Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

tak z ciekawości a jak z fasoli zrobisz groch, żeby to była  "grochówka wojskowa"

http://www.zakliczyninfo.pl/index.php/swieto-fasoli-2016/820-o-grochu-czyli-fasoli-z-dolny-dunajca

[Dodano: 26 sie 2021 - 21:07]

Szarpana prasowanka z uszu,skóry,boczku i golonki.Ciekawe co z tego wyjdzie?

post-63315-0-31947800-1630004447_thumb.jpg

post-63315-0-57678700-1630004487_thumb.jpg

post-63315-0-03757400-1630004574_thumb.jpg

post-63315-0-32721200-1630004634_thumb.jpg

post-63315-0-44809700-1630004686_thumb.jpg

post-63315-0-21974900-1630004759_thumb.jpg

post-63315-0-65180000-1630004812_thumb.jpg

post-63315-0-01666700-1630004860_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-720009
Udostępnij na innych stronach

Do prasowanych żeberek upiekłem chlebek razowy na kwaśnym mleku wg. przepisu z Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej autorstwa Eleonory Trojan str.768/769 tom 2-gi.

post-63315-0-13215500-1630611611_thumb.jpg

post-63315-0-78442100-1630611627_thumb.jpg

post-63315-0-50359100-1630611648_thumb.jpg

post-63315-0-71758500-1630611665_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-720851
Udostępnij na innych stronach

 

 

upiekłem chlebek razowy na kwaśnym mleku wg. przepisu z Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej autorstwa Eleonory Trojan str.768/769 tom 2-gi.

 

To przepis byś zapodał, a nie wstawiasz numery stron ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-721008
Udostępnij na innych stronach

 

upiekłem chlebek razowy na kwaśnym mleku wg. przepisu z Wielkiej Księgi Kuchni Polskiej autorstwa Eleonory Trojan str.768/769 tom 2-gi.

 

To przepis byś zapodał

 

Proszę moda w miarę możliwości o obrócenie fotki z przepisem za co z góry dziękuję.

[Dodano: 04 wrz 2021 - 13:41]

Chleb piekłem z połowy produktów podanych w przepisie.Foremka 25x11x7 jest nieco za mała co widać na fotce.

post-63315-0-68356800-1630755010_thumb.jpg

post-63315-0-00645900-1630755033_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-721031
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Widzę nową zabawkę fajości, teraz to będzie się smacznie działo u Ciebie. Tylko patrzeć jak na korbę trafi cała noga. Życzę smacznego.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-729201
Udostępnij na innych stronach

Bilu72 a tylko tak z czystej ciekawości, a w jakim celu podajesz ten gaz do galarety (no bo chyba nie bitą śmietanę :D )?

Fajny kręciołek :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-729204
Udostępnij na innych stronach

Bilu72 a tylko tak z czystej ciekawości, a w jakim celu podajesz ten gaz do galarety 

W celu ograniczenia rozwoju szkodliwych mikroorganizmów.

Mięsko nabiera kolorytupost-63315-0-04923400-1635514870_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16750-wariacje-bila72/page/18/#findComment-729217
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.