Einshell Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2601 Opublikowano 3 Maja 2012 Po prawie dobie..''.nic nie jedzenia'' stosuję czasami dietę ''oczyszczającą'' świetna na płaski brzuszek :grin: ( 1 kromeczka z jajkiem... :sad: ) czas zebrać siły , więc jak to zjem...idę po leżakować :wink: , bo mam 14 kg mięska do osznurowania :tongue: A jutro wędzenie... Kurczak chilli z glazurowaną cebulką, ziemniaczki i mizeria :thumbsup: Ale mi ''wypaliło rułe... :grin: '' Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2602 Opublikowano 6 Maja 2012 Przyszedł czas na nowalijki .Młode ziemniaki, młoda kapusta, i żeberka z dzika.Obowiązkowo z koperkiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2603 Opublikowano 6 Maja 2012 Pozlotowy obiadek domowy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2604 Opublikowano 6 Maja 2012 Cienutko coś Zbójaszku :grin: to świadomy wybór czy brak apetytu :tongue: .Pozdro Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2605 Opublikowano 6 Maja 2012 Cienutko coś Zbójaszku :grin:I jeszcze przez jakiś czas będzie cieniutko, tylko trzy dni zlotu, a pasek w spodniach trzeba było o dziurkę poluzować :blush: :lol: świadomy wybór czy brak apetytu :tongue:Hmmm jakby tu napisać :rolleyes: po tak rozpasanym zlocie teraz muszę wrócić na właściwe mi "tory" żywieniowe :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2606 Opublikowano 8 Maja 2012 Dzisiaj łosoś smażony,młode ziemniaczki,stara fasolka szparagowa,sos koperkowo -chrzanowy. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-216914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2607 Opublikowano 13 Maja 2012 :thumbsup: zupka pomidorowa.. naturalnie gęsta dzięki zblendowanym warzywom ^^ http://img36.imageshack.us/img36/4353/zupapomidorowa.jpg Ciut zdrowsza bo z makaronem ryżowym i solidną porcją pietruchy :grin: 12 pozostałych kotletów poszło sie mrozić :lol: Pozdrawiam http://img526.imageshack.us/img526/4832/zupapomidorowa2.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2608 Opublikowano 13 Maja 2012 To jest obiad mojej LP.Polędwica gotowana i surówka z czarwonej kapusty. A ponieważ ja jestem na diecie i wczoraj była sama "parzybroda" to mój obiad był dwudaniowy.Ponieważ zaczął się sezon na młodą kapustę to dziś na obiad była "parzybroda" lub "pazibroba" a na drugie kotlet z polędwicy wp. w panierce z jajka i bułki tartej smażony na smalcu i do tego młode kartofelki posypane koperkiem, oraz kapusta młoda na jarzankę również z koperkiem i zasmażką. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2609 Opublikowano 13 Maja 2012 No to ja hurtowo za trzy dni zdaję relację :lol: : Piątek-pizza tuńczykowo-kurczakowa z rukolą i łebkami szparagów zielonych: Sobota - buritos z kurczakiem,sosem z grillowanych jarzyn , jogurtu i tabasco oraz z grillowanymi warzywami Dzisiaj typowo niedzielnie-kotlet słoneczny smażony na oleju z pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem małosolnym.Do tego była sałata i rukola z ogórkiem świeżym,szalotką i sosem francuskim: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2610 Opublikowano 13 Maja 2012 smażony na oleju To fajnie jedzie rybką. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2611 Opublikowano 13 Maja 2012 To fajnie jedzie rybką.Arkadiuszu zobacz sobie pierwszy lepszy przepis na kujawski "kotlet słoneczny" a przekonasz się ,że na Kujawach olej był używany do mięsa wieprzowego bardzo często.Nie na darmo mamy teraz "Olej Kujawski " choć rzadko chyba jest wykonywany na Kujawach.Nie wszystko co smażone na oleju "trąci"rybą.Pozdrawiam serdecznie :lol: i nie krytykuj wszystkiego co nie lubisz,bo inni właśnie tak lubią. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2612 Opublikowano 13 Maja 2012 nie krytykuj wszystkiego co nie lubisz,bo inni właśnie tak lubią Wieprzowina smażona na oleju jedzie rybą i zdania nie zmienię.To nie jest krytyka tylko moje odczucia smakowe.Twoje moga być inne. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2613 Opublikowano 13 Maja 2012 Dla mnie smażenie wieprzowiny na oleju to świętokractwo ,wieprzowina tylko na smalcu Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2614 Opublikowano 14 Maja 2012 Wieprzowina smażona na oleju jedzie rybą i zdania nie zmienię I wcale nie mam zamiaru zmieniać Twoich smaków,zwracam tylko uwagę na to,że inni mają inne smaki i nie wolno ich za to gnić.Zapewne uznacie za "profanację" smażenie ryb na smalcu a jest to bardzo powszechne na Kaszubach a kotlety mielone z dorsza z dodatkiem boczku wędzonego to sama poezja :lol: Dla mnie smażenie wieprzowiny na oleju to świętokractwo bo tak się jada w Kieleckiem,a produkt regionalny Kujaw to właśnie kotlet schabowy otaczany w mące,wciśnięty w jajko i usmażony na oleju.Chcę być dobrze zrozumiany-nie ganię tych którzy tylko