Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, SZCZEPAN napisał(a):

Widzę, że Waldek korzysta z bardzo dokładnej wagi

No zobacz, a nie robił fotek jak stół był zastawiony przyprawami . Przy elementach od 1 do 2  kg ilości przypraw, pożywki czy bakterii muszą być precyzyjne by były powtarzalne i do kontroli procesu.

  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031667
Udostępnij na innych stronach

W dniu 27.08.2025 o 21:06, Zofintal napisał(a):

wyrażam chęć przyjazdu na pierwszą degustację 😋

👍Za 14 dni pierwsze podejście do degustacji szerokości na drodze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031889
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, Muski napisał(a):

Oj chyba później😉

Najchętniej to już bym wbił zęby 😉, jednego obłego można będzie degustować po to żeby porównać zmieniający się smak i teksturę w czasie trwania sezonowania. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1031896
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Peklowanie "zakończone ", skarpetki pozakładane, paszporty nadane🙂fermentacja rozpoczęta 🙂.

20250913_084720.thumb.jpg.2509463b60420d3fd5b111df0f00107c.jpg

 

 

 

Edytowane przez Grzewlod
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1034624
Udostępnij na innych stronach

Dziś marketowo stekowo😅.

Niby sezonowane i Black Angus ale nie polecam nie dość, że cienizna to smak taki sobie.

20250919_093435.thumb.jpg.1a543a39a10fd0b283d698c69006199a.jpg20250919_140002.thumb.jpg.6280ca38923e3282508993f282051752.jpg20250919_140228.thumb.jpg.bb5de5885dd63d9242136b85b40013c0.jpg

 

Rare

20250919_142633.thumb.jpg.71498dd616fbaee7713970da7dcfe854.jpg

 

Medium Rare

20250919_144130.thumb.jpg.151e1305b7b85a004103257db68fe3e8.jpgScreenshot_20250919_143035_Temprobe.thumb.jpg.d1a213e984ced455acb4c635c276fea2.jpg

Screenshot_20250919_143406_Temprobe.jpg

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035954
Udostępnij na innych stronach

57 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Łosoś pychotka:thumbsup:

To nie Łosoś ale również smaczny😋.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035985
Udostępnij na innych stronach

36 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

A co to jest?

Pstrąg łososiowy w Lidlu filet jest na promocji.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1035996
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

 

Niby sezonowane i Black Angus ale nie polecam nie dość, że cienizna to smak taki sobie.

Black Angus to popularne mięso na steki w USA, ale mam pytanie o jego kruchość i sposób sezonowania??

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1036026
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, SZCZEPAN napisał(a):

pytanie o jego kruchość i sposób sezonowania??

Kruchość bardzo słaba nie tego oczekiwałem. Sezonowane 21 dni natomiast jaką metodą na etykiecie nie było napisane wyglądało na mokre wnioskuję po mojej ocenie struktury mięsa ale mogę się mylić. Dziś może zrobię steki z naszego sezonowania będę miał jakieś porównanie.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1036058
Udostępnij na innych stronach

11 minut temu, mamuśka napisał(a):

A cukier na rogalikach chyba jakiś specjalny i nadzienie inne niż Halusi?

Cukier dekoracyjny do wypieków a nadzienie marmolada wieloowocowa..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1036120
Udostępnij na innych stronach

Dziś pierwszy test smaku po okresie sezonowania 24 dniowym na sucho🤔. Ubytek spory, zapach ładny, wnioskując po teksturze kruchość steka zapowiada się obiecująco😋.

20250920_082530.thumb.jpg.f89216a5ef839569c2d6cdc09b3f0b09.jpg20250920_084826.thumb.jpg.5e99c6e5118fcfed3dd75b556b2f9bb1.jpg20250920_085741.thumb.jpg.fef1d37de0e528d479051f27f7c6f0c3.jpg

 

 

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/65/#findComment-1036123
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.