Maxell Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 3. Blok trójkolorowy: Opis filmu:Szczegółowo pokazany proces wykonania wędliny z różnych rodzajów surowców: wieprzowych i drobiowych, mielonych i w większych kawałkach.Dobór surowców i przypraw, układanie mięs w prasce, parzenie i studzenie. Edytowane 8 Marca 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Andrzeju, jest pytanie: czy mięso było peklowane lub solone? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 A ja tez sie dołożę do pytań.W jakim celu mięso było pod-mrożone?Dziadek "trpche" pary w reku ma, i musiał sie niezłe naklepać Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Andrzeju lub DZIADKU, napiszcie proszę w tym temacie jak przygotowywaliście mięso na wyroby w praskach, gdyż w tej części filmu temat nie jest w ogóle poruszany. Na temat peklowania mięsa podajecie informację w części drugiej, dotyczącej rozdrabniania produktów na wyroby w praskach, ale także nie szczegółowo.Użytkownicy YT mają podlinkowany temat i będą tutaj zaglądali. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq1x Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Z filmu nie można wywnioskować po kolorze, bo akurat ten rozdział nie ma prezentacji wyrobów gotowych.O ile dobrze pamiętam, to jak filmy były na fimple i miałem wykupiony dostęp, to była prezentacja wyrobów gotowych.Tutaj jako jedyny rozdział nie ma prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Właśnie. Będę interweniował, gdyż otrzymałem wszystkie filmy, poza tym jednym z prezentacją. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedronek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 No dokładnie, bo zobaczyć efekt końcowy, jest bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Rozmawiałem właśnie z producentem. Jutro sprawdzą. Jeśli tylko jest w archiwum, zaraz mi podeślą. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 SiBy się pytają ,o solenie lub peklowanie ,bo na filmie dodawano tylko zioła.Jeszce jedna uwaga ,dziadek ma opatrunek na palcu lewej dłoni.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 SiBy się pytają ,o solenie lub peklowanie ,bo na filmie dodawano tylko zioła Napisałem wyżej. dziadek ma opatrunek na palcu lewej dłoni.. No to dobrze. Gorzej gdyby go nie miał. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jeżeli ktoś ma skaleczoną dłoń ,lub palec nie może pracować przy żywności.Opatrunek nie jest w tym wypadku gwarantem bezpieczeństwa bakteriologicznego.To nie jest mój wymysł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nestorze, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że te filmy są już nagrane? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jeżeli ktoś ma skaleczoną dłoń ,lub palec nie może pracować przy żywności.Opatrunek nie jest w tym wypadku gwarantem bezpieczeństwa bakteriologicznego.To nie jest mój wymysł.Ja pierdziu. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jeżeli ktoś ma skaleczoną dłoń ,lub palec nie może pracować przy żywności. Jeżeli doszło do przerwania ciągłości tkanki skórnej, niestety nie możemy tego stwierdzić, bo Dziadek nakleił plasterek. Możliwe że go po prostu palec swędział i nie miał żadnego uszkodzenia. Maxell, a gdzie siie podział mój post z pytaniem o zastosowanie mięsa pod-mrożonego? Czas 1:16 do 1:25 filmu widać jak Dziadek ostro uderza w mięso, które moim zdaniem jest zmrożone.Czy jest ku temu jakiś cel technologiczny, czy po prostu był taki zmarznięty przypadkowo kawałek? Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Maxell, a gdzie siie podział mój post z pytaniem o zastosowanie mięsa pod-mrożonego? Czas 1:16 do 1:25 filmu widać jak Dziadek ostro uderza w mięso, które moim zdaniem jest zmrożone. Czy jest ku temu jakiś cel technologiczny, czy po prostu był taki zmarznięty przypadkowo kawałek? Robiłem tutaj trochę porządku. Zaraz sprawdzę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Moim zdaniem, nie chodziło o technologiczne podmrożenie. Po prostu filmy były kręcone szybko i trzeba było wcześniej przygotować materiały. Być może mięso po zapeklowaniu wylądowało w chłodni pod dmuchawą generatora. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Acha ok, skoro to przypadek, to nie było pytania..Dziękuje, Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Przepraszam, że długo nie było odpowiedzi na pytania lecz powodem zwłoki był brak łączności internetowej.1. Mięso użyte do wykonania wyrobu nie było mrożone. Głośne uderzenia tłuczka do mięsa wynikają z braku materiału amortyzującego pomiędzy deska a blatem stołu.2. Poszczególne gatunki mięs były solone( pierś z kurczaka), peklowane: peklosolą ( mięso wieprzowe ) i mieszanina soli i peklosoli ( mięso z uda kurcząt )@nestorW czasie filmowania nie zwracaliśmy uwagi na detale: zawinięty palec. Ważniejsze było wypowiadać się po mało i sensownie na temat. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17200-odcinek-3-blok-tr%C3%B3jkolorowy/#findComment-664532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.