Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ago czy ten kurczak musi poleżeć w tym ''płaszczyku'' z soli?

Halusiu nie musi leżeć. Kurczaka myjesz, musisz osuszyć ręcznikiem (za bardzo by się sól przykleiła gdyby był mokry )nacierasz przyprawami, zasypujesz solą, koniecznie spryskujesz wodą i do piekarnika 230 st, po pół godzinie obniżam do 180 st :smile:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164824
Udostępnij na innych stronach

wyjęty po 1 godzinie i 40 min.

:wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164826
Udostępnij na innych stronach

Dodano: Wto 28 Cze, 2011 21:53 ]

jakub2001 napisał/a:

Maxell napisał/a:

Aga napisał/a:

wyjęty po 1 godzinie i 40 min.

 

 

Dziękuję.

To już starość!

 

Możecie nie wierzyć.

Post czytałem dwa razy!!!

Pozdrawiam.

 

P.S. Jestem trzeźwy. Niestety. :cry:

 

Jasne... na coś trzeba zgonić

_________________

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164832
Udostępnij na innych stronach

a moja LP zrobiła dziś papryki faszerowane :)

 

http://img189.imageshack.us/img189/1707/dscf0037dl.jpg

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165292
Udostępnij na innych stronach

PAPRYKI FASZEROWANE

 

Farsz jak do tradycyjnych gołąbków:

1,5 szklanki ryżu

500g mięsa mielonego

2 cebule

(ta ilość starczy do nafaszerowania około 7 sporych papryk)

 

Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym i podsmażoną cebulką, przyprawić solą, pieprzem, vegetą (jak kto lubi) :wink:

Papryki oczyścić z nasion i napełnić farszem.

Na dno garnka/rondla/brytfanki wrzucić parę plasterków margaryny, ułożyć papryki i zalać bulionem (0,5 - 0,75l). Gotować z godzinkę na małym ogniu :grin:

 

Pozdrawiam i życzę smacznego :thumbsup:

Aśka (LP Pokemona) :grin:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165300
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj kapusta na kuchni węglowej, całkiem inny smak niż z gazowej

Ta kuchnia dymi dodatkowo, czy co :wink: :???:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165323
Udostępnij na innych stronach

dzisiejszy obiadek Tygrysków

boczunio pieczony,ziemniaczki,jajko sadzone,sałata ze śmietaną plus ulubiona przyprawa :thumbsup: :thumbsup:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4161202c192.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165327
Udostępnij na innych stronach

a u nas dzisiaj na obiad był dorsz smażony na patelni :)

Osiem sztuk zostawiłem co by sie jutro, pojutrze zmierzyć z zadymianiem ryby... czego jeszcze nie robiłem... :mellow:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165374
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj kapusta na kuchni węglowej, całkiem inny smak niż z gazowej

Ta kuchnia dymi dodatkowo, czy co :wink: :???:

Nawet woda gotowana na takiej kuchni, w specjalnym czajniku z wpuszczanym dnem, ma inny smak :grin: :shock:

Spróbuj to zrozumiesz :wink:

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165381
Udostępnij na innych stronach

Nawet woda gotowana na takiej kuchni, w specjalnym czajniku z wpuszczanym dnem, ma inny smak :grin: :shock:

Potwierdzam - to tak jak malowanie dymem pod kolor , a wędzenie .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165403
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj w pacy trochę skromnie... objadek swojski z wczorajszego wędzenia:

:thumbsup:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165588
Udostępnij na innych stronach

Tz. pierw gotujemy, a potem smażymy? - na czym?

U mnie to wygląda tak najpierw bób gotujemy, odsączamy dodaje koperek i na koniec masełko. Co prawda nigdy nie podsmażałem, ale smażony może też być pyszny. Z tymże trzeba by go najpierw podsmażyć a później posypać koperkiem.

 

Jak dla mnie wersja podstawowa z koperkiem i masełkiem jest najlepsza. :thumbsup:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165689
Udostępnij na innych stronach

Ja też proszę trochę więcej o bobie. Mam go na ogródku - wnuczek mówi, że "kiełbaski" rosną!

Posiałem go dlatego, że widziałem w Auchan jak młodzież kupowała go na potęgę, ja nigdy go nie jadłem a obrodził ładnie. Co z nim zrobić? Timku daj więcej informacji! o bobie.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165695
Udostępnij na innych stronach

Świeży, tzn młody bób gotuję, nie obieram (obieram tylko ten z twardą skórką), później lekko podsmażam na sporej ilości boczku, dodaję dużo koperku i zajadam się :thumbsup: Dobry prosto z patelni, dobry na zimno, ale wtedy boczek musi być chudy.

Lubię też prosto z wody.

Soli staram się nie używać, ale bób trochę solę

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165697
Udostępnij na innych stronach

Co z nim zrobić?

Papcio,

Bób gotujesz w dużej wodzie, trochę osolonej. Młody mięknie szybko.

Ze względów trawiennych ale również smakowych, polecam do gotowania dodatek kminku i cząbru.

Potem tylko masełko i zielony koperek :thumbsup: .

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165705
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.