andrzej k Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1251 Opublikowano 19 Października 2010 andrzej k, ale to nie są pyzy. Wszystko rozumiem i wiem o co chodzi . Mój błąd to taki , miałem napisać pyzy drożdżowe . Dzisiaj na obiad rodzinka miała : Pyzy drożdżowe " Dziadka Tadzia " Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1252 Opublikowano 19 Października 2010 Moja mama " kluski parowe" robi zawsze ze słodkimi sosami. Pierwsze słyszę , u nas w domciu zawsze pyzy były z ciemnym sosem . Kaczka , gęś lub rolada wołowa . :thumbsup: Pozdrawiam Cóż... Mnie zdecydowanie bliższa jest wersja kluch dudusia :smile: . W moim domu rodzinnym nadziewano je sezonowymi owocami (truskawkami, jagodami) albo domowymi powidłami i podawano ze słodkim sosem lub sklarowanym masłem. Naprawdę pycha :thumbsup: Pozdrawiam wszystkich Łakomczuchów :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1253 Opublikowano 19 Października 2010 bazyl.xx, Witaj. Jest nas dwóch. Cytuj Pozdrawiam. Bogusław. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1254 Opublikowano 20 Października 2010 Nie widziałem jeszcze kluchy nadziewanej - ale wszystko przed Tobąhttp://bajkorada.blogspot.com/2010/07/buki-na-parze-z-jagodami.html :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1255 Opublikowano 20 Października 2010 bazyl.xx, Witaj. Jest nas dwóch. Witam serdecznie bazyl :grin: Faktycznie jest nas dwóch :grin: Super :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peace Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1256 Opublikowano 20 Października 2010 dzisiaj na obiad miałem pizzę z makrelą wędzoną, papryką z własnej folii, pieczarkami, serem żółtym, i polaną sosem czosnkowym...pycha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1257 Opublikowano 21 Października 2010 Pstrąg z gara rzymskiego dlatego opłaca się cieżko pracować :wink: :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1258 Opublikowano 21 Października 2010 Pstrąg z gara rzymskiego Obrazek Obrazek dlatego opłaca się cieżko pracować :wink: :thumbsup: :lol: :lol: :lol: tak samo jak u mnie , 1 szklanka , 1 butelka piwa, 2 talerze do obiadu :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-128882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1259 Opublikowano 23 Października 2010 Kurczaki, jeden 1.84kg drugi 1.35kg Usunąłem szyję i wyciąłem tłuszcz, posoliłem i natarłem mieszanką z majeranku, ziół prowansalskich i czosnku staropolskiego granulowanego, do środka kurczaków w łożyłem kilka ząbków czosnku i kawałki cebuli, włożyłem do miski miskę przykryłem folią i na noc do lodówki. Miałem piec na temp. w mięsie, ale przez rozbiór półwieprza zapomniałem wetknąć termometr w mięso, piekłem 20min. w 200st.C i 1.2 godz. w 170st.C. Przed pieczeniem cebulę i czosnek wyjąłem z kurczaka, kurczaka położyłem na blachę wyłożoną cebulą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1260 Opublikowano 23 Października 2010 A ja na Twoim miejscu to bym usmażył sobie coś z prosiaczka z cebulką - świeżynka (świeżonka) to jest to . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1261 Opublikowano 23 Października 2010 A ja na Twoim miejscu to bym usmażył sobie coś z prosiaczka z cebulką - świeżynka (świeżonka) to jest to . :grin: :grin: oczywiście, ale dopiero na kolację Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1262 Opublikowano 23 Października 2010 A ja na Twoim miejscu to bym usmażył sobie coś z prosiaczka z cebulką - świeżynka (świeżonka) to jest to .Będzie miał na drugi obiad :wink: Dzisiaj moja " szefowa " zaserwowała schab ze śliwką pieczony w rękawie , do tego sosik rumiankowy z miodem i cytryną :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1263 Opublikowano 23 Października 2010 Radek_57, a możesz swoją "szefową" poprosić o przepis na ten sos rumiankowy? :smile: ze zdjęcia widać, że prawdziwa szefowa gotowała :thumbsup: Zbóju Madeju, to tym razem deserku nie będzie? :grin: ale kurczaczek upieczony po mistrzowsku i na pewno tak smakuje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1264 Opublikowano 23 Października 2010 Radek_57, a możesz swoją "szefową" poprosić o przepis na ten sos rumiankowy?Za 10 min . będę gotowy :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1265 Opublikowano 23 Października 2010 Dziękuję :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1266 Opublikowano 23 Października 2010 Zaparzyć dużą garść rumianku ( koszyczki kwiatu ) w 0,5 l wody. Przecedzić. Dodać 4 łyżki miodu. Dodać 1.5 szklanki piwa jasnego. Zrobić zasmażkę . Łyżka masła , łyżka mąki . Dodać sól , pieprz ( dużo i najlepiej próbować ) , sok z 1/3 cytryny. Zasmażkę dodać do wcześniej przygotowanego sosu i podzczas podgrzewania potraktować trzepaczką , żeby się grudy nie porobiły .Szefowa mówi , że sos zupełnie inaczej smakuje sam , a zupełnie inaczej jak się poleje nim schab i kartofle ( sam sos smakuje tak jakby wszystkiego w nim było za dużo ).Prosiła żeby serdecznie pozdrowić i życzyć smacznego , co niniejszym czynię :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1267 Opublikowano 23 Października 2010 Zbóju Madeju, to tym razem deserku nie będzie? :grin: :grin: nie dziś nie będzie, dziś rozbiór półtuszy i na smakoszki czasu brak ale kurczaczek upieczony po mistrzowsku i na pewno tak smakujeSmakuje bardzo :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1268 Opublikowano 26 Października 2010 Henio :grin: Swieżynka,golonka :sad: a teraz mam dnę moczanową :grin: Została tylko trawa :thumbsup: Idę dziś do szpitala :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1269 Opublikowano 26 Października 2010 Idę dziś do szpitala :sad:Trzymaj się bracie, dużo zdrowia i szybko wracaj "do nas" :smile: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1270 Opublikowano 26 Października 2010 Dzięki :grin: Ale świniak i 4 polędwice się solą.Trzeba będzie oddać bezdomnym :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1271 Opublikowano 26 Października 2010 :grin: Swieżynka,golonka :sad: a teraz mam dnę moczanową Nie napisałeś ile gorzałki wypiłeś :smile: Szybkiego powrotu do zdrowia i do zobaczenia na szlakach Wędzarniczej Braci Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1272 Opublikowano 26 Października 2010 Grzegorz... wracaj szybko do nas i zdrowiej!!!! :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1273 Opublikowano 26 Października 2010 Henio :grin: Swieżynka,golonka :sad: a teraz mam dnę moczanową :grin: Została tylko trawa :thumbsup: Idę dziś do szpitala :sad:Grzegorz 3-maj się,dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1274 Opublikowano 26 Października 2010 Idę dziś do szpitalaGrzesiu rychłego powrotu i dużo zdrowia :grin: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1275 Opublikowano 26 Października 2010 Grzegorz weź ze sobą laptopa, żebyś był na bieżąco :grin: Serdecznie pozdrawiam zdrowiej szybko, a przesolone polędwice wymoczysz i będzie git! Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/51/#findComment-129432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.