boxer1981228 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Marca 2021 Witam, Mam pytanie odnośnie peklowania mięsa drobiowego do kiełbas. Jakiej soli użyć np: do kiełbasy z piersi z kurczaka z dodatkiem udźca indyczego? Oglądałem kilka filmów i na jednym dają sama sól zwykłą na innym z użyciem samego mięsa z indyka gość sypał samo peklo. Czy może zastosować jakąś mieszankę peklo ze zwykłą żeby tą kiełbasę jakoś lepiej zabezpieczyć?. Box Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) Do mięsa drobiowego filetu z piersi kury można użyć soli. Do innych elementow z kury,do indyka peklosól. Ja do peklowania piersi kurzych używam peklosól. Edytowane 28 Marca 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/#findComment-701860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Marca 2021 Czy może zastosować jakąś mieszankę peklo ze zwykłą żeby tą kiełbasę jakoś lepiej zabezpieczyć?. Nie ma inteligentnej peklosoli która trafia tylko tą część wsadu, którą by się chciało, a reszty nie tyka, pisał już o tym Miro swego czasu .Więc albo peklosól, albo sól\ Ja do peklowania piersi kurzych używam peklosól. Jak na kielbase, to tego bym się trzymał a tym bardziej że dodatkiem jest indyk Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18243-peklowanie-drobiu-peklos%C3%B3l/#findComment-701862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.