na smalcu/też czasami tak robię/,nie chwalę tych którzy tylko na oleju.Chodzi mi tylko o to,że jeżeli ktoś podaje przepis z takimi a nie innymi produktami,to można pochwalić,lub napisać,że ja robię to tak i tak.Nie pisać o profanacjach,lub złych smakach.Mam nadzieję,że zostałem właściwie zrozumiany. :wink: [ Dodano: Pon 14 Maj, 2012 14:26 ]Nie mam innych zdjęć,więc ilustruję powyższą "tyradę" fotką fląder zapiekanych w piekarniku z boczkiem właśnie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2615 Opublikowano 14 Maja 2012 Chodzi mi tylko o to,że jeżeli ktoś podaje przepis z takimi a nie innymi produktami,to można pochwalić,lub napisać,że ja robię to tak i tak.Nie pisać o profanacjach,lub złych smakach.Mam nadzieję,że zostałem właściwie zrozumiany.Kaziu nic dodać nic ująć :clap: :grin: .Serdecznie pozdrawiam Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2616 Opublikowano 14 Maja 2012 Zapewne uznacie za "profanację" smażenie ryb na smalcu :thumbsup: :thumbsup: i masz rację - wędzony boczek świetnie pasuje do rybki.. nawet wczoraj wieczorem oglądając kuchnie tv Jamie Oliver robił Łososia z krewetkami i chrupiąca Pancettą.. to już nie wymysły nowomodne tylko światowa klasyka :grin: Szczerze powiem, że nigdy wieprzowina na oleju nie jechała mi rybą :blush: a może po prostu mi to pasuje i nie zauważam najczęściej jak smażę wieprzowinę to robie do niej sosik z udziałem sosu rybnego :lol: Mam nadzieję,że zostałem właściwie zrozumiany. :clap: Nowy termometr sprawuje sie świetnie ^^ równe 69*C :thumbsup: Pozdrawiam http://img151.imageshack.us/img151/8293/obiadtemp.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2617 Opublikowano 14 Maja 2012 No pysznie wygląda :thumbsup: A ja wolę bardziej wysmażoną...Polędwiczka ''cytrynowa w kolorowym pieprzu'' :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2618 Opublikowano 14 Maja 2012 U mnie łopatka ze skórą z piekarnika + własne zaziki i dwie różne sałatko/surówki.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2619 Opublikowano 14 Maja 2012 I wcale nie mam zamiaru zmieniać Twoich smaków,zwracam tylko uwagę na to,że inni mają inne smaki i nie wolno ich za to gnić Kaziu nie ekscytuj się tak :grin: .Nie ma o co.Ja nie napisałem ,że to świństwo ,nie jedz tego czy coś w tym stylu.Żeby zakończyć temat to ja do wołowiny,wieprzowiny używam smalcu, do cieleciny masło, do pieczenia drobiu żadnych tłuszczów, a rybę smażę na oleju lub oliwie .I to jest moja biblia używania tłuszczów w obróbce mięsa i ryb.Dziczyzna też na smalcu lub na tłuszczu z niej samej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2620 Opublikowano 14 Maja 2012 Żeby zakończyć temat to ja do wołowiny,wieprzowiny używam smalcuWedług mnie to profanacja... wołowinę czy cielęcinę najlepiej smażyć na łoju. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2621 Opublikowano 14 Maja 2012 do pieczenia drobiu żadnych tłuszczów :shock: stawiasz na tłustość samego kurczaka? ^^ mogę sie tylko domyślać, że w szczęśliwych kurczakach z wolnego wybiegu czy wiejskich jest pełno smakowitego tłuszczyku ^^ ja osobiście nie wyobrażam sobie kuraka bez masła aromatyzowanego pod skórą na piersiach.. albo przynajmniej wymasować go oliwą ^^ Chętnie posłuchałbym więcej o tym pieczonym bez dodatku tłuszczy drobiu Pozdrawiam Ed; oczywiście kurczak jako przykład drobiu wymieniłem ^^ gęś, kaczka spoko.. ale indyk też by mnie ciekawił :P Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2622 Opublikowano 14 Maja 2012 Ano stawiam na tłustość samego drobiu.:grin: Kurczaka piekę na czymś takim: Indyk ,kaczka i gęś w rękawie foliowym . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2623 Opublikowano 14 Maja 2012 arkadiusz, Od tego o niebo lepsza jest butelka z wodą, lub piwem... Ja używam butelki po 0,7 Ballantines'ie .... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2624 Opublikowano 14 Maja 2012 Od tego o niebo lepsza jest butelka z wodą, lub piwem Ja wolę ten przyrząd chociażby dlatego ,że sok spływający z kurczaka po wpływem temperatury paruje i nasącza kuraka od środka.Lepszy ten sosik niż czysta woda.A co do piwa to drób pieczony z alkoholem jakoś do mnie nie przemawia.Wolę piwo, czy coś mocniejszego jako oddzielną popitkę :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #2625 Opublikowano 14 Maja 2012 Chodzi o aromat piwa, czy np. wina.... woda to neutral .... płyny dają wilgoć do mięcha sok spływający z kurczaka po wpływem temperatury paruje i nasącza kuraka od środka. Czy sugerujesz, że jak cziken siedzi na butelce, to nie spływa z niego tłuszcz? Przecież butle trzeba postawić w jakimś żaroodpornym naczyniu... a "powstałym sosikiem podlewać pierzaka ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/105/#findComment-217863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.