Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

 

Czs najwyższy pokazać to co dzięki Wam i Waszym radom zrobiłem i zrobię , mam nadzieję że nauka nie poszła w las...

Sprawia mi to wielką przyjemność i rodzince też :grin:

do rzeczy

podział na klasy...

 

i to co z tego wyszło...

 

do kiełbaski chlebek....

 

 

naleweczka się robi.....

w lodóweczce schab ala,parmeński od wczoraj natarty

w piątek robię parówki trzymajcie za mnie kciuki, bo raz spartoliłem (twardawe)

syn parówkożerca młóci każdą ilość :tongue:

 

pozdrawiam stolarzM.

Pozdrawiam stolarzM.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/
Udostępnij na innych stronach

stolarzM, jeśli możesz pokaż więcej zdjęć pieca w którym pieczesz chleb.

Gratuluję Ci twoich wyrobów :lol:

Kiełbaskę nie parzyłeś :question:

floki (przydługie) przeszkadzałyby w parzeniu :lol:

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40812
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaskę nie parzyłeś

kempes, kabanosów raczej się nie parzy, "ino tylko" piecze. :cool:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40816
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie

 

Czs najwyższy pokazać to co dzięki Wam i Waszym radom zrobiłem i zrobię , mam nadzieję że nauka nie poszła w las...

Sprawia mi to wielką przyjemność i rodzince też :grin:

do rzeczy

podział na klasy...

 

Obrazek

i to co z tego wyszło...

 

Obrazek Obrazek Obrazek

do kiełbaski chlebek....

 

Obrazek

 

naleweczka się robi.....

w lodóweczce schab ala,parmeński od wczoraj natarty

w piątek robię parówki trzymajcie za mnie kciuki, bo raz spartoliłem (twardawe)

syn parówkożerca młóci każdą ilość :tongue:

 

pozdrawiam stolarzM.

Cudenka wspanialosci poslinilam wszystko doolola i sama siebie. :grin:
Pozdrawiam gorąco.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40821
Udostępnij na innych stronach

Piękne kiełbaski. Gratulacje. Mnie też rodzinka "gwałci" :grin: o parówki. Będę się musiał zmobilizować.

Bierz się do roboty. U mnie na kolację będzie parówkowa, Latwiej i szybciej się nadziewa. Och to lenistwo. :blush:

StolarzM gratulację :grin: Teraz to już wsiąkłeś w domowe wyroby.

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40830
Udostępnij na innych stronach

U mnie na kolację będzie parówkowa, Latwiej i szybciej się nadziewa. Och to lenistwo.

Pisząc parówki miałem na myśli właśnie parówkową. Do tych "cieniasów" to już całkiem nie mam nerwów. :devil: :grin: Masz rację Wnuczek. Łatwiej i szybciej.... :lol: , a smak ten sam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40831
Udostępnij na innych stronach

a smak ten sam.

No więc jakoś nie mogę się z tym zgodzić...

Ten sam farsz w jelicie naturalnym smakuje (naszym zdaniem) lepiej.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40835
Udostępnij na innych stronach

No więc jakoś nie mogę się z tym zgodzić...

Ten sam farsz w jelicie naturalnym smakuje (naszym zdaniem) lepiej.

Zgadzam się Tomku z Tobą. I znowu zastosowałem skrót myślowy tzn. pisząc o cieniasach miałem na myśli jelita baranie. Celulozy, ani poliamidu do parówek nie używam. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40841
Udostępnij na innych stronach

pisząc o cieniasach miałem na myśli jelita baranie

No tak - to ja źle zrozumiałem.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40843
Udostępnij na innych stronach

Witam

stolarzM, jeśli możesz pokaż więcej zdjęć pieca w którym pieczesz chleb.

 

jest to palenisko mojej wędzarni , po skończonym wędzeniu piekę w niej chlebek (5 razy piekłem i za każdym razem wychodzi) miałem obawy co do utrzymania dłużej temp. ale z tym nie ma problemu (komora wykonana z cegły szamotowej).Pieczenie ok.0,45- 1 godz. zależy od wielkości chleba.

Moja wędzarnia jest wielofuncyjna nawet siedlisko jest podgrzewane (kanał dymny)w ubiegłą sobotę znajomi grzali tyłki, nawet do domu nie chcieli iść. :lol:

 

Pozdrawiam stolarzM.

Pozdrawiam stolarzM.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40858
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne wędzoneczki, tylko gratulować.

Konstrukcja wędzarni też dosyć ciekawa i aż się prosi by zrobić palenisko do grilla i ruszt

Wino, kobiety i śpiew.
Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-41264
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.