myth Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2401 Opublikowano 25 Lutego 2012 Ta słodycz w wołowym jest niczym nie zastąpiona zbig3133, umknęło Tobie kilka postów powyżej Mięliśmy podobny zestaw, z tym , że u mnie wczoraj poza tym rosołkiem wołowym , co prawda nie było to szponder, miałem na drugie danie dzwonki z łososia, z fryteczkami i sałatką ze świeżych ogórków, pomidorków, sałaty ..... no pyszności .... jutro nie wiem jak będzie, bo właśnie kiełbaskę kończę nabijać i do wędzarni leci, a jutro po południu szyneczki, boczki i kurczaczki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2402 Opublikowano 26 Lutego 2012 Henio powiedz mi, czy rozmrożone zielonki (zieleniatki) mają na tyle inny smak, że potrafisz rozpoznać, że były mrożone? _________________Robiłem tak pierwszy raz z tymi grzybkami , umyte i lekko posolone do woreczka i do zamrażarki . Odmrożone i zagotowane w niewielkiej ilości wody , następnie dolane mleko i gotowane do miękkości + pieprz i sól już do smaku . Smak i aromat pozostał , no może nie taki jak z robionych jesienią , ale polecam . Smak z dzieciństwa , bo tak robiła moja mama . :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2403 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam, A dzisiaj na obiad gulasz z indyczych serc. Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2404 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam, To musi być dobre!!! Tylko mi nie mów że to porcja dla jednego :grin: Było bardzo dobre, a że jestem na diecie LC (nisko węglowodanowej) i nie używam wypełniaczy, także to była porcja dla jednego :grin: :thumbsup: . Co do przepisu to użyłem cztery serca indycze, które najpierw sparzyłem, następnie zeszkliłem cebulę z czosnkiem na smalcu, dodałem do tego pół pora oraz susz warzywny. Wszystko to razem poddusiłem z bulionem, który został mi z galarety. Do smaku przyprawiłem solą, majerankiem, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Do zagęszczenia użyłem 30% śmietanki. Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter-2 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2405 Opublikowano 27 Lutego 2012 a u mnie schab zapiekany z cebulą :tongue: Cytuj picie alkoholu nie rozwiąże Twoich problemów, picie mleka w zasadzie też nie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2406 Opublikowano 27 Lutego 2012 :grin: kurczak,cebula smażona na słoninie, surówka z kiszonej kapusty i zsiadłe mleko. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2407 Opublikowano 28 Lutego 2012 A u mnie na obiad żeberka wg. przepisu JackaC :thumbsup: ziemniaczki i surówka :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2408 Opublikowano 28 Lutego 2012 U nas potrawka na styl flaczków z szyjek indyczych...Multum pieprzu,papryki i majeranku :devil: No i oczywiście ...zasmażka... :lol: :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2409 Opublikowano 28 Lutego 2012 potrawka na styl flaczków z szyjek indyczych. Einshel.. Często widzę w sklepie te szyjki ale w sumie bałem się to mięsko kupić i przyżądzić. Zawsze myśłalem ze w takiej potrawie będzie duzo kostek, "kosteczek".. Opisz i oświeć mnie jak Ty to dokładnie robisz ? milo pozdrawiam :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2410 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opisz i oswiec mnie jak Ty to dokladnie robisz ? Nie ma sprawy :wink: Mojemu udało się zakupić takie...na 40 cm długości :shock: ( śmiechu było co niemiara :grin: ) ale do rzeczy...więc najpierw obgotowuję ok.1 -1,5 h Wyjmuję z wywaru i jak przestygną , to ''obieram'' Jest troszkę dłubaniny :tongue: , ale kosteczki zostają całe. Jeśli są za długie paseczki mięska ,to kroję i ponownie do wywaru... :grin: Reszta,to już według uznania Życzę smacznego ! Gorąco pozdrawiam :grin: ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2411 Opublikowano 28 Lutego 2012 Nigdy nie udało mi się zrobić żadnej potrawy z szyjek indyczych - powód, zjadałem zaraz po obraniu, prosto z wywaru, z którego robimy np pomidorową lub kwaśną ogórkową Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2412 Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja dziś miałem ścinkową Grzesia w formie białej parzonej - pierwsze probowanie. Do tego 4 musztardy i keczup. Niestety... zdaje sie niepotrzebnie doprawiłem po peklowaniu. Po prostu jest za słona. Zuzyje sie do jakiś gulaszów, bigosu itp... