maly-maly Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3101 Opublikowano 16 Stycznia 2013 U mnie dziś czerninka to jest dopiero rarytatasik fotki jutro. Kurcze nie pamiętam kiedy jadłem :sad: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3102 Opublikowano 17 Stycznia 2013 U mnie dziś czerninka to jest dopiero rarytatasik fotki jutro. Kurcze nie pamiętam kiedy jadłem :sad: :thumbsup: Qrcze Mariusz , zamrożę porcję czerniny i przywiozę . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3103 Opublikowano 17 Stycznia 2013 zamrożę porcję czerniny i przywiozę . Tylko jedną ???? :tongue: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3104 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tylko jedną ???? :tongue: Kaziku pisałem że porcję zamrożę ale na ilu to ma wystarczyć to nie wspominałem . Myślę że to będzie tyle porcji żeby wystarczyło choć na próbę . Do czerniny będą kluski rzucane na wrzątek . Może przywiozę więcej i zrobimy odsmażane z cebulką i kiełbaską . No to jeszcze bym musiał przytargać kiszonej kapusty gotowanej ze skwarkami . Gości należy nakarmić :D . My to możemy i jajecznicy się najeść :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3105 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Gości należy nakarmićA już wiesz ilu będzie gości :lol: :lol: :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3106 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jedno z moich ulubionych dań. Papryka faszerowana w sosie pomidorowym z chilli. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3107 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jedno z moich ulubionych dań.Też to lubię :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3108 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Qrcze Mariusz , zamrożę porcję czerniny i przywiozę . Wielkie dzięki Andrzeju :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3109 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Qrcze Mariusz , zamrożę porcję czerniny i przywiozę . Wielkie dzięki Andrzeju :grin: Czernina dzisiaj i jutro z kaczuszki a w niedzielę smażona . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3110 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Kurcze, podobno za młodu wciągałem czerninę jak małpa kit a teraz jakoś nie mogę się przemóc Przynajmniej zawsze łapię plusa u tych na rzecz których zrzekam się mojej porcji jak teściowa robi :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-262553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3111 Opublikowano 23 Stycznia 2013 U mnie dzisiaj kuchnia serwowała :ziemniak gotowany + ozorek z dzika gotowany+ uszy świńskie gotowane i całość polana sosem chrzanowym Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3112 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ozorek i uszy dostrzegłem. Ziemniaka gotowanego jakoś nie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3113 Opublikowano 23 Stycznia 2013 + uszy świńskie gotowane arkadiusz Smarujesz naturalnie stawy i to mi się bardzo podoba . Ozorek i uszy dostrzegłem. Ziemniaka gotowanego jakoś nie. Bo to są ziemniaki po poznańsku - deptane . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3114 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jakoś tak przy warzeniu bigosu naszedł nas smak na fasolkę po bretońsku.Jest to jeszcze jedno danie kuchni polskiej powołujące się na kraje i regiony w których wogóle są nieznane :grin: Czy Japończyk zna naszego "śledzia po japońsku" a Grek słynną rybkę .Tatar wśród Tatarów też nie jest znany w tej postaci jaką my uwielbiamy :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3115 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jest to jeszcze jedno danie kuchni polskiej powołujące się na kraje i regiony w których wogóle są nieznaneDlaczego nie znane :question: http://trouver-en-bretagne.com/recettes/cocos-de-paimpol-a-la-bretonne-rc-34.html Może brakuje kiełbachy i boczku i coś tam jeszcze ale fasolke w Bretoni znają. Myśle że na rybę po grecku też można jakiś grecki przepis znaleść. Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3116 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Darino, no oczywiście masz rację :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3117 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Pamiętam, też byłem kiedyś na imprezie. 30 lat temu. Podawano same zagraniczne dania. Bułkę paryską, fasolkę po bretońsku, rybę po grecku i śledzia po japońsku.To było żarcie! [ Dodano: Pią 25 Sty, 2013 18:52 ]Darino,mam greka w rodzinie. Nie znają takiego dania. Ale oczywiście im smakuje. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3118 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Szperajac troche po greckich przepisach trafiłem na fasolkę po grecku :shock: http://www.greek-islands.us/greek-recipes/gigantes-plaki/ Kol. Dyzio że masz Greka w rodzinie to Twój plus, ale Grecja jest rozległa 10tysięcy wysp i Twój Grek nie musi znać wszystkie greckie przepisy na ryby . Np. w Niemczech na potrawy rybne i mięsne z sosem pomidorowo-warzywnym mówi się czasami "griechische Art" czyli na styl grecki. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-263856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3119 Opublikowano 26 Stycznia 2013 U mnie dziś prażonka ŧeściowej :tongue: z prodiża :thumbsup: http://monki.us/~tier/wd/prazonka_tesciowej/IMG_3014.JPG http://monki.us/~tier/wd/prazonka_tesciowej/IMG_3016.JPG A taką michę w prezencie dostałem i się przypomniały czasy stołówek z prlu i nie tylko. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3120 Opublikowano 28 Stycznia 2013 ozorek No i smaka narobił... :devil: ozorki i cynaderki :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3121 Opublikowano 28 Stycznia 2013 To bogato .Dwie rybki w barszcz :thumbsup: :thumbsup: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiansdz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3122 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja dziś będę jadł baraninkę coś tam się zostało z wczorajszego dnia:) Cytuj agroturystyka forum Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3123 Opublikowano 28 Stycznia 2013 No i smaka narobił... Mnie taż arkadiusz smaka narobił . Właśnie ostatnio salcesonu nie robiłem a zamroziłem właśnie serce , ozorek i ucho na gulasz . :grin: Po kuligu będzie robiony . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3124 Opublikowano 28 Stycznia 2013 na gulasz Andrzejku sosik chrzanowy ''to je to''... :thumbsup: Nie wiem jak robił Arkadiusz , ale ja - ok. 1 litr bulionu zagotowałam, a na ''zatrzepkę''- 200ml wody , 3 łyżki mąki , 2 łyżki śmietany 18% i tarty chrzan do smaku - ok. 4 łyżki. :thumbsup: No i obowiązkowo biały pieprz...dużo... lubię ostre... :lol: a z reszta wiecie... :grin: :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3125 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Andrzejku sosik chrzanowy ''to je to''...[/quo Dzięki :grin: . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/125/#findComment-264583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.