Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem w poniedziałek wsadziłem Schab do peklowania ok 8 kg. Miałem wędzić w niedzielę ale niestety ze względu na koronowirusa muszę przełożyć wędzenie o trzy tygodnie. Pytanie jest takie czy można mięso po okresie peklowania zamrozić żeby za te trzy tygodnie wędzić. A jeżeli można czy później już wyroby gotowe można spowrotem zamrozić bez uszczerbku na zdrowiu
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18199-mro%C5%BCenie/
Udostępnij na innych stronach

To nazywano półfabrykat  np szynka półfabrykat, zamrażać każdą sztukę tak by nie skleiły się.- Szynka peklowana w siatce z pętelką, tylko zawiesić na kije, wstawić do chłodnego pomieszczenia do rozmrożenia.Następnie poddać obróbce cieplnej . Ubytek w czasie mrożenia ok 1,5 -1,8 %.

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18199-mro%C5%BCenie/#findComment-699562
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.