Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, SZCZEPAN napisał(a):

Widzę, że Waldek korzysta z bardzo dokładnej wagi

No zobacz, a nie robił fotek jak stół był zastawiony przyprawami . Przy elementach od 1 do 2  kg ilości przypraw, pożywki czy bakterii muszą być precyzyjne by były powtarzalne i do kontroli procesu.

  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031667
Udostępnij na innych stronach

W dniu 27.08.2025 o 21:06, Zofintal napisał(a):

wyrażam chęć przyjazdu na pierwszą degustację 😋

👍Za 14 dni pierwsze podejście do degustacji szerokości na drodze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031889
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, Muski napisał(a):

Oj chyba później😉

Najchętniej to już bym wbił zęby 😉, jednego obłego można będzie degustować po to żeby porównać zmieniający się smak i teksturę w czasie trwania sezonowania. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031896
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Peklowanie "zakończone ", skarpetki pozakładane, paszporty nadane🙂fermentacja rozpoczęta 🙂.

20250913_084720.thumb.jpg.2509463b60420d3fd5b111df0f00107c.jpg

 

 

 

Edytowane przez Grzewlod
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1034624
Udostępnij na innych stronach

Dziś marketowo stekowo😅.

Niby sezonowane i Black Angus ale nie polecam nie dość, że cienizna to smak taki sobie.

20250919_093435.thumb.jpg.1a543a39a10fd0b283d698c69006199a.jpg20250919_140002.thumb.jpg.6280ca38923e3282508993f282051752.jpg20250919_140228.thumb.jpg.bb5de5885dd63d9242136b85b40013c0.jpg

 

Rare

20250919_142633.thumb.jpg.71498dd616fbaee7713970da7dcfe854.jpg

 

Medium Rare

20250919_144130.thumb.jpg.151e1305b7b85a004103257db68fe3e8.jpgScreenshot_20250919_143035_Temprobe.thumb.jpg.d1a213e984ced455acb4c635c276fea2.jpg

Screenshot_20250919_143406_Temprobe.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035954
Udostępnij na innych stronach

57 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Łosoś pychotka:thumbsup:

To nie Łosoś ale również smaczny😋.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035985
Udostępnij na innych stronach

36 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

A co to jest?

Pstrąg łososiowy w Lidlu filet jest na promocji.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035996
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

 

Niby sezonowane i Black Angus ale nie polecam nie dość, że cienizna to smak taki sobie.

Black Angus to popularne mięso na steki w USA, ale mam pytanie o jego kruchość i sposób sezonowania??

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1036026
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.