Kruszynka Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3826 Opublikowano 9 Października 2014 A u nas coś takiego.Miało być wegetariańskie ,ale nie wytrzymałem i dodałem spółdzielczą polską Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-376110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3827 Opublikowano 9 Października 2014 Kaziu..jakby kiełbasa była ze sklepu, to podlegałaby pod termin"wegetariańska"..bo mięsa w niej by chyba było tyle, co nic . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-376113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3828 Opublikowano 9 Października 2014 Smażona sielawa prosto z jeziora mazurskiego Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-376123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3829 Opublikowano 19 Października 2014 Dzisiaj na obiad gulasz z żołądków indyczych ze świeżymi grzybami w sosie pomidorowym i ziemniaki, oraz surówka z kiszonej brukselki z dodatkiem cebuli i oliwy z oliwek Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-377863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3830 Opublikowano 19 Października 2014 O dobre;))))mniam.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-377884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3831 Opublikowano 19 Października 2014 Wczoraj u "niezrzeszonego" kolegi, 3 kg karp wędzony i inne rybki jako zakąska przed obiadem.A na obiad ... zdjęć nie mam, zupa pietruszkowa z łososiem , zapiekana w cieście polędwiczka z warzywami. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-377891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #3832 Opublikowano 19 Października 2014 Smażony schab pod grillowaną cukinią z pomidorami i ziemniaki z ogniska Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-377906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3833 Opublikowano 8 Listopada 2014 eli 55 - posyłam zdjęcie dzisiejszego obiadu z dedykacją dla Ciebiesos zrobiony inaczej niż podałem poprzednio Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3834 Opublikowano 8 Listopada 2014 http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/6fd5e734cbc5b2cce747ae8a2cfd6836.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/ae5d473ea67c03fcc495586f228f3d34.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/875543aadbc6a5c0ddfabf8c9022526c.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/d6f0f236a32f4a3eb8f7e419c40e6c98.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/9d923267b13f3dca3a97ed5e9a0e5cdd.jpg a taki gulasz wołowy pierdyknołem;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3835 Opublikowano 8 Listopada 2014 Dzisiaj kapustka gotowana Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3836 Opublikowano 8 Listopada 2014 Pawełku czyżbyś przeszedł na ..... wegetarianizm ??? Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3837 Opublikowano 8 Listopada 2014 Piotruś to tak dla odmiany Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3838 Opublikowano 8 Listopada 2014 Pawełku czyżbyś przeszedł na ..... wegetarianizm ??? Paolodoro tylko pokazal talerz z przystawka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3839 Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) I się wydało :D fotka z kiedyś , ale tak samo wyglądało i smakowało Edytowane 8 Listopada 2014 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3840 Opublikowano 11 Listopada 2014 Wczorajszy obiadek - miętus po królewsku + frytki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3841 Opublikowano 11 Listopada 2014 Jako, że ani ja , ani kolega nie mamy odpowiedniego grilla/rusztu, barana piekliśmy w taki oto piecu. Wyszedł znakomicie, tak jak lubię, z lekkim "zapachem". Ogólnie jadam baraninę po to, aby czuć, że ją jem. Wcześniej były kiełbaski z kominka Może to urządzenie da się przerobić na barana/jagnię ? Muszę pomyśleć. Ps pytałem się kiedyś o przeróbkę wędzarni w/w kompleksie "piecowym", po dokładnych oględzinach, po wysłuchaniu wszelkich rad, przeróbki nie będzie, będzie nowa wędzarnia. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3842 Opublikowano 11 Listopada 2014 Dziadek napisz coś więcej ile czasu było pieczone jak długo piec wygrzewany itd., my na zlocie też mielismy w piecu chlebowym robić ale kiedyś nam nie wyszło i decyzja zapadła że upieczemu w konwekcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3843 Opublikowano 11 Listopada 2014 Pieczony był trochę ponad 5 godz, temperatura 100 st, na ostatnią godzinkę, po zasypaniu cebulą, temperatura została podniesiona do 180 stWyszedł bardzo miękki, mięsko samo odchodziło od kości. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3844 Opublikowano 11 Listopada 2014 A czas wygrzewania pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3845 Opublikowano 11 Listopada 2014 Tego nie wiem, przyszedłem i baran był w piecu.Przy okazji postaram się zapytać kumpla jak to długo robił. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3846 Opublikowano 11 Listopada 2014 jumbo ja tez je zrobilam , wyszly bardzo dobre, Twoje wygladaja jak 2 kokodryle na talerzu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-382757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3847 Opublikowano 20 Listopada 2014 Dzisiaj kuchnia serwuje pstrąga "po polsku" i warzywa gotowane na parze. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-384525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3848 Opublikowano 20 Listopada 2014 A ja mam dzisiaj golonkę gotowaną z surówką selerowo - porową . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-384530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3849 Opublikowano 20 Listopada 2014 To obiadek z ostatniej niedzieli. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-384567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3850 Opublikowano 20 Listopada 2014 To obiadek z ostatniej niedzieli. No to podjadłeś sobie Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/154/#findComment-384568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.