Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

 

Mam pytanie odnośnie peklowania mięsa drobiowego do kiełbas. Jakiej soli użyć np: do kiełbasy z piersi z kurczaka z dodatkiem udźca indyczego? Oglądałem kilka filmów i na jednym dają sama sól zwykłą na innym z użyciem samego mięsa z indyka gość sypał samo peklo. Czy może zastosować jakąś mieszankę peklo ze zwykłą żeby tą kiełbasę jakoś lepiej zabezpieczyć?. 

 

Box 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/
Udostępnij na innych stronach

Do mięsa drobiowego filetu z piersi kury można użyć soli. Do innych elementow z kury,do indyka peklosól. Ja do peklowania piersi kurzych używam peklosól. Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/#findComment-701860
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy może zastosować jakąś mieszankę peklo ze zwykłą żeby tą kiełbasę jakoś lepiej zabezpieczyć?.
 

Nie ma inteligentnej peklosoli która trafia tylko tą część wsadu, którą by się chciało, a reszty nie tyka, pisał już o tym Miro swego czasu :) .

Więc albo peklosól, albo sól

\

 

Ja do peklowania piersi kurzych używam peklosól.

Jak na kielbase, to tego bym się trzymał   :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup: a tym bardziej że dodatkiem jest indyk

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/#findComment-701862
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.