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2413 Opublikowano 28 Lutego 2012 Arku zsiadłe mleko jest na okrągło w lodówce przez cały rok,dzisiaj też byłem na wsi po mleko i już zakwasiłem jogurtem.Skoro zsiadłe mleko masz cały czas to po co zakwaszasz jogurtem, nie lepiej dodać odrobinę uprzednio zsiadłego mleka :question: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2414 Opublikowano 28 Lutego 2012 :grin: Mariusz tak robię jak piszesz,ale co jakiś czas trzeba dać jogurt bo zakwaszanie słabnie i trzeba czekać 2-3 dni :grin: zostało pół kurczaka z wczoraj to dzisiaj z ryżem i leśnymi grzybami :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2415 Opublikowano 28 Lutego 2012 Henio, Na zdjęciu to są "siwe" , "prośnianki" ? :thumbsup: :clap:Nie , te prośnianki są zielone . Siwe są siwe , i malą prążki na łebkach , i lekko żółtawe ogonki . Są podobne do nich inne ( nie wiem , czy trujaki) i zbieranie tylko pod moją opieką wskazane . :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-204740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2416 Opublikowano 6 Marca 2012 U mnie dzis cos z gatunku "otwórz lodówkę i szafki i walcz " czyli co się nawinie... Pierś indyka z warzywami (mrożone) podsmażone z korzennym keczupem (własnej roboty) i sosem ketjap manis (mozna kupic, moge podac przepis). Wszystko posypane świeżą kolendrą. Zaskakująco smaczne. Do tego puree z bobu (kupiłem w puszcze w sklepie ABC z ciekawości, bo miało szwedzką etykietę.. zresztą po polsku przetłumaczone jako fasolka..) oraz moje ulubione papryki pepperoni Rolnik. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-205985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2417 Opublikowano 7 Marca 2012 Już zjadłem obiad! Nie myślcie że jestem najgłodny, prosto u nas różnica w czasie 2 godzina, i już czas. Bardziej prawidłowo przegryzałem i odjeżdżam na pracę gratulować kobiet z świętem, co zapada. Kawałeczek karkowego karbonatu, zamarynowany dwa dnie toż umilił moje szare życie.... :thumbsup: http://img836.imageshack.us/img836/3775/50383839.jpg Czas do kobiet :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-206078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2418 Opublikowano 8 Marca 2012 Dzisiaj był a jutro będzie gulasz segetyński z ziemniaczkami tluczonymi i surówką z białej rzodkwi /rzepy/; Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-206361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2419 Opublikowano 11 Marca 2012 Witam, Wątróbka wieprzowa duszona z cebulą oraz surówka z białej kapusty. Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-206766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2420 Opublikowano 11 Marca 2012 Witam u nas dziś Dziki ryż w sosie z żurawiny i łosoś na parze z warzywami i kubuś własnej roboty Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-206773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2421 Opublikowano 19 Marca 2012 Dziś na obiad kuchnia serwowała "Fasolkę po bretońsku" z dodatkiem wędzonego boczku z dzika ,mięsem z wędzonych kości schabowych i kiełbasą oczywiście własnej produkcji. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-208259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2422 Opublikowano 19 Marca 2012 :grin: kotlet z piersi kurczaka,ryż gotowany razem z zasmażoną cebulą,warzywa z torebki. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-208305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2423 Opublikowano 19 Marca 2012 kotlet z piersi kurczaka,ryż gotowany razem z zasmażoną cebulą,warzywa z torebki. Tak troche sucho `bez jakiegos sosu :rolleyes: :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-208314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2424 Opublikowano 19 Marca 2012 :grin: wcale nie sucho :grin:przed wsypaniem ryżu, w garnku na oleju zeszkliłem cebulę.Następnie wsypałem ryż,wymieszałem z cebulą, dolałem wody i dopiero ugotowałem.Warzywa też były podsmażone podobnie,więc z sosem było by za bogato :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-208324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #2425 Opublikowano 19 Marca 2012 arkadiusz, przegiąłeś bagietę z tą fasolką No i jutro z automatu 5 litrów fasolki gotuję, bo mniejsze ilości nie wchodzą w grę... Lubię ją jeść kilka dni, a z dnia na dzień coraz to smaczniejsza Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/97/#findComment-208327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.