DZIADEK MACIEK Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4651 Opublikowano 3 Października 2016 dyzio - z kamionki. Nie wiem, ma dwa wolnowary, mały i duży, obydwa z kamionki. roger - o tym nie pomyślałem, dzięki, dobra rada. Ostrzeżenie - duży wolnowar, 6.5 l, kupiłem na All... jak wyprzedaż nowych produktów z ew uszkodzonym kartonem i wtykiem angielskim. Wybór ten był świadomy, na kartonie nieuszkodzonym mi nie zależało, adapter ew nowy wtyk to też nie problem, a cena była wyraźnie niższa. Wolnowar dotarł zgodnie warunkami aukcji, karton był w niezłym stanie, a ... tu zaczynają się moje problemy. Nie wyjąłem produktu z kartonu, odchylenie ścianek pozwoliło na ocenę, że wszystko jest OK. Komentarz wystawiłem i dopiero kilka dni temu, po upływie 3 miesięcy wyjąłem wolnowar i szok. Nie dość, że używany to jeszcze przypalony i ogólnie brudny. Nauczka, dokładnie należy wszystko sprawdzić, moja wina. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4652 Opublikowano 3 Października 2016 To że był brudny to jeszcze "pół bidy" ... swój kupowałem na podobnej aukcji i pierwszy który przyszedł miał popękany wkład ceramiczny ... był cały znaczy trzymał się kupy ale popękany z rysami na szczęście wymienili bez szemrania a przesyłkę sprawdzałem przy kurierze Na to też zwracajcie uwagę bo to jest nie do dokupienia Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4653 Opublikowano 4 Października 2016 Przygotowywałem kapustę do kiszenia i z jej części Pani Żona ciachnęła krokiety Do tego czerwony barszczyk na wywarze z parzenia wędzonek Czego chcieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4654 Opublikowano 4 Października 2016 Jeden to za mało - trzeba chcieć więcej . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4655 Opublikowano 4 Października 2016 Równo 20 sztuk Więc wystarczy na kilka przysiadków Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4656 Opublikowano 4 Października 2016 na wywarze z parzenia wędzonek Była już kiedyś dyskusja na forum o tym "wywarze". Zalecam ostrożność. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-520647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4657 Opublikowano 10 Października 2016 Roladki z karkówki , modro kapustka i zamiast '' ślusków kląskich '' Ziemniaczki Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4658 Opublikowano 10 Października 2016 Była już kiedyś dyskusja na forum o tym "wywarze". Zalecam ostrożność. Całe szczęście, nie wybuchło Roladki z karkówki Jeśli możesz, to ciachnij przepis, lub linka do istniejącego Mniamuśnie wygląda ta karkówa A sosik na ziemniaczkach... poezja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4659 Opublikowano 10 Października 2016 Plastry karkówki takie ok 2 cm rozklepać cienko , posypać solą, pieprzem , odrobiną cukru. Posmarować ostrą musztardą , rozłożyć pokrojoną cebulę (np. w kosteczkę ) i ćwiartkę kiszonego ogórka. zwinąć , obwiązać nitką , obsmażyć na smalcu do mocno brązowego koloru , podlać wodą lub bulionem , dusić ok 50 minut , sos doprawić i zagęścić ( zatrzepką) Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4660 Opublikowano 10 Października 2016 Do tego czerwony barszczyk na wywarze z parzenia wędzonek Ja tak też robiłem . Posłuchałem kiedyś DZIADKA i ...... po co mam spijać to , co pozostanie w wodzie , po parzeniu wędzonek lub kiełbas Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4661 Opublikowano 10 Października 2016 Do tego czerwony barszczyk na wywarze z parzenia wędzonek Ja tak też robiłem . Posłuchałem kiedyś DZIADKA i ...... po co mam spijać to , co pozostanie w wodzie , po parzeniu wędzonek lub kiełbas Pozdrawiam Możesz podać jakieś szczegóły bo któryś raz czytam taką opinię ale nic nie mogę znaleźć konkretów Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4662 Opublikowano 10 Października 2016 Zastanów się chwilę co znajduje się na wierzchu wędzonek ... i odpowiedz sobie na pytanie czy taką "esencję" mimo miłego zapachu chcesz jeść ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4663 Opublikowano 10 Października 2016 Roger, a co powiesz na temat pomidorowej gotowanej na wędzonych kościach schabowych? Wiem, wiem powiesz że kości schabowych się nie pekluje, no tak ale jest WWA, a w bazylii, nieodzownej w pomidorowej jest od groma azotynów, jak i w innych warzywach i ziołach. Tak że nie dajmy się z bałamucić , jedzmy wszystko bo nawet jakbyśmy się nie starali to i tak nie osiągniemy wieku Matuzalema. