Adam8008 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2021 Witam mam taki problem w poniedziałek wsadziłem Schab do peklowania ok 8 kg. Miałem wędzić w niedzielę ale niestety ze względu na koronowirusa muszę przełożyć wędzenie o trzy tygodnie. Pytanie jest takie czy można mięso po okresie peklowania zamrozić żeby za te trzy tygodnie wędzić. A jeżeli można czy później już wyroby gotowe można spowrotem zamrozić bez uszczerbku na zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18199-mro%C5%BCenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Marca 2021 Jeżeli produkt będzie poddany obróbce cieplnej to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18199-mro%C5%BCenie/#findComment-699538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) To nazywano półfabrykat np szynka półfabrykat, zamrażać każdą sztukę tak by nie skleiły się.- Szynka peklowana w siatce z pętelką, tylko zawiesić na kije, wstawić do chłodnego pomieszczenia do rozmrożenia.Następnie poddać obróbce cieplnej . Ubytek w czasie mrożenia ok 1,5 -1,8 %. Edytowane 11 Marca 2021 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18199-mro%C5%BCenie/#findComment-699562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.