie z 10 min Po ostudzeniu włożyłem do lekkiej solanki czy tez można ją zwać marynaty? Do pojemnika wiaderka plastikowego 5 litrów włożyłem golonki zalewa :2,5 litra wody ( tak by pokryło golonki), 3 czubate łyżki soli kamiennej2 czubate łyżki cukru trzcinowego100 ml octu ryżowego i na 3 dni do lodówki wyjęta , osuszona w papierze kuchennym i na kratce z godzinęi krajalnica Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-586080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Stycznia 2018 poukładam zapiski Układaj Wakdziu układaj takie "słodycze" to akuratnio cosik dla Zbója :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-586083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Stycznia 2018 to akuratnio cosik dla Zbója W czym marynowałeś? co by było klarownie - uzupełniłem zdjęcia o przepis - jest na pewno inny niż jesteśmy tradycyjnie przyzwyczajeni - ale experymenty Golonka smaczna - smak rzeczywiście taki wietnamski - anyż i kora cynamonu , czosnek , cebula - sos sojowy dały charakterystyczny typowy dla kuchni azjatyckiej smaczek - mnie bardzo pasuje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-586101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Wygląda super, pewnie też tak smakuje. Dla mnie największym wyzwaniem jest wyjęcie kości, tak aby mięso zostało w całości, tak jak na foto. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/#findComment-586103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.