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4664 Opublikowano 10 Października 2016 Niech tam będzie co chce w tej wodzie z wędzonek ,ale ja nie potrafię się oprzeć Wielkanocnemu barszczykowi białemu ,gotowanemu u mnie na tej właśnie trującej wodzie... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4665 Opublikowano 10 Października 2016 Możesz podać jakieś szczegóły bo któryś raz czytam taką opinię ale nic nie mogę znaleźć konkretów Zastanów się chwilę co znajduje się na wierzchu wędzonek .. To chciałem zasugerować . Niech tam będzie co chce w tej wodzie z wędzonek ale ja nie potrafię się oprzeć Wielkanocnemu barszczykowi białemu ,gotowanemu u mnie na tej właśnie trującej wodzie... Twój wybór Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4666 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Roger, a co powiesz na temat pomidorowej gotowanej na wędzonych kościach schabowych? Wiem, wiem powiesz że kości schabowych się nie pekluje Ile dajesz tych kości schabowych gotując pomidorową a ile kilogramów wędzonek parzysz po wędzeniu i w jakim garze ?Nie widzisz "lekkich" dysproporcji ? Ja oczywiście nikomu nie zabraniam spożywania tego "ekstraktu" to wolny kraj i każdy ma wolny wybór ... Oczywiście że gotuję wywary czy zupy na wędzonych elementach typu kości schabowe, żeberka czy boczek tylko to jet kawałek mięsa czy kości a nie wywar po parzeniu X kilogramów Edytowane 11 Października 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4667 Opublikowano 11 Października 2016 U mnie tez idzie ta woda z wedzonek w kanal , ja sie nie znam na tyle ale jak gotujemy wywar do zup to chcemy z miesa otrzymac caly smak rowniez ten wedzony ..a jak parzymy wedzonki to chcemy zachowac caly smak w wedzonach.. wiec co daje taka woda procz wszystkich zanieczyszczen zwedzonek i wedzonego zapachu?, no ale kazdy w swoim domu robi jak mu pasuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4668 Opublikowano 11 Października 2016 U mnie tez idzie ta woda z wedzonek w kanal u mnie też a i zupy z wędzonek u nas są dość rzadko - Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4669 Opublikowano 11 Października 2016 Ja na kostkach wędzonych robię praktycznie tylko żur , fasolkę ''po bretońsku'' i wywar pod bigos... Inne buliony na surowych mięsach . Na garnek o poj. 5 l - kość wędzona około 60-80 dkg Wczoraj na obiadek była sztuka mięsa wołowego ( plastry pręgi z rosołu ) w sosie śmietanowo chrzanowym...ziemniaczki i buraczki... niestety...fotki brak... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4670 Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) U mnie na wedzonce to tylko zurek i fasolowka ..ale my zupy rzadko ogolnie jemy... A dzis u mnie na obiadek...zrazy wieprzowe duszone w maślance, warzywach i pęczaku...pikantne Edytowane 11 Października 2016 przez chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4671 Opublikowano 11 Października 2016 I tak wygladalo .fotka jak zwykle na predce..smaczne bylo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4672 Opublikowano 11 Października 2016 zrazy wiepszowe duszone w maslance, warzywach i peczaku...pikantne To brzmi ze wszech miar inspirujaco!!! Więcej szczegółów proszę!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4673 Opublikowano 11 Października 2016 zaraz zklece przepis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4674 Opublikowano 11 Października 2016 Będzie bardzo miło z Twojej strony. Jestem wielce ciekaw. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4675 Opublikowano 11 Października 2016 zrazy wiepszowe duszone w maslance, warzywach i peczaku...pikantneTo brzmi ze wszech miar inspirujaco!!! Więcej szczegółów proszę!!! Też się podepnę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/187/#findComment-521862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.