Aga Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1826 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ago czy ten kurczak musi poleżeć w tym ''płaszczyku'' z soli? Halusiu nie musi leżeć. Kurczaka myjesz, musisz osuszyć ręcznikiem (za bardzo by się sól przykleiła gdyby był mokry )nacierasz przyprawami, zasypujesz solą, koniecznie spryskujesz wodą i do piekarnika 230 st, po pół godzinie obniżam do 180 st :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1827 Opublikowano 28 Czerwca 2011 po pół godzinie obniżam do 180 stI? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1828 Opublikowano 28 Czerwca 2011 wyjęty po 1 godzinie i 40 min. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1829 Opublikowano 28 Czerwca 2011 wyjęty po 1 godzinie i 40 min. :wink:Dziękuję. To już starość! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #1830 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Dodano: Wto 28 Cze, 2011 21:53 ] jakub2001 napisał/a: Maxell napisał/a: Aga napisał/a: wyjęty po 1 godzinie i 40 min. Dziękuję. To już starość! Możecie nie wierzyć. Post czytałem dwa razy!!! Pozdrawiam. P.S. Jestem trzeźwy. Niestety. Jasne... na coś trzeba zgonić _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-164832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1831 Opublikowano 1 Lipca 2011 :grin: gałeczki;szynka,pierś kurczaka,słonina.Rosół. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1832 Opublikowano 2 Lipca 2011 a moja LP zrobiła dziś papryki faszerowane http://img189.imageshack.us/img189/1707/dscf0037dl.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1833 Opublikowano 2 Lipca 2011 Jak ja lubię papryczki faszerowane... :grin: Dzisiaj kapusta na kuchni węglowej, całkiem inny smak niż z gazowej :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1834 Opublikowano 2 Lipca 2011 pokemon15, Wrzuć proszę przepis pozdrawiam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1835 Opublikowano 2 Lipca 2011 PAPRYKI FASZEROWANE Farsz jak do tradycyjnych gołąbków: 1,5 szklanki ryżu 500g mięsa mielonego 2 cebule (ta ilość starczy do nafaszerowania około 7 sporych papryk) Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym i podsmażoną cebulką, przyprawić solą, pieprzem, vegetą (jak kto lubi) :wink: Papryki oczyścić z nasion i napełnić farszem. Na dno garnka/rondla/brytfanki wrzucić parę plasterków margaryny, ułożyć papryki i zalać bulionem (0,5 - 0,75l). Gotować z godzinkę na małym ogniu :grin: Pozdrawiam i życzę smacznego :thumbsup: Aśka (LP Pokemona) :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1836 Opublikowano 2 Lipca 2011 Ja jeszcze daję zioła... np.majeranek :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1837 Opublikowano 2 Lipca 2011 Ja wole żółte papryczki faszerowane. One maja w moim odczuciu więcej takiej paprykowej goryczki odróżniającej to danie od głąbków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1838 Opublikowano 3 Lipca 2011 Dzisiaj kapusta na kuchni węglowej, całkiem inny smak niż z gazowejTa kuchnia dymi dodatkowo, czy co :wink: :???: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1839 Opublikowano 3 Lipca 2011 dzisiejszy obiadek Tygrysków boczunio pieczony,ziemniaczki,jajko sadzone,sałata ze śmietaną plus ulubiona przyprawa :thumbsup: :thumbsup: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4161202c192.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1840 Opublikowano 3 Lipca 2011 a u nas dzisiaj na obiad był dorsz smażony na patelni Osiem sztuk zostawiłem co by sie jutro, pojutrze zmierzyć z zadymianiem ryby... czego jeszcze nie robiłem... :mellow: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1841 Opublikowano 3 Lipca 2011 Dzisiaj kapusta na kuchni węglowej, całkiem inny smak niż z gazowejTa kuchnia dymi dodatkowo, czy co :wink: :???: Nawet woda gotowana na takiej kuchni, w specjalnym czajniku z wpuszczanym dnem, ma inny smak :grin: :shock: Spróbuj to zrozumiesz :wink: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1842 Opublikowano 3 Lipca 2011 :grin: a swistak siedzi i zawija we sreberka.... :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1843 Opublikowano 3 Lipca 2011 Nawet woda gotowana na takiej kuchni, w specjalnym czajniku z wpuszczanym dnem, ma inny smak :grin: :shock:Potwierdzam - to tak jak malowanie dymem pod kolor , a wędzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1844 Opublikowano 5 Lipca 2011 Dzisiaj w pacy trochę skromnie... objadek swojski z wczorajszego wędzenia: :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1845 Opublikowano 6 Lipca 2011 U mnie wczoraj na przekąskę bób podsmażany :thumbsup: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1846 Opublikowano 6 Lipca 2011 Tz. pierw gotujemy, a potem smażymy? - na czym?U mnie to wygląda tak najpierw bób gotujemy, odsączamy dodaje koperek i na koniec masełko. Co prawda nigdy nie podsmażałem, ale smażony może też być pyszny. Z tymże trzeba by go najpierw podsmażyć a później posypać koperkiem. Jak dla mnie wersja podstawowa z koperkiem i masełkiem jest najlepsza. :thumbsup: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1847 Opublikowano 6 Lipca 2011 Dziś na śniadanko :thumbsup: galaretka drobiowa... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1848 Opublikowano 6 Lipca 2011 Ja też proszę trochę więcej o bobie. Mam go na ogródku - wnuczek mówi, że "kiełbaski" rosną! Posiałem go dlatego, że widziałem w Auchan jak młodzież kupowała go na potęgę, ja nigdy go nie jadłem a obrodził ładnie. Co z nim zrobić? Timku daj więcej informacji! o bobie. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1849 Opublikowano 6 Lipca 2011 Świeży, tzn młody bób gotuję, nie obieram (obieram tylko ten z twardą skórką), później lekko podsmażam na sporej ilości boczku, dodaję dużo koperku i zajadam się :thumbsup: Dobry prosto z patelni, dobry na zimno, ale wtedy boczek musi być chudy.Lubię też prosto z wody.Soli staram się nie używać, ale bób trochę solę Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1850 Opublikowano 6 Lipca 2011 Co z nim zrobić?Papcio, Bób gotujesz w dużej wodzie, trochę osolonej. Młody mięknie szybko. Ze względów trawiennych ale również smakowych, polecam do gotowania dodatek kminku i cząbru. Potem tylko masełko i zielony koperek :thumbsup: . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/74/#findComment-165705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.