Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650313
Udostępnij na innych stronach

W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch.

Tak jak idę na pole a nie na dwór.

[Dodano: 18 gru 2019 - 15:13]

Dzisiejsza pogoda sprzyja dymienieniu w survivalowej wędzarni.

post-63315-0-64572400-1576678428_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650315
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zwróciłem na niego uwagę. ;) Cyknij więcej fotek z różnych ustawień.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650319
Udostępnij na innych stronach

Różne miejsca, palenisko, wnętrze kilka z zewnątrz itp.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650322
Udostępnij na innych stronach

Twoja wędzarnia wygląda jak indiańskie tipi.

Bardzo ciekawy pomysł

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650324
Udostępnij na innych stronach

Dla chcącego nie ma nic trudnego  ;) wystarczy dobry pomysł oraz ... guma do żucia  ;) i zabawa przednia, a przy tym jest czym zagryżć czy też przekąsić  :)  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650331
Udostępnij na innych stronach

A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650338
Udostępnij na innych stronach

Prawdę pisze, tylko przed dodaniem obejrzeć ją dokładnie, ślady żywicy dyskwalifikują ją ponieważ cała grochówka będzie o smaku sosnowej żywicy :D

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650340
Udostępnij na innych stronach

A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.

Do lasu mam 3 km a już ciemno i dziki grasuja.Jutro miałem z rana zacząć gotować i teraz mam gwoździa.Czy gotowć bez szyszki czy poczekać do Soboty bo jutrzejsze popołudnie mam zajęte oraz cały Piątek.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650343
Udostępnij na innych stronach

W ten mglisty poranek gotowanie czas zacząć
[Dodano: 19 gru 2019 - 09:09]
Wczoraj lekko nie było o mały włos przez nieuwagę wszystko by poszło z dymem
[Dodano: 19 gru 2019 - 09:15]
No to gotujemy
[Dodano: 19 gru 2019 - 09:17]
No to gotujemy

post-63315-0-84434000-1576742788_thumb.jpg

post-63315-0-74007900-1576742956_thumb.jpg

post-63315-0-32456100-1576743059_thumb.jpg

post-63315-0-93593100-1576743144_thumb.jpg

post-63315-0-26047100-1576743220_thumb.jpg

post-63315-0-19402500-1576743242_thumb.jpg

post-63315-0-63376800-1576743263_thumb.jpg

post-63315-0-59138000-1576743290_thumb.jpg

post-63315-0-48961900-1576743321_thumb.jpg

post-63315-0-80316000-1576743472_thumb.jpg

post-40040-0-51691700-1576752403_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650430
Udostępnij na innych stronach

Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650439
Udostępnij na innych stronach

Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki.

Dzięki za info

Pokusiłem się na śniadanko na żeberka; jak tak dalej pójdzie, to do końca żadne nie zostanie

[Dodano: 19 gru 2019 - 10:21]

Szyszka utopiona,aromatyzuje wywarek

[Dodano: 19 gru 2019 - 10:28]

Pk kilku minutach szyszka się zamknęła.

post-63315-0-40597500-1576747049_thumb.jpg

post-63315-0-59726200-1576747273_thumb.jpg

post-63315-0-73468700-1576747716_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650440
Udostępnij na innych stronach

O której można przyjechać na degustację?????????????

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/#findComment-650447
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.