Gość Anonymous Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lipca 2008 witam jak myslicie czy moge dodac wedzony boczek do produkcji bialej kielbasy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lipca 2008 A w jakim to celu, bo nie bardzo rozumiem? Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Lipca 2008 A w jakim to celu, bo nie bardzo rozumiem? Może żeby wyszła kiełbasa biała odparzana lub na grilla z posmakiem wędzonki.Trzeba eksperymentować może wyjdzie coś ciekawego albo kicha.Tylko się zastanawiam odnośnie mieszania mięsa surowego z wędzonym :question: Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam Ja z zasady w ogóle nie daję boczku do białej kiełbaski . Myślę jednak że do tzw.próby zawsze można małą część dołożyć i zobaczyć jaka będzie w smaku ta kiełbaska . Nie będzie to jednak już kiełbasa biała tylko powiedzmy kiełbaska grillowa z dodatkiem boczku wędzonego Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lipca 2008 Dodaj boczek wędzony surowy, chyba lepiej się zwiąże z farszem niż wędzony parzony. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Lipca 2008 dla posmaku wędzonego chyba zrobić normalną biała z dodatkiem soli wędzarniczej co Miro ma w sklepie A boczek lepiej zjeść na chlebie , albo z grila :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Lipca 2008 Jasiu dobrze radzisz tylko po co dawać wędzonkę do białej kiełbasy, nie kumam co chce osiągnąć marcinct ?? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Lipca 2008 witam No biega mi o to ze na biala mam przygotowane mieso z karkowki i mam na zbyciu trche boczku wedzonego surowego, wiec chcialem go wmieszac co by biala byla nie co tlusciejsza bo karkowka troszke chuda moze sie okazac. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Lipca 2008 może być ,a nie lepiej dodać podgardle? a boczek"zeżreć" :lol: :lol: :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basior_wol Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Lipca 2008 a boczek"zeżreć" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Lipca 2008 mam na zbyciu trche boczku wedzonego surowegoWędzony boczek możesz jeszcze raz podwędzić i przez to uzyskasz jego bardzo dużą trwałość i wspaniały smak. Do kiełbasy białej zawsze możesz dawać jako mięso klasy II boczek surowy. Uzyskasz kiełbaskę w jakości lux. Jeżeli jednak przeznaczasz na tę kiełbasę karkówkę, to w jej składzie są prawie idealne proporcje mięsa w klasie I i II wymagane do kiełbasy białej (http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=949). Do karkówki dodaj tylko ok. 10% wołowinki na klej, odpowiednia ilość wody i masz to co trzeba. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Lipca 2008 czy moge dodac wedzony boczek do produkcji bialej kielbasy? witaj narcinct, prawie wszystko na temat produkcji białej kiełbasy znajdziesz tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2209: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Lipca 2008 No biega mi o to ze na biala mam przygotowane mieso z karkowki i mam na zbyciu trche boczku wedzonego surowego, wiec chcialem go wmieszac co by biala byla nie co tlusciejsza bo karkowka troszke chuda moze sie okazac witaj z boczku wedzonego o ile nie byl (parzony!) zrob sobie lepiej wieksze skwarki usmazone ktore wykorzystasz do pierogow badz ziemniaczkow kaszy okraszonej wlasnie takimi "szpyrkami".mozna dodac tez do łazanków. abys "szpyrki"nie mial twardych po usmazeniu co czesto sie zdarza,podlej je lekko woda tak wlasnie wlej troche wody do tego smalcu przy koncu smazenia i przykryj na chwile pokrywka to da ci ze szpyreczki beda miekkutkie jak pączusie :smile: do kielbaski proponuje boczek zastapic wedzona sloninka,wybierz taki grubszy kawalek.jezeli nie masz duzo tej kielbasy to sloninke pokroj sobie na deseczce na mala kosteczke bedzie lepiej wygladala niz mleta,zreszta 2kg sloniny zrobisz lekko nawet podczas ogladania telewizi :wink: kielbaska z takiego towaru wyjdzie Ci super,a charakteru nabierze na drugi dzien jak ja na zimno bedziesz jadl zycze zmacznego. slonecznie pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-37428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Lutego 2009 Śmiało możesz dodać boczek surowy do białej kiełbasy. Poniżej prezentuje białą kiełbaskę robioną z boczkiem. Kiełbaska po osadzeniu była pieczona na patelni i konsumowana przy okazji organizowanych tzw. "wieczorków spirytystycznych" :grin: . Polecam. S M A C Z N E G O !!! Cytuj Kto nie ryzykuje, nie pije szampana!Koniec języka za przewodnika!Mówisz i masz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1673-boczek-wedzony-do-bialej/#findComment-55030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.