MariuszB Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 9 Października 2020 Wszystko ładnie i pięknie, czy smakowite? to już jako degustator sam musisz określić lecz powiedz mi czy Ty tak zawsze dajesz całe, nie obrane ząbki czosnku do ogórków? pytam ponieważ zauważyłem to na ostatnim zdjęciu .... chyba że to na potrzeby pięknych zdjęć, a nie do konsumpcji. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 9 Października 2020 czy Ty tak zawsze dajesz całe, nie obrane ząbki czosnku do ogórków? Jeżeli mam czosnek z własnej uprawy to nie obieram.W okresie letnim dodaję jeszcze liście dębu,czarnej porzeczki,wiśni,czasami malin i winogron. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 9 Października 2020 Bilu72, rozumiem, w sumie każdy ma inne receptury i przyzwyczajenia.... całe, nie obrane ząbki czosnku w ogórkach kiszonych na zimę rozumiem, z czasem uwolnią aromat, lecz w małosolnych całe ząbki czosnku nie mają szans na uwolnienie aromatu, za szybko ogórki zostaną zjedzone, więc według mnie mija się to z celem. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Dzisiaj na kolację tylko chleb żytnio-pszenny na zakwasie z dodatkiem kiszonego barszczu czerwonego oraz masło czosnkowe z solą i pietruszką asystowane przez ogórka małosolnego,pomidora,kozi ser i herbatę sezamkową. Edytowane 9 Października 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 10 Października 2020 No pięknie to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 10 Października 2020 Czyżbyś przeszedł na dietę bezmięsną ? Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 10 Października 2020 Czyżbyś przeszedł na dietę bezmięsną ?Eeee tam 1.4 kg karczku z kością dalej się marynuje bo czasu nie było na pieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 12 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 12 Października 2020 Karczek pieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 13 Października 2020 Bilu nie kuś bo jestem w Krakowie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 13 Października 2020 Bilu nie kuś bo jestem w Krakowie.Gdybym jutro nie jechał na delegację to może udało by się coś powariować. Z Szarowa(bo zapewne tam przebywasz) to przysłowiowy rzut beretem do Balic a stamtąd już niedaleko do mnie.Może kiedyś będzie okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-680650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Dzisiaj będzie kapuśniak na dymionych ogonach wieprzowym i żeberku. Edytowane 22 Października 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 22 Października 2020 Kapuśniak gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 22 Października 2020 Bilu72, w poście #236 na pierwszej fotce to chrzan, wężymord, czy coś innego? Do czego później wykorzystujesz to warzywo?No i oczywiście, u Ciebie jak zwykle smakowicie. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 22 Października 2020 Bilu72, w poście #236 na pierwszej fotce to chrzan, wężymord, czy coś innego? Jeżeli o to chodzi to jest korzeń pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 23 Października 2020 To nie ten korzeń .Na pierwszym zdjęciu wędzi się w towarzystwie dwóch żeberek i ogona. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 23 Października 2020 To nie ten korzeń .Na pierwszym zdjęciu wędzi się w towarzystwie dwóch żeberek i ogona.Jeżeli o to chodzito jest to tyczka olszowa na której opiera się pałatka wojskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 23 Października 2020 Dzięki bilu72. Teraz jest wszystko jasne Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-681731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Dzisiaj bez szaleństwa survivalowego.Gołąbki w kiszonych liściach kapusty z postu #1203 tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page-61 Ciekawe jakie będą w smaku,bo liście ukiszone niczym ogórki.Dodam tylko że do kiszenia poza liściem maliny.czosnkiem,suszonym koprem dodałem jeszcze korzeń chrzanu oraz imbiru. Edytowane 5 Listopada 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-682987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Dzisiaj gołąbki z sosem pieczarkowym.Dodam tylko że kiszenie samych liści jest fajną alternatywą dla tych co nie mają możliwości zakisić całych główek kapusty. Edytowane 5 Listopada 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 5 Listopada 2020 Ale zrobiłeś mi smaka, lubię takie goląbeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 6 Listopada 2020 mmm też miałem niedawno z kiszonych lisci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ciekawe jakie będą w smaku, Nigdy nie robiłam gołąbków z kiszonych liści kapusty, jak oceniasz w smaku? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ciekawe jakie będą w smaku, Nigdy nie robiłam gołąbków z kiszonych liści kapusty, jak oceniasz w smaku? Trudno ocenić smak ale są dobre jeżeli komuś nie przeszkadza nuta kwaśności.Też pierwszy raz kisiłem liście w ten sposób i powiem że są smaczne.Dawniej jak kisiłem kapuste w dużej beczce to wkładałem 2,3 główki kapusty(zwykłej nie włoskiej) w całości ale po ukiszeniu były o wiele kwaśniejsze niż te które robiłem teraz i w dodatku musiałem zrobić gołąbki z całej kapusty po wyjęciu z beczki,natomiast w tym przypadku wyciągam tyle liści ile mi potrzeba.Nie wiem tylko jak długo będzie je można przetrzymać w zalewie.Leżakują w piwnicy w temp.12 st C w kamionkowej beczułce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 6 Listopada 2020 jak oceniasz w smaku? Haluś - dla mnie - "niebo w gębie" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-683082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Faszerowany ,,maciek'' wieprzowy. Cdn.[Dodano: 09 gru 2020 - 21:53]Cd.Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/10/#findComment-687